Night_Raven Публикувано Август 14, 2010 Author Report Share Публикувано Август 14, 2010 Не. Няма и изглед някога да го добавят това като функция. Аз лично не бих се надявал въобще. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 15, 2010 Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 Здравейте, реших да пробвам VirtualBox ,но нещо не мога да се справя със папките за споделянето уж правя каквото трябва пък не става. Ето това ми изписва сигурно някъде греша ,но незнам къде.Ще съм ви благодарен ако ми помогнете да се оправя . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 От доста време няма нужда да се ползва командния ред, за да е споделят файлове. Ръководството е за доста по-стара версия и информацията не е актуална. Във VirtualBox отваряш настройките: Settings -> Shared Folders -> кликаш бутона със зеления плюс в дясно -> добавяш си папката със съответните настройки -> кликаш OK на всички прозорци. След това като стартираш виртуалната машина десен клик върху My Computer -> Map Network Drive... -> Browse... -> VirtualBox Shared Folders -> посочваш споделената папка -> Finish. Споделената папка ще се появи в My Computer. Предполагам искаш това да е за постоянно, затова изключи виртуалната машина и й запази състоянието в snapshot, че иначе ако откажеш промените папката няма да остане споделена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 15, 2010 Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 Благодаря ,ти много за разяснението само още малко ще те потормозя.Не мога да намеря папката на реалният компютър трябва ли нещо да правя и на него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 Не. Няма причина да не можеш да намериш папката, освен ако не е скрита. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 15, 2010 Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 В My Computer ли трябва да се вижда? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Октомври 15, 2010 Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 В My Computer ли трябва да се вижда?Ако си с Уиндоус guest направи следното клик и ще видиш папката. Опс, той май питащият не може да намери папката на реалния компютър, е моят съвет важи ако вече е споделил папка от реалния на виртуалния комп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 За да е напълно ясно всичко скалъпих клипче с целия процес на споделяне на постоянна папка от реалния компютър, поставянето й в My Computer и запазването на състоянието в снимка (snapshot). vboxshare.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 15, 2010 Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 Ейййй страшен както винаги.Почти всичко съм направил както но клипа само,че на мен не знам защо бутона за настройките на виртуалната машина не е активен, и съм направил всички тези работи при стартиране на машината не от конзолата.Там от бутона споделени папки го направих това.За съжаление сега съм на работа и не мога да пробвам нищо и това ще стане след няколко часа.Но на конзолата само бутона настройки със зъбното колелце не ми е активен не знам защо има нещо не както трябва ще видя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 1. Ако виртуалната машина е стартирана, бутонът Settings няма да е активен. Виртуалната машина трябва да е спряна, за да можеш да отвориш настройките й.2. Ако споделяш папки от самата виртуална машина, а не от графичния интерфейс (конзолата), тогава споделените папки ще са временни, а не постоянни. Казвам го информативно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 15, 2010 Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 Много ,много благодаря за перфектните съвети изтрих всичко и направих всичко ,както си показал на клипа и всичко е ОК. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост cybertek Публикувано Октомври 15, 2010 Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 За да е напълно ясно всичко скалъпих клипче с целия процес на споделяне на постоянна папка от реалния компютър, поставянето й в My Computer и запазването на състоянието в снимка (snapshot). vboxshare.rar Направих както е описано в клипа,но ми излиза това: http://store.picbg.net/pubpic/4D/FE/0c47d68b179c4dfe.jpg това го няма: http://store.picbg.net/pubpic/2D/EB/44c90974cccb2deb.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2010 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 Сигурен ли си, че си изпълнил всичко точно както е в клипа? Инсталирани ли са допълненията за виртуалната машина? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост cybertek Публикувано Октомври 15, 2010 Report Share Публикувано Октомври 15, 2010 Опс,грешката е моя,не съм инсталирал допълненията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост cybertek Публикувано Ноември 2, 2010 Report Share Публикувано Ноември 2, 2010 Опцията ''възстановяване на снимка'',връща системата до положението от направянето на снимката,и промените след снимката не се запазват,дали е така.Мерси. http://bezplatno.info/upload/thumbs/arx1288686979m.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост