plamito0o Публикувано Ноември 27, 2007 Report Share Публикувано Ноември 27, 2007 Мерсии Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Калин Публикувано Ноември 28, 2007 Report Share Публикувано Ноември 28, 2007 Здравейте!Направих си филмче с Windows Movie Maker, но като го записах на ДВД-диск не може да се чете от ДВД-плеър. Може ли да ми каже някой как мога да запиша фимлчето на ДВД-диск, така че да може да се чете от ДВД-плеър?Благодаря ви предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2007 Report Share Публикувано Ноември 28, 2007 Windows Movie Maker създава WMV файлове, а те, директно записани, не се четат от никой DVD плеър. Ако DVD плеърът ти поддържа възпроизвеждане на AVI, то можеш да конвертираш в него формат. Иначе ще се наложи да конвертираш в DVD формат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Калин Публикувано Ноември 28, 2007 Report Share Публикувано Ноември 28, 2007 Windows Movie Maker създава WMV файлове, а те, директно записани, не се четат от никой DVD плеър. Ако DVD плеърът ти поддържа възпроизвеждане на AVI, то можеш да конвертираш в него формат. Иначе ще се наложи да конвертираш в DVD формат.Благодаря!А как може да запиша филма си с Windows Movie Maker в АVI - формат? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 28, 2007 Report Share Публикувано Ноември 28, 2007 Не можеш. Windows Movie Maker може да запазва само в WMV формат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Калин Публикувано Ноември 29, 2007 Report Share Публикувано Ноември 29, 2007 Не можеш. Windows Movie Maker може да запазва само в WMV формат.При записване на филмчето с Windows Movie Maker има една опция за avi-формат. Записах го в този формат и стана по-бързо, отколкото, когато го записвах в WMV-формат. Но се появи нов проблем. Големината на файла е 14,5 GB, в сравнения с файла WMV-формат, който е 1 GB. Какво да правя, за да го намаля поне до 4 GB, за да мога да го запиша на DVD диск. Но не ми се иска да правя компромис с качеството. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 29, 2007 Report Share Публикувано Ноември 29, 2007 Да, извинявам се, не съм видял опцията сред останалите. Това по всяка вероятност е некомпресирано AVI. Ще трябва да си го компресираш с VirtualDub. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Калин Публикувано Ноември 29, 2007 Report Share Публикувано Ноември 29, 2007 Да, извинявам се, не съм видял опцията сред останалите. Това по всяка вероятност е некомпресирано AVI. Ще трябва да си го компресираш с VirtualDub.Благодаря ти, Night_Raven!Аз, за съжаление, не съм много вещ в програмите, а предполагам, че това, което ми препоръчваш е програма за обработка на филми. Видях във форума ръководствата, които си приложил и филмчетата, но те не са за компресиране. Аз я нямам тази програма. Ако можеш кажи ми как да си я намеря и ако не те затруднявам как да направя това компресиране. Благодаря ти предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 29, 2007 Report Share Публикувано Ноември 29, 2007 Намирането на програмата е лесно: VirtualDub. Проблемът е, че е доста трудно да се обясни какви да са настройките за компресиране, особено за видео. Просто не знам за какво ти е нужно това и т.н. Накратко:1) стартираш VirtualDub и си зареждаш AVI файла;2) Audio -> Full processing mode;3) Audio -> Compression..., избираш си Lame MP3 и вдясно настройки за компресия. Ако нямаш Lame MP3, ще трябва да се задоволиш с вградения MP3 кодек, който е с ограничени параметри.4) потвърждаваш с OK на всички прозорци;5) Video -> Fast recompress;6) Video -> Compression..., избираш си видео кодек (най-вероятно XviD), кликаш Configure и му настройваш параметрите;7) потвърждаваш с OK на всички прозорци;8) File -> Save as AVI... и си запазваш файла. Както казах, трудно е да се определят настройките, защото наистина не знам точно какво ти трябва като изходно качество. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Калин Публикувано Ноември 30, 2007 Report Share Публикувано Ноември 30, 2007 Намирането на програмата е лесно: VirtualDub. Проблемът е, че е доста трудно да се обясни какви да са настройките за компресиране, особено за видео. Просто не знам за какво ти е нужно това и т.н. Накратко:1) стартираш VirtualDub и си зареждаш AVI файла;2) Audio -> Full processing mode;3) Audio -> Compression..., избираш си Lame MP3 и вдясно настройки за компресия. Ако нямаш Lame MP3, ще трябва да се задоволиш с вградения MP3 кодек, който е с ограничени параметри.4) потвърждаваш с OK на всички прозорци;5) Video -> Fast recompress;6) Video -> Compression..., избираш си видео кодек (най-вероятно XviD), кликаш Configure и му настройваш параметрите;7) потвърждаваш с OK на всички прозорци;8) File -> Save as AVI... и си запазваш файла. Както казах, трудно е да се определят настройките, защото наистина не знам точно какво ти трябва като изходно качество.Благодаря ти отново Night_Raven!Това, което искам, е просто да си запиша обикновено туристическо филмче на DVD диск, за да мога да си го гледам на DVD-плеър и да си го съхранявам. Качеството му е добро и не ми се иска в резултат на обработката да го гледам размазано. Оказа се обаче, че трябваше да науча и явно ми предстои да науча още много неща по обработката на филмчета, щом искам да си ги правя сам. Мислех, че с тази програма е най-лесно (и така беше), докато не се яви проблема с големия файл и записа. Ще се помъча да приложа това, което ме съветваш.Още веднъж ти благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 30, 2007 Report Share Публикувано Ноември 30, 2007 Е, то трябва да можеш да обърнеш некомпресирания AVI файл директно в DVD формат. WinAvi Video Converter и ConvertXtoDVD трябва да могат да се справят със задачата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Калин Публикувано Декември 3, 2007 Report Share Публикувано Декември 3, 2007 Е, то трябва да можеш да обърнеш некомпресирания AVI файл директно в DVD формат. WinAvi Video Converter и ConvertXtoDVD трябва да могат да се справят със задачата.Здравей, Night_Raven!Опитах да компресирам филмчето, което беше в avi-формат с програмката VirtualDub и се получи файл 1 GB и с добро качество. Но се оказва, че не всички видео плеъри четат avi-формат, така че ще се възползвам от съвета ти и ще използвам тези програмки. Би ли ми казал само дали с тях мога да обърна WMV-формат директно в DVD формат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 3, 2007 Report Share Публикувано Декември 3, 2007 Би ли ми казал само дали с тях мога да обърна WMV-формат директно в DVD формат.Да. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nejna76 Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Обръщам се към вас за помощ.Направих си клипче с Win Movie Maker и накрая исках да го сейфам на комп.,но ми излезе съобщение че не може.И друг път съм правила клипчета без проблем.Може ли някой да ми каже какво да направя?Ето и съобщението което ми излиза: Win Movie Maker cannot save the movie to the specified location.Verify that the original source files used in your movie are still availаble,That the saving location is still available,and that there is enough free disk space available ,and then try again Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2007 Report Share Публикувано Декември 4, 2007 Трябва да се увериш, дали:- файловете, от които правиш/сглобяваш клипчето, съществуват;- папката, където запазваш клипчето, съществува;- имаш достатъчно място на дяла на твърдия диск, където запазваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост