Night_Raven Публикувано Февруари 22, 2008 Report Share Публикувано Февруари 22, 2008 Как да обясним грешка, която ти самият не знаеш каква е? Не сме гадатели.Съобщение имаше ли някакво? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GinGer Публикувано Март 4, 2008 Report Share Публикувано Март 4, 2008 Здравейте отново!Благодарения на този незаменим форум влязох в крачка със записа с Неро- или поне така си мислих-до вчера.Таман овладях запис на avi файлове върху dvd носители и пак ударих на камък.Става дума за система за домашно кино ,която не знам защо се казва DVD Receiver ,като то си е баш плейър( в случая LG LH-T3602SE- 5.1 Channel 300W Home Theater System- XTS Pro Full Digital Amplifier- DVD, DVD±R/RW, VCD, SVCD, DivX, Xivd, CD-R/RW, MP3, WMA, JPEG- Dolby Digital, DTS, Dolby Pro-Logic I & II - Dual Progressive Scan (PAL/NTSC)- S-Video / Composite / Component / Optical- USB Plus)Досега записвах двд-та ,съгласно ръководството в формат DVD-ROM(ISO), които двд плейъра(пак LG ,модел DVX276) ,четеше без проблем,носъщите дискове не се разпознават от настоящия DVD Receiver.Пробвах да запиша двд и във формат DVD-ROM(UDF-ISO)-Режимът DVD-ROM (UDF/ISO) е хибриден между UDF и ISO. Идеята му е да е най-универсален и да е съвместим с всички операционни системи и DVD плеъри. Записвайки под него би трябвало да ти гарантира успешно прочитане навсякъде. -по обяснението на Night_Raven, но резултатът е същия -изписва ми NO DISC.Единственото което разбрах е че проблема не е от самия файл,защото същия филм се плейва на CD носител ,а също и от USB флашка нормално(в смисъл никакви несъвместими кодеци).Нямаше да е голяма болкаи да ги записвам на обикновенни сд-та,но става въпрос за сериал(и),който точно един сезон ми се побира на 1 двд,и си е по-удобно да го събера на едно място,отколкото да разхвърлям сума сд-та.Та молбата ми е ако някой има опит с подобни плейващи устройства,да внесе светлина по въпроса,в какъв формат би трябвало да го запиша за да тръгне.Иначе устройството плейва DVD-V и финализирани DVD±R/RW.Ако е от значение,ползвам двд носители SONY DVD-R,а при записа с Неро-то пробвахпри настройките за ISO на Level 1,а също и Level 2,а за UDF атоматично,защото нещо не ги чаткам ръчните,но и в двата случая не стана нищо съществено.Иначе на пц-то същите дискове двд плейъра WinDVD ги чете идеално,даже отделните епизоди ги дава като чаптъри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2008 Report Share Публикувано Март 4, 2008 Напълно нормално е да казваш, че на PC всичко се чете. Обикновено е така. Можеш да пробваш DVD-ROM (UDF), от падащото меню избираш Manual Settings и за File system version указваш 1.02, ако не е избрано.В краен случай можеш да пробваш и друга програма за запис. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
definition Публикувано Април 7, 2008 Report Share Публикувано Април 7, 2008 преди два, три месеца бях помолил за помощ, но явно никой не знае как ставаимам две dvd-та на емилия /фолк певицата/ а искам да ги направя на един dvd диск ако някой може да ми помогне - да пише !!!предварително БЛАГОДАРЯ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 7, 2008 Report Share Публикувано Април 7, 2008 А ще получим ли информация на какъв точно диск искаш да ги запишеш, трябват ли ти менютата и т.н.? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
prairie Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Зравейте, прочетох темата и тъй като не намерих нищо свързано с моя въпрос, вероятно е глупав , но все пак: Ако имаме филм във файл .iso, можем ли да го запишем направо на dvd диск така че да се гледа на домашен dvd player. Четох за нещо с Daemon tools, но ми изглежда сложно и няма да успея да го направя, затова искам ако има възможност направо да го запиша. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 В Nero Burning Rom кликаш бутона за отваряне на файл, посочваш ISO файла, избираш си настройки за запис и записваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
prairie Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Благодаря за бързия отговор! Настройките като за DVD филм ли са? / питам, защото в момента нямам файла и не мога да видя как изглежда цялата работа / Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Настройките, които трябва да извършиш тогава се изчерпват с избора на скорост доколкото си спомням. Иначе бих препоръчал ImgBurn за запис на image файлове (че и за запис въобще), която е малка, надеждна, добре написана и безплатна. Накратко: смазва Nero по всички параграфи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
prairie Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Благодаря за помощта Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikoooo Публикувано Май 17, 2008 Report Share Публикувано Май 17, 2008 Имам две мини-ДВД. Как мога да ги запиша на едно ДВД? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stefanvalja Публикувано Август 14, 2008 Report Share Публикувано Август 14, 2008 Здравейте, моя въпрос може да е малко глупав, изчетох всички препоръки за настройки за запис на .ави върху двд, но не можах да си отговоря на едно нещо: Сняколко думи: преди време като си взех компа чисто нов, си имах НЕРО, което не се сещам коя версия беше даже, и като си запиша от замунда свалени около шест 700 мегабайтови филма на един ДВД диск, и после го давам на дъртия да го гледа на ДВД плеяр, и той след ден вика: на единия филм не излизат субове, и аз вземам диска, ръгам го в компа, при отваряне на нерото автоматично се зареждаше съдържанието на диска и аз само прибавях субовете и за минутка съм готов... Но сега като преинсталирах компа и си сложих сам НЕРО7, не става така, както и да пробвам( почни мултисесиен диск, после продължи мултисесиен диск-Използвам презаписваеми дискове) не ще да се зарежда съдържанието на диска в менюто на НЕРОТО.Например- вчера от 6 нови филма само единия не ще да го разчете ДВД плеяра и ако бях със старото само щях да го заменя на бързо- само него (и това съм правил преди), а сега трябва всичко наново. Някаква настройка пропускам сигурно и ако някой го е имал този проблем преди моля да ми помогне Дано да сте ме разбрали..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tarikat Публикувано Август 17, 2008 Report Share Публикувано Август 17, 2008 ЗДРАВЕЙТЕ. Моя въпрос е следният.Искам на диск DVD9 да запиша цял сезон на сериал.Всички серии са във формат AVI.Записвачката ми подържа четене и запис на DVD-R DL и DVD+R DL.Молбата ми е,ако някой може да ми помогне с текст и картинки как да си настроя NERO и как да записвам сериите-една по една или наведнъж.Приемам всякакви коментари.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 17, 2008 Report Share Публикувано Август 17, 2008 Здравейте, моя въпрос може да е малко глупав, изчетох всички препоръки за настройки за запис на .ави върху двд, но не можах да си отговоря на едно нещо: Сняколко думи: преди време като си взех компа чисто нов, си имах НЕРО, което не се сещам коя версия беше даже, и като си запиша от замунда свалени около шест 700 мегабайтови филма на един ДВД диск, и после го давам на дъртия да го гледа на ДВД плеяр, и той след ден вика: на единия филм не излизат субове, и аз вземам диска, ръгам го в компа, при отваряне на нерото автоматично се зареждаше съдържанието на диска и аз само прибавях субовете и за минутка съм готов... Но сега като преинсталирах компа и си сложих сам НЕРО7, не става така, както и да пробвам( почни мултисесиен диск, после продължи мултисесиен диск-Използвам презаписваеми дискове) не ще да се зарежда съдържанието на диска в менюто на НЕРОТО.Например- вчера от 6 нови филма само единия не ще да го разчете ДВД плеяра и ако бях със старото само щях да го заменя на бързо- само него (и това съм правил преди), а сега трябва всичко наново. Някаква настройка пропускам сигурно и ако някой го е имал този проблем преди моля да ми помогне Дано да сте ме разбрали.....Освен да ти предложа да пробваш с друга версия на Nero (например 6) друго не се сещам. По принцип Nero би трябвало да си разпознава собствените сесии. ЗДРАВЕЙТЕ. Моя въпрос е следният.Искам на диск DVD9 да запиша цял сезон на сериал.Всички серии са във формат AVI.Записвачката ми подържа четене и запис на DVD-R DL и DVD+R DL.Молбата ми е,ако някой може да ми помогне с текст и картинки как да си настроя NERO и как да записвам сериите-една по една или наведнъж.Приемам всякакви коментари.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.Запиши файловете като стандартен диск с информация (data). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivan_2000 Публикувано Септември 25, 2008 Report Share Публикувано Септември 25, 2008 Здравейте, при мен възникна следният проблем при запис с "Nero" 8.3.2.1 На два последователни записа на един концет DVD с дискове HP DVD+R Double layer с "Nero Express" при гледане на DVD то зацикля на едно и също място - 52,15 минута. По време на записа нямах никакви проблеми, даже на края излезе надпис че записа е "SUCCESSFUL". Интересното е че филма зацикля на едно и също място и на двата диска, и не желае да продължи нататък. При прескачане от менюто на тази песен, концерта се гледа до край. Пробвах да прехвърля файловете от вече записаното DVD на твърдият диск, но файла VTS_05_3.VOB не може да се чете - излиза съобщение за зацикляне. Пак искам да повтора - направих един и същ запис на два отделни диска, като и двата дават грешка на едно и също място. Прегледах същият файл в директорията от която съм го записал - в пълна изправност е - мога да го прехвърлям където си поискам без съобщение за грешка, отварям го с Windows Media Player и се гледа без проблем. Та въпроса ми беше къде е грешката? В записа или в дисковете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост