prairie Публикувано Юли 19, 2007 Report Share Публикувано Юли 19, 2007 Здравейте отново... аз пак имам проблем.Филм, който е снет от интернет, върви перфектно на компютъра. Благодарение на вас успях да го кача на DVD диск / за което сърдечно благодаря /. Филмът от диска върви на компютъра с картина, звук, субтитри, но не може на dvd player. От прочетеното ми стана ясно че трябва да се превърне от avi в dvd. И като реших да пробвам, установих че в папката на филма в компютъра има само 2 файла .avi и .jpg. Няма .sub или .srt. :'( Къде пак сгафих и къде се е дянал файлът след като филмът тръгва със субтитри? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 19, 2007 Report Share Публикувано Юли 19, 2007 Възможно е да са вградени, макар че вероятността е минимална. С какъв пакет с кодеци си и с кой плеър гледаш филмите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
prairie Публикувано Юли 19, 2007 Report Share Публикувано Юли 19, 2007 Възможно е да са вградени, макар че вероятността е минимална. С какъв пакет с кодеци си и с кой плеър гледаш филмите? Първия въпрос много не го разбирам, но в компютъра има K-LITE CODEC PACK, та вероятно е това.А иначе филмът тръгва с Windows Media Player. Има ли вероятност аз да съм запратила някъде файла със субтитрите или да съм го изтрила. Общо взето правя всичко механично по описанията, без много-много да разбирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 19, 2007 Report Share Публикувано Юли 19, 2007 Ако субтитрите не са в папката на филма, няма да се заредят автоматично. По принцип Windows Media Player не може да извежда субтитри и разчита на допълнителен плъгин. Такива в K-Lite има 2, като и двата си поставят икони до часовника, докато тече даден филм. Единият плъгин се нарича DirectVobSub или VSFilter и иконата му е една зелена стрелка, а вторият е DivX G400, а иконата му не я помня точно, май беше някакво телевизорче. Та, ако пуснел филма и има субтитри, а няма някоя от иконките, то значи най-вероятно са вградени в самия видео файл. Другият вариант е да отвориш филма с VLC например. Той не зарежда субтитрите автоматично и НЕ се възползва от плъгините, за които писах по-горе. Ако с него имаш субтитри, значи са вградени, ако нямаш, значи не са. Но ако не са, не мога да обясня, защо се зареждат, след като ги няма в папката. Сигурна ли си, че ги няма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
prairie Публикувано Юли 19, 2007 Report Share Публикувано Юли 19, 2007 Сетих се да проверя откъдето изтеглих филма. Наистина са само два файла - avi и jpg. Аз се притесних да не съм изтрила третия . Много благодаря за помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 19, 2007 Report Share Публикувано Юли 19, 2007 Малко не ми стана ясно какво се оказа в крайна сметка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
prairie Публикувано Юли 19, 2007 Report Share Публикувано Юли 19, 2007 Малко не ми стана ясно какво се оказа в крайна сметка. на мен още по-малко...Всъщност там от където изтеглих филма са само 2 файла - avi и jpg. В папката при мен са същите 2 файла, а ми тръгват субтитри. Това успях да схвана. А когато го пусна с Windows Media Player долу до часовника има зелено кръгче ( пише background:Nero Fast CD-Burning Plug-in ). Сигурно обяснявам като идиот Проблемът е,че исках да опитам да го конвертирам в DVD, а според това което прочетох в другата тема ми трябва и файл със субтитри. Нищо... ще пробвам с друг филм, който си има всичко. Последен въпрос (дано не проявявам прекалено нахалство): На какъв DVD диск е добре да се записва с Nero? Защото сега пробвам с каквото ми попадне ...Предварително благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 19, 2007 Report Share Публикувано Юли 19, 2007 на мен още по-малко...Всъщност там от където изтеглих филма са само 2 файла - avi и jpg. В папката при мен са същите 2 файла, а ми тръгват субтитри. Това успях да схвана. А когато го пусна с Windows Media Player долу до часовника има зелено кръгче ( пише background:Nero Fast CD-Burning Plug-in ).Не е това. Ето шотче как изглеждат иконките на двата плъгина за субтитри. Лявата е на DirectVobSub (още известен като VSFilter), а втората е на DivX G400:http://www.softvisia.com/users/Night_Raven/nRaven/subfilters.PNGЕдна от тях имах предвид дали се появява. Последен въпрос (дано не проявявам прекалено нахалство): На какъв DVD диск е добре да се записва с Nero? Защото сега пробвам с каквото ми попадне ...Трудно е да се отговори ако трябва да се задълбоча, защото зависи и каква записвачка имаш - различните записвачки "харесват" различни дискове. Ако имаш предвид марка, то мога да препоръчам Verbatim и Traxdata като добри дискове като цяло (най-добро съотношение цена/качество). Plextor и Fuji имат може би най-добрите, които се предлагат в България, но се намират по-трудно и са малко по-скъпи по принцип. Sony, Maxell и TDK също имат добри носители. Избягвай глупавите Optical Storage, Princo, еProFormance, Multidisc. LG, Samsung и Nashua също не са особено желателни. Можеш да хвърлиш око на тази тема.Ако говориш за стандарт, зависи. По принцип DVD-R по принцип имат по-добра поддръжка при DVD плеърите, така че ако записваш предимно за DVD Home Cinema или подобен плеър, DVD-R е по принцип по-добрият избор. Ако дисковете ще се четат на компютър, тогава категорично DVD+R. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
prairie Публикувано Юли 20, 2007 Report Share Публикувано Юли 20, 2007 Не е това. Ето шотче как изглеждат иконките на двата плъгина за субтитри. Лявата е на DirectVobSub (още известен като VSFilter), а втората е на DivX G400:http://www.softvisia.com/users/Night_Raven/nRaven/subfilters.PNGЕдна от тях имах предвид дали се появява. Нито една от двете няма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 20, 2007 Report Share Публикувано Юли 20, 2007 Тогава можем да приемем, че субтитрите са вградени в самия филм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
massacri Публикувано Юли 24, 2007 Report Share Публикувано Юли 24, 2007 някой може ли да ми обясни как да си запиша филм на двд диск ? благодаря предварително защото изобщо не разбирам как става,а искам да се науча ;( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юли 24, 2007 Author Report Share Публикувано Юли 24, 2007 Здравей. От въпроса ти не разбрах, в какво точно се състои проблема ти. Ще те посъветвам все пак да прочетеш първо изцяло тази тема, в която са обсъдени множество проблеми и са обяснени много основни неща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aceraz Публикувано Юли 28, 2007 Report Share Публикувано Юли 28, 2007 Здравейте!Прочетох как се записват филми .avi за двд. Записвам всичко директно без папки филма и субтитрите са с еднакви имена, само различни разширения.Пускам диска в двд-то (сони преди 2 седмици го взех, не знам какво представлява, но ми казаха, че чете всички формати включително R+/- презаписваемите и т.н и беше най-скъпото ).Филма тръгва, обаче субтитрите не! :'( Така вече 2-ри диск, филма тръгва субтитрите не.Използвам дискове вебратиум презаписваеми, но за първи път. Уж правя всичко правилно, но няма субс. :(Моля хелп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 28, 2007 Report Share Публикувано Юли 28, 2007 Изглежда чете всичко, но без отделни субтитри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
aceraz Публикувано Юли 29, 2007 Report Share Публикувано Юли 29, 2007 Kак така dvd за 150 лв да не чете отделни субтитри?Модела е Sony DVP NS38 / DVD+RW+R+R DL -RW-R DL, CD-R/RW DivX, SVCD, Jpeg,Kodak picture cd, MP3.Sony DVP - NS38 - DVD плъър с DivX възпроизвеждане и BG субтитри. 108 Mhz видео Dac.Ето повече инфо.И ако не поддържа това какво значи? Трябва всеки филм да си конвъртвам за около 2 часа в специален формат? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост