emil9216 Публикувано Декември 16, 2010 Report Share Публикувано Декември 16, 2010 Имам странен проблем с Microsoft Virtual PC. По принцип връзката ми към интернет е през рутер но ако се свържа директно към интернет, виртуалната машина не може да се свърже към интернет. Когато съм свързан през рутера VPC се свързва без проблем към интернет. Настройките на "networking" са "Shared networking (NAT)" въпреки че пробвах и с всички останали но не стана с нито една от тях. Някакви предположения на какво може да се дължи това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
emil9216 Публикувано Декември 16, 2010 Report Share Публикувано Декември 16, 2010 Не знам защо но след като пуснах Ccleaner на основната ми операционна система интернета тръгна на виртуалната машина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AFA Публикувано Януари 29, 2011 Report Share Публикувано Януари 29, 2011 Искам първо да благодаря за хубавото ръководство . Та да мина по същество : Инсталирах VM VirtualBox 4.0.2 сложих Windows XP Pro SP2 до тук добре всичко върви но не мога да споделя папка пробвах по начина по който е дадено в началото на ръководството но не се появява папката която искам . В менюто : Устройства - Споделени папки - Папки на машината : "име на папка" път , достъп "пълен" .... висчко е ок само не мога да намеря папката във виртуалния Windows , няма я в нито една директория на My Computer Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 30, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2011 Когато споделяш папка, просто постави отметка и на Авто монтиране. Така ще се появи в My Computer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AFA Публикувано Януари 30, 2011 Report Share Публикувано Януари 30, 2011 направих го но не става :'( в кой диск трябва да се появи на виртуалния имам само C: но я няма папката вътре .... да не е поради това че папката която искам да споделя е в диск D: на реалния а във виртуалния има само C: ???? не разбирам ? нещо тъпо трябва да е ама .... :( п.с пробвах "ръчно" ама ми пише : The network name cannot be found ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 30, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2011 Добавките инсталирани ли са? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AFA Публикувано Януари 30, 2011 Report Share Публикувано Януари 30, 2011 НЕ п.с СТАНА мерси мн само да попитам значи тази папка която съм споделил "динамична" ли е ? п.п.с . Искам само да попитам примерно за AutoCAD трябва ли да инсталирам и на виртуалния Windows или тр да споделя папката в която е записан (обаче е малко по сложно , щото ползва темплейти който се намират в други папки ..) също и за офиспакет-а 2007 ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 30, 2011 Author Report Share Публикувано Януари 30, 2011 Какво значи "динамична"? Ако възнамеряваш да ползваш някоя програма на виртуалната машина, то е най-добре да си я инсталираш там, а не просто да споделяш папката. Иначе е редно да спомена, че виртуалната машина не е предвидена за постоянна и сериозна работа, а по-скоро за временно тестване на различни продукти, ако не желаеш да "цапаш" реалната машина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 31, 2011 Report Share Публикувано Януари 31, 2011 Здравейте. Имам два въпроса: 1) Не отдавна ми подариха USB мишка Logitech, която има два бутона заместващи функциите "Напред" и "Назад" на браузъра (и не само там). Проблема е, че на виртуалната машина не функционират.2) Могат ли да се инсталират добавките под Линукс? Как? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 1, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 1, 2011 По първия въпрос: мисля, че ще ти трябва инсталирана USB поддръжка за VirtualBox, за да се разпознае мишката както трябва, и/или ще трябва да натиснеш Host+I комбинацията, за да се прихване курсора във виртуалната машина. Не съм напълно сигурен. По-скоро разсъждавам по логика, защото аз не съм инсталирал USB поддръжката и нямам причина и нужда да ползвам нищо по-специално от обикновена двубутонна мишка във виртуалната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Февруари 3, 2011 Report Share Публикувано Февруари 3, 2011 Забравил съм най важното - използвам Virtual PC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 3, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 3, 2011 Тогава не мисля, че ще можеш да постигнеш желаното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Април 19, 2011 Report Share Публикувано Април 19, 2011 Здравейте,имам проблем с Virtual pc 2007 SP1 .Физическата машина е s ultimat 64 bita като искам и да сложа същият и на виртуалната.Обаче при инсталацията ми излиза това Но иначе с 32 битов ultimat започва инсталацията...Да не би да съм инсталирал Virtual PC за 32 битова машина,въпреки ,че от сайта на М$ гледах да изтегля 64 битова...? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 19, 2011 Author Report Share Публикувано Април 19, 2011 Virtual PC не поддържа 64-битови виртуални операционни системи. Можеш да инсталираш програмата както на 32- така и на 64-битови версии на Windows, но самите виртуални машини могат да бъдат само 32-битови. Ако искаш да имаш 64-битови виртуални операционни системи, ще трябва да ползваш Oracle VM VirtualBox. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Април 19, 2011 Report Share Публикувано Април 19, 2011 Жалко,мерси. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост