Night_Raven Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 А може би е възможно никой да не е работил с програмата. Допускаш ли тази възможност?Да не говорим, че ръководства за работа с тези програми не биха били лесни за писане. Това не е програма с 2-3 опции и 5-6 бутона. Това са сериозни и професионални продукти. Практически е невъзможно да се обхване цялата програма. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
evga Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 А може би е възможно никой да не е работил с програмата. Допускаш ли тази възможност?Да не говорим, че ръководства за работа с тези програми не биха били лесни за писане. Това не е програма с 2-3 опции и 5-6 бутона. Това са сериозни и професионални продукти. Практически е невъзможно да се обхване цялата програма.Да допускам,наистина не искам да знам много,а най-елементарните неща.Аз главно за снимки искам да я използвам-правя си "слайдшоу"с ефектите и музичка за фон-вече посвикнах,но това със запаметяването не мисля,че е кой знае колко трудно,просто не мога да открия как става,дано има все някой,който е работил с програмата.Аз ако науча от другаде,пак ще пиша.Наистина е трудничка програма,но какви красиви ефекти има...нямам търпение да се науча да записвам в желания формат и да си кача клипче в "YouTube" и "Vbox7"Поздрави!http://bgchart.net/img/clover.gif РАЗБРАХ!В "file"-избираш"Render As.."-Излиза прозорец в който пише-"запиши като тип":трябва да е :"Video for Windows(*.avi)"-и спокойно си излиза с иконката на плеъра /и е "ави"формат/,който ти е зададен на компютъра за гледане на видео.Най-после разбрах! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
moonlight Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 evga тази програма, за която говориш "sony vegas"7.0 , лесна ли е за употреба? Аз имам на компютъра тази "ProShow Gold" и работих малко с нея, ама има някой неща,които не мога да намеря как стават, та и за това исках, ако някой е работил с нея да направи ръководство Иначе като цяло програмата е доста добра Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
arsen2003 Публикувано Юли 27, 2008 Report Share Публикувано Юли 27, 2008 Отскоро използвам този форум и съм много доволен от наличието на ръководства за различни програми.Имам нужда от ръководство за програмата Adobe Photoshop Lightroom която е сравнително нова и лошото е, че не мога да намеря никъде ръководство за работа с нея на български език, намерих го само на англииски, а програмата не е толкова проста а бих казал ,че е доста професионална и на чужд език не ми върши работа за съжаление.Искренно благодаря предварително ако някои напише и предостави ръководство на български език за въпросната програма!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
evga Публикувано Август 2, 2008 Report Share Публикувано Август 2, 2008 evga тази програма, за която говориш "sony vegas"7.0 , лесна ли е за употреба? Аз имам на компютъра тази "ProShow Gold" и работих малко с нея, ама има някой неща,които не мога да намеря как стават, та и за това исках, ако някой е работил с нея да направи ръководство Иначе като цяло програмата е доста добра Не,никак не е лесна,но вече направих първото си така да се нарече "слайдшоу',не е кой знае какво,като за първи път,но бива.Да се надявам,че по-нататък ще ги правя много по-добри/творенията си/Ето го:->"Baby don't go" A ти"арсен2003",погледнал ли си тук дали нещо няма да ти помогне-от уроците-it-place.netA също и тук:videotutorials-bg.com Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
predator001 Публикувано Август 6, 2008 Report Share Публикувано Август 6, 2008 Ще съм много благодарен ако някои ми даде ръководството за работа на Advanced WindowsCare Personal 3 Beta 2.8.0! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 6, 2008 Report Share Публикувано Август 6, 2008 Не че нещо, но е по-добре, че нямаш. За потенциално опасни и ненужни програми няма смисъл да се правят ръководства. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
predator001 Публикувано Август 6, 2008 Report Share Публикувано Август 6, 2008 Не че нещо, но е по-добре, че нямаш. За потенциално опасни и ненужни програми няма смисъл да се правят ръководства. Значи да разбирам че Advanced WindowsCare е опасна програма така ли !Защо?Искам да попитам и за защитните стени,аз съм от доста време Kaсspersky ant i-virus 7 и не съм запознат с защитните стени добра идея ли е да използвам такава заедно с Kaсspersky ant i-virus 7 и каква е ползата от нея?Търсех отговор на този въпрос и никъде не можах да го намеря,дано тук го получа! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 6, 2008 Report Share Публикувано Август 6, 2008 Относно защитните стени и антивирусния софтуер, това не е темата, в която да питаш за такива неща. IObit Advanced WindowsCare е като за начало бъгава и нахална. Ще взема под внимание последната финална към настоящия момент - 2.8.1, а не бета версията. Причината: последната бета версия упорито отказва да стартира нормално и забива постоянно с молба да си прати данните до производителя, а по-ранните бети отказват да стартират с извинението, че са изтекли и че трябвало да ползвам последната бета. И това са хора, които ми се хвалят, че са лидери? Тцтцтцтц, само уникални наивници могат да повярват на глупостите, които обясняват на сайта си.Spyware Removal - Advanced WindowsCare (AWC за кратко) сканира бързо, но неефективно. Има далеч по-добри и надеждни чистачки на spyware, които също са безплатни. Чудесни примери са SUPERAntiSpyware Free и Malwarebytes' Anti-Malware. На втората дори съм направил български превод и е вграден в програмата.Security Defense - имунизация на принципа на добавяне на адреси в зоната за блокиране на сайтове на Internet Explorer. Не е толкова лоша идея, но не е нищо уникално и е по-скоро за начинаещи потребители, защото опитен потребител може спокойно да мине без такива защити. Spybot - Search & Destroy също ползва този метод, като добавя и редове във файла hosts.Registry Fix - обикновена чистачка на регистратурата на Windows. Както съм казвал много пъти: чистенето на регистратурата може да бъде доведе до проблеми, били те малки или големи, в зависимост колко смотана е програмата и дали ще сметне за излишно нещо, което не е (не е рядко явление). В най-добрия случай ще премахне само безопасни за премахване редове, но тук идва и другият фактор: почистването на регистратурата не води до ускоряване на производителността на компютъра. Премахването на няколко килобайта няма как да ускорят системата.System Optimization - програмата си позволява да предлага разни настройки за интернет връзката и операционната система като цяло. В най-добрия случай разликата преди и след ще е пренебрежимо малка. Отделен е въпросът, че и това може да се отрази неблагоприятно.Startup Manage - панел за редактиране списъка на зареждащите се с Windows процеси и приложения. Има и други безплатни програмки за целта, а Windows също си има свой: Start -> Run -> пише се msconfig -> OK -> Startup. AWC уж ползва база от данни, за да определя кое е вредно и кое не, но това и потребител със средна интелигентност може да си го прецени.Privacy Sweep - чисти хронология на браузъри и други програми. Дори и да се абстрахираме, че самите браузъри си имат опция да си изтриват хронологията и че това може да стане и ръчно, има и други програми, които могат да чистят тези файлове, като CCleaner например.Junk Files Cleaner - чистачка на временни файлове; отново CCleaner може да свърши същото. А към нея мога да добавя и ATF Cleaner (50KB) Макар че и с тях също е хубаво да се внимава. С ATF Cleaner не бива да се чисти Prefetch, а в CCleaner трябва да се внимава кое е маркирано да чисти. Да не говорим, че отново всичко може да се изтрие от папките ръчно, просто е малко по-досадно. Това са опциите в основния панел. Към тях могат да се добавят и следните инструменти от меню Tools:Memory Cleaner - чистачка на RAM; чистенето на RAM е ЛОШО НЕЩО. В най-добрия случай няма да има ускорение, а в най-лошия ще има сериозни проблеми с произовдителността.Disk Manager - анализира и извежда графична информация за даден дял какъв процент е заето пространството от видео файлове, аудио файлове, картинки и т.н. Общо взето излишни глупости. Ако толкова държиш да гледаш графики и статистики за дяловете си, ползвай Xinorbis. Относно чистенето на RAM, но и не само, ти препоръчвам да погледнеш тази тема. Та и сам виждаш, че програмата в най-добрия случай е общо взето излишна, а в най-лошия - вредна. Всъщност това може да се води и донякъде ръководство дори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
moonlight Публикувано Август 9, 2008 Report Share Публикувано Август 9, 2008 Не,никак не е лесна,но вече направих първото си така да се нарече "слайдшоу',не е кой знае какво,като за първи път,но бива.Да се надявам,че по-нататък ще ги правя много по-добри/творенията си/Ето го:->"Baby don't go"Добре е станало клипчето, браво Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
densy Публикувано Август 21, 2008 Report Share Публикувано Август 21, 2008 Здравейте, имам интерес към следната програма Punch Home Design Architectural Series 4000, и бих желала, ако можете да предоставите някакво ръководство за работа с нея. По принцип е доста елементарна, но за един човек като мен, непрофесионалист в тази област е трудно да постигна качествен резултат на крайните изображения. Затова ще Ви бъда много благодарна, ако можете да дадете повече инфо за работа с прогарамата.Благодаря Ви предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
thebest Публикувано Септември 4, 2008 Report Share Публикувано Септември 4, 2008 Здравейте! Отскоро имам ТВ тунер Beholder, в комплекта на който има диск с програма Inter Video Win DVD Creator за запис на видео. На пръв поглед има и доста функции по редактиране и ред други, така че да се получи почти истински DVD диск от старите ми видеокасети, например. Та въпросът ми е - досега не съм се сблъсквал с програмата, а help-a си е на английски език и няма да мина без речник... Търсенето във форума също не даде резултати Ще съм безкрайно благодарен ако получа малко повече помощ на български език, както и компетентни мнения за програмата Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Пухче Публикувано Септември 12, 2008 Report Share Публикувано Септември 12, 2008 Искам да попитам дали някой е работил с тази програма IP Sniffer и може ли да обясни как точно се работи с нея.Благодаря Ви! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
usmivka_ta Публикувано Октомври 12, 2008 Report Share Публикувано Октомври 12, 2008 Здравейте! От известно време искам да се науча как се работи с Corel Draw, а тук не виждам да има такова ръководство.Също така, едновременно с това бих искала да се науча да изработвам флаш банери, но не знам с каква програма да го направя най-добре, а освен това осъзнавам, че ще ми трябва и ръководство. Ще се радвам да ми изпратите нужната информация, може и на мейл. Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radigbg Публикувано Октомври 14, 2008 Report Share Публикувано Октомври 14, 2008 Някой който има MSN месинджър би ли обяснил как точно се търсят юзери там по определени критерии ? Например : от София между 20-25 годишни ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост