Night_Raven Публикувано Декември 18, 2007 Report Share Публикувано Декември 18, 2007 Важно е да се знае дъното какво е, а не хард дискът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ssorry Публикувано Декември 18, 2007 Report Share Публикувано Декември 18, 2007 Това е дъното ASUS A7V880/KT880/DUALDDR/GLAN дано някой помогне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Декември 18, 2007 Report Share Публикувано Декември 18, 2007 Това е дъното ASUS A7V880/KT880/DUALDDR/GLAN дано някой помогне Цък. Разархивираш архива, поставяш празна дискета във флопито. Отваряш папката където си разархивирал, VIARAID.zip, отваряш подпапка VIARAID и след това подпапка DRIVERDISK. Щракаш два пъти с ляв бутон на мишката на MAKEDISK.EXE, избираш буквата, която отговаря на флопи устройството ти и натискаш extract. Изчакваш процесът да завърши и дискетата с драйвера е готова Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ssorry Публикувано Декември 19, 2007 Report Share Публикувано Декември 19, 2007 Цък. Разархивираш архива, поставяш празна дискета във флопито. Отваряш папката където си разархивирал, VIARAID.zip, отваряш подпапка VIARAID и след това подпапка DRIVERDISK. Щракаш два пъти с ляв бутон на мишката на MAKEDISK.EXE, избираш буквата, която отговаря на флопи устройството ти и натискаш extract. Изчакваш процесът да завърши и дискетата с драйвера е готоваНе знам какво да кажа, невероятно изчерпателна помощ, никога нямаше да се оправя сам! За пореден път се убеждавам,че съм попаднал на правилния форум, та дискетата я направих и ще чакам комшията тея дни да видим какво ще направим edit. Специални благодарности към Nicky всичко си стана както трябва, живи и здрави и на всички потребители на форума Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
anton Публикувано Февруари 2, 2008 Report Share Публикувано Февруари 2, 2008 Здравейте, искам да ви попитам за следното. Значи при инсталирането на Windows има едно поле "Computer name" аз забравих че трябва да се остави така както си е и попълних там свое си име, влияе ли това някак на работата на системата и въобще за какво е това поле? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 2, 2008 Report Share Публикувано Февруари 2, 2008 Това е името на компютъра, което ще се вижда в локалната ти мрежа (LAN), ако имаш такава. Винаги можеш да си го смениш. Не оказва никакво влияние върху работата на компютъра, това е чисто козметична настройка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 2, 2008 Report Share Публикувано Февруари 2, 2008 Може да промениш името на компютъра и след завършване на инсталацията на OS. Това може да стане като отвориш аплета System (десен клик на My Computer --> Properties), преминаваш на страницата Computer Name и кликваш на бутона Change. В полето Computer Name въвеждаш новото име, кликваш на бутона OK и затваряш аплета System. Имай предвид, че името на компютъра трябва да бъде различно от името на друг компютър, работна група или домейн в мрежата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KIA90 Публикувано Февруари 12, 2008 Report Share Публикувано Февруари 12, 2008 Здравейте,имам проблем с преинсталирането на Win XP. Четох темата и неоткрих отговор на проблема...Инсталирал съм на PCто 2 инсталации на XP - нормална и Lite. Диска е разделен на 3.Реших да преинсталирам Lite XP. Сложих инсталационния диск и го стартирах от windows екрана на Lite.Избрах опцията за преинсталиране (препоръчителна) и процеса започна.След като завърши прегледа на инсталираните компоненти ми показа съобщение, че не разпознава нещо - не го запомних :(. Продължих нататък с мисълта, че ще го разпознае или ще го инсталирам после... (все пак първия ми WIN работи и съм ги онсталирал - е на чисто, но без такива съобщения, както и Win Lite)Процеса започна нормално... рестартира се и продължи с инсталацията...Стигна на екрана за инсталиране на системните файлове, и на 3/4 от бара за инсталирането на драйверите се ресрартира...зареди се пак, започна нов опит на инсталирането на драйверите и пак на същото място се рестартира...и така го изтърпях 4 пъти...Пробвах с safe mode в различните режими - но то си знае неговото - продължава с инсталацията и се рестартира...Влязах в 1 Win - там всичко си е наред. Имам достъп до log-файловете на новата инсталация. Като ги разглеждам не открих кой хардуер го тормози. Сякаш казва че неможе да приложи правилата за сигурност... Незнам и къде точно да гледам :( Някаква идея как да прекратя процеса: или да преустановя преинсталирането и да се върне старото или да отстраня проблема и да се инсталира новия ...Лесно ще го форматирам и инсталирам на чисто, но не ми се иска... 1. кой е log файла където ще ми каже проблема?2. как да го излъжа да не продължава процеса с преинсталирането а да си зарежда старото? До сега съм инсталирал само на чисто - без проблеми. Добих смелост след като на обяд преинсталирах така един лаптоп и всичко се запази и дори работи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Февруари 12, 2008 Report Share Публикувано Февруари 12, 2008 Моят съвет - по-добре си сложи нормален Windows ПС: Съвет от човек, който "леко" не обича nLite Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KIA90 Публикувано Февруари 13, 2008 Report Share Публикувано Февруари 13, 2008 Моят съвет - по-добре си сложи нормален Windows ПС: Съвет от човек, който "леко" не обича nLite Това исках да получа - нормален като ъпгредна този... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 13, 2008 Report Share Публикувано Февруари 13, 2008 За да е всичко наред Windows се инсталира на чисто. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
KIA90 Публикувано Февруари 13, 2008 Report Share Публикувано Февруари 13, 2008 поразрових се малко ...в %windows\setupact.log има следните редове : ......F:\i386\sam.sd_ was copied to E:\Program Files\Common Files\SpeechEngines\Microsoft\TTS\1033\sam.sdf.F:\i386\sam.sp_ was copied to E:\Program Files\Common Files\SpeechEngines\Microsoft\TTS\1033\sam.spd.F:\i386\spcommon.dl_ was copied to E:\Program Files\Common Files\SpeechEngines\Microsoft\spcommon.dll.F:\i386\spcplui.dl_ was copied to E:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Speech\1033\spcplui.dll.NetSetup: SetupMode: 0x1, ProductType: 0x0, OperationFlags: 0x800cSetup encountered an error while trying to set system security. An extended error has occurred. , а във %windows\setuperr.log: Error:Setup encountered an error while trying to set system security. An extended error has occurred. Явно Win Lite, която е малко побългарена не му позволява да сетне сигурността :( Все пак някой може ли да ми помогне да премахна продължаването на инсталацията и да се зарежда старото положение,или то вече е безвъзвратно загубено при стартирането на ъпгрейта? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolan Публикувано Февруари 23, 2008 Report Share Публикувано Февруари 23, 2008 здравейте, исках да преинсталирам моя уиндоус и сега имам два на компютъра симоля помогнете ми какво да направя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2008 Report Share Публикувано Февруари 23, 2008 Предполагам говориш за показването на 2 ОС в началото. Виж този коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolan Публикувано Февруари 23, 2008 Report Share Публикувано Февруари 23, 2008 Предполагам говориш за показването на 2 ОС в началото. Виж този коментар. струва ми се, че новия уиндоус е на Дако направя това което прочетох за boot.ini и изтрия реда ще се изтрие ли и втория уиндоус Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост