IVAN Публикувано Октомври 25, 2009 Report Share Публикувано Октомври 25, 2009 Наистина доста добри гатанки и са труднички.И аз бих се насочил към някакво растения .. може би грозде.Казах го на съквартиранта ми и той си е малко с мръсно подсъзнание и вика 'х*й'. ;д Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 25, 2009 Report Share Публикувано Октомври 25, 2009 Май е време за жокер,защото очевидно ...това не е ...онова Аз лично се насочвам към някаква растение-лале, ягада, домат, чушка/нещо което узрява и става червено/ Наистина доста добри гатанки и са труднички.И аз бих се насочил към някакво растения .. може би грозде.Казах го на съквартиранта ми и той си е малко с мръсно подсъзнание и вика 'х*й'. ;д Еии... два дена се бяхте умълчали и изведнъж - надигане... Мдам... Това човешкото подсъзнание е странно нещо..., но няма как - природата си иска своето. Може би следващият път, ще ви пусна едно визуално тестче, да видим как е... В случая, сте се насочили правилно към други нейни творения - растенията. @antishoC - отговорът ти е принципно правилен... 'ягадата' е... Предполагам, че авторът й не се е сетил за 'пиперо'... Та, ти си наред сега... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Октомври 25, 2009 Report Share Публикувано Октомври 25, 2009 @antishoC - отговорът ти е принципно правилен... 'ягадата' е... Предполагам, че авторът й не се е сетил за 'пиперо'... Та, ти си наред сега... Хайде накой друт да казва, а аз ще се постарая следващият път да измъдря нещо и да ви изтормозя максимално Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Октомври 26, 2009 Report Share Публикувано Октомври 26, 2009 Тогава една по-трудничка:Един цар имал 100 пленника. Всеки от тях бил затворен в отделна килия, а по коридорите на затвора се разхождала стража. Всяка килия била заключена с ключалка, която се отваряла с един единствен ключ, който бил у царя. Ключалките работели така - като се превърти веднъж ключа се отключват, втори път- заключват, трети - пак отключват и т.н. Скоро обаче царят имал рожден ден и поради това решил да освободи пленниците. Пратил верен човек, който отключил всички килии. Рождения ден обаче все още не бил настъпил, стражата се разхождала по коридорите и все още никой не бил свободен. След малко обаче царят решил друго - отново пратил верния си човек със заповед да превърти ключа на всяка втора килия, т.е. 2, 4, 6, 8... 100. Едва изпълнили това и пристигнала нова заповед - да се превърти ключа на всяка трета килия - 3, 6, 9 и т.н. Тъкмо изпълники и това, дошла следваща заповед - отново да се превърти ключа, но вече на всяка четвърта килия... През цялото навечерие на празника идвали нови и нови заповеди, и по силата на последната доверения човек превъртял ключа само на последната стотна килия.Но ето че рождения ден настъпил, стражата се отстранила и пленниците вече наистина могли да излязат. На колко от тях килиите са се оказали отключени? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 28, 2009 Report Share Публикувано Октомври 28, 2009 Сметнах, че хората от 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 94, 96, 100 ще се измъкнат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Октомври 28, 2009 Report Share Публикувано Октомври 28, 2009 Сметнах, че хората от 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, 64, 81, 94, 96, 100 ще се измъкнат.Приемам отговора за верен, тъй като си написал всички верни отговори...но си дал и допълнителни. Килии с номера:1, 4; 9; 16; 25; 36; 49; 64; 81; 100; са били освободени!Общият брой освободени килии е: 10 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 28, 2009 Report Share Публикувано Октомври 28, 2009 (Редактиран) Интересна задачка... Падна бая писане на Excel, възможно е някъде да съм объркал цифра... Не бяха една и две... Мързи ме сега да проверявам... Хайде, една бърз:Черна кокошка - златни пилци. Що е то?и после е ред на AntishoC да ни затрудни, мисля... Обеща. Редактиран Октомври 28, 2009 от draco_volans Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Октомври 29, 2009 Report Share Публикувано Октомври 29, 2009 Ми, много трудна задача беше на Иван . Отговора вече е даден, а аз още не мога да го асимилирам. Хлъц, такива задачи направо ми скъсяват живота бе хора Противопоказно ми е толково много и дълго да мисля! Пък и ме мързи. Относно задачата на draco_volans:Нощта/нощно небе/ със звезди? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 29, 2009 Report Share Публикувано Октомври 29, 2009 Нощта/нощно небе/ със звезди? Знаех си, че това ще си помислиш/те. Не. По принцип, нощта със злато ли се асоциира? Ако нощта е кокошката, а звездите са пилците, то луната какво е? Петел? Отговорът няма нищо общо с небесните явления. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 То аз си казах, че е трудничка.. по-точно с повече смятане. Видях я от един форум и ще споделя там как са намерили решението бързичко: <?php echo 'Килии с номера: 1; '; for ($i=3;$i<101;$i++){ for ($j=2;$j<=$i%2+($i/2);$j++){ if ($i%$j==0){$c++;} } if($c%2==1 && $c!=0){echo $i.'; '; $total++;} $c=0; } $total+=1; echo " са били освободени!<p><b> Общият брой освободени килии е: $total </p></b>"; ?> За моментната загадка, сигурен съм, че не е правилно решението, но все пак. За момента само това ми идва на акъла.Животът, като млади сме малки като пилци, а като стари - кокошки и ни чака смъртта(черното). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Леле, IVAN, какви са тея йероглифи , изглежда са ползвали/съчинили малка програмка за изчисление - алгоритъм и който го е измислил, е решил загадката за 10 минути. Аз, като я видях, веднага ми стана ясно как да я сметна по заобиколен начин, не с програма, но пак си беше хамалогия... Прикачвам листа. Със синьо е отбелязано отключване, а с червено заключване. Който иска, може да ми провери "домашната", защо съм освободил 2-ма затворници повече Иначе, за настоящата загадка - прав си, отговорът ти е грешенПравилният отговор е прометеевски прост , помислете малко Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Всеки ползва, това в което е най-добър... ония форумци знаят да програмират ;дТвоя файл не мога да го отворя, че е за офис 2007, аз съм 2003... ама здраве да е Добре ми върви стратегията, да дадеш жокер :РПомислих малко и реших, че е орех. Ама се замислих и на това, което написа и предполагам е огън. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Всеки ползва, това в което е най-добър... ония форумци знаят да програмират ;дТвоя файл не мога да го отворя, че е за офис 2007, аз съм 2003... ама здраве да е Добре ми върви стратегията, да дадеш жокер :РПомислих малко и реших, че е орех. Ама се замислих и на това, което написа и предполагам е огън. Пак го прикачвам, като за 2003. Пратих поздрави на Чичо Били... и родата му по майчина линия За орех, честно казано нямаше да се сетя да предположа. С огъня вече си на прав път, но има още нещо. Прочети внимателно загадката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Офф... златните пилци са огъна, черната кокошка - пепелта/жар/въглен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Октомври 30, 2009 Report Share Публикувано Октомври 30, 2009 Леле, знаех си аз,че задачката на Иван, не е за мен и ще ми почерни русата главица...Добре, че навреме се отказах. Пту, пту, пту да не ми е уруки За другата щях да кажа, че кокошката съм аз в оригинална "малка черна рокля" на Коко Шанел,но след жокера, ще заложа на отговор-запален дънер от черен абанос,кйто пръска златни искрици и прави тапличко в това студено време!!! Язък, Иван ме изпревари, докато се киприх в малката черна рокличка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост