IVAN Публикувано Август 21, 2009 Report Share Публикувано Август 21, 2009 ... Нека някой друг зададе загадка, че няма да ме има няколко дни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 21, 2009 Report Share Публикувано Август 21, 2009 Влизате в тъмна стая. Имате керосинова и газова /газена?-не знам как е правилно/лампа. Кое ще запалите първо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ethanhuntt Публикувано Август 21, 2009 Report Share Публикувано Август 21, 2009 "ами сега" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Август 22, 2009 Report Share Публикувано Август 22, 2009 Клечка кибрит /запалка/ ?! Би трябвало да е "газена"- ако става въпрос за лампа с газ за горене, а "газова" за работеща с газ под налягане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 22, 2009 Report Share Публикувано Август 22, 2009 Клечка кибрит /запалка/ ?!Правилен отговор. Въпроса беше: Кое ще запалите първо?Разбира се нещото, което ще даде огън. Давайте нова,а междувременно може да мислите по въпроса,как става така, че две момчета се родили в един и същи ден на един и същи месец в една и съща година на едни и същи родители, но не са близнаци. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Единственото, което ми хрумва в момента е, че едното момче може да е осиновено - и ето ги: две момчета, които са родени в един ден, месец, година и на едни и същи родители, а не са близнаци. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Грешен отговор! Явно колкото една задачка е по-тъпа, толкова повече се затруднявате./Много съм гадна Прекалино дълго остана нерешена!Не търсете под мухата слон. Отговора е много по-лесен отколкото си мислите. IVAN направо ми изпържи мозъка с неговите бутони и психично разстроения сапьор. Тогава в главата ми всичко беше на компот, и светът стана розов, когато ares85ares позна и бомбата не се взриви.Сега света е тих и мирен и по него щъкат момчета и момичета родени в един и същи ден на един и същи месец в една и съща година на едни и същи родители. Хайде, познавате поне две от тях-Вяра и Надежда. Вярно е ,че са малко глупавати и не са близначки защото са..... Нема да се пуашите. Друг жокер ви не требе! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Тризнаци? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Абсолютно верен отговор!тризнаци , четиризнаци... блях, че и петзнаци може Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 В начлото се чудех какво може да е това, не се усетих и го оставих.. и след жокера си викам толкова ли е било лесно ;д Та нещо ново и не толквоа трудно. Имаме 12 монети и знаеме, че една от монетите е по-лека от другите. Как с три премервания може да разберем коя е по-леката монета? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Разделяме монетите на 2 групи- по 6бр. и правим първото премерване. По-леката група разделяме на 2 групи по 3, и правим второто премерване. От по-леката група вземаме 2 монети и правим третото премерване, и ако масите са им равни- останалата трета монета е по-лека, ако не са- резултата е ясен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Разделяме монетите на 2 групи- по 6бр. и правим първото премерване. По-леката група разделяме на 2 групи по 3, и правим второто премерване. От по-леката група вземаме 2 монети и правим третото премерване, и ако масите са им равни- останалата трета монета е по-лека, ако не са- резултата е ясен.Оффф, не я зададох правилно загадката и стана доста лесна, но нищо другия път като ми дойде реда ще я задам както трябва.Иначе правилен отговор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Оффф, не я зададох правилно загадката и стана доста лесна, но нищо другия път като ми дойде реда ще я задам както трябва.Иначе правилен отговор.Tи си на ред Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Tи си на ред Нема такова нещо, ти отговори правилно, ти си наред :Р Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tzwaro82 Публикувано Август 26, 2009 Report Share Публикувано Август 26, 2009 Не съм много добър със загадките, но се сещам следната: На конни надбягвания имало странно правило, според което, печели този, чийто кон финишира последен. Надбягването така и не започвало, тъй-като никой от жокеите не искал да загуби. Изведнъж от тълпата се появил старец, казал нещо на състезателите, и след миг те се втурнали яздейки ожесточено към финала. Какво им е казал стареца? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост