IVAN Публикувано Август 5, 2009 Report Share Публикувано Август 5, 2009 Ще се опитам да позная, но не съм сигурен. Поне това ми дойде наум.Мислих доста време и с малко помощ от приятел, стигнах до някакво заключение.Щом самолетите са се завърнали, излиза че частите,които са повредени, не са от толкова голямо значение за целостта на самолета. Т.е. по моята логика би трябвало да са били бронирани частите Г,Д и Е, тъй като ако те се повредят, има голяма възможност самолета да не се завърне благополучно.Yep... точно така. Чакаме твоята загадка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Август 6, 2009 Report Share Публикувано Август 6, 2009 Ето я и новата загадка: Един султан бил толкова богат, че вече се чудел какво да прави с парите.Решил да лети със самолет, тъй като единствено това не бил правил. На другата сутрин тръгнал към летището, но на входа нощния пазач му казал, че сънувал как самолета ще се разбие. Уплашен, султана не се качил на самолета. Вечерта наистина съобщили, че точно този самолет се е разбил. Благодарил султана на пазача, ала после го уволнил.Защо го е уволнил? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 14, 2009 Report Share Публикувано Август 14, 2009 Мислех да не пиша моите предположение, някой друг да отговори.. ама явно никой не се навива.Та... 1. Заради тези дума на пазача, той не е могат да изпълни 'мечтата си'. 2. Султана предполага, че пазача е саботирал самолета. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Август 14, 2009 Report Share Публикувано Август 14, 2009 Правилно. Позна! Султанът е предполагал, че пазача е саботирал самолета.Отново си ти на ход. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Август 14, 2009 Report Share Публикувано Август 14, 2009 Правилно. Позна! Султанът е предполагал, че пазача е саботирал самолета.Отново си ти на ход. На базата на какво е предполагал?Ами ако е бил личният му евнух, ядосан от положението в което се намира или пък някой везир, щото си бил харесал някоя от султанските наложници.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 15, 2009 Report Share Публикувано Август 15, 2009 Шофьор на такси, който очевидно бърза, тръгва по еднопосочна улица точно срещу знака за забрана. До знака стои полицай, който го вижда ясно, но не го спира, а го оставя да си продължи. Явно законът не се нарушава, бдителният полицай на реда ще спи спокойно своя сън. Защо шофьорът може да мине спокойно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sao Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 7 мисля. На яървия е с 2 по-малко, вория с 2 повече логично е да се редуват. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 7 мисля. На яървия е с 2 по-малко, вория с 2 повече логично е да се редуват.Нещо май си объркал темата/форума.... това си мисля, че не е за тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Шофьор на такси, който очевидно бърза, тръгва по еднопосочна улица точно срещу знака за забрана. До знака стои полицай, който го вижда ясно, но не го спира, а го оставя да си продължи. Явно законът не се нарушава, бдителният полицай на реда ще спи спокойно своя сън. Защо шофьорът може да мине спокойно? Пишеш тръгва, а не потегля или кара. Това може да значи, че тръгва да върви пеша, а не с кола. В такъв случай няма нарушение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Пишеш тръгва, а не потегля или кара. Това може да значи, че тръгва да върви пеша, а не с кола. В такъв случай няма нарушение.Yep, точно така. Ти си наред, чакаме твоята загадка.. дано да ни затрудниш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
antishoC Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Обаче в момента не се сещам за никаква задачка, за това да пише някой друг, докато измъдря нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Добре :РДокато се сетиш за нещо интересно, нека съфорумците да мислят в/у това. Шерлок Холмс и д-р Уотсън се срещнали. Холмс попитал д-ра на колко години са трите му сина.- Произведението на годините им е равно на 36, а сборът им на номерът на отсрещната къща. - казал Уотсън.- Това не е достатъчно. - казал Шерлок.- Най-големият е със сини очи.- Това вече е достатъчно - казал Шерлок Хоумс.На колко са тримата и как го получихте... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ven300 Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Добре :РДокато се сетиш за нещо интересно, нека съфорумците да мислят в/у това. 36 разделено на 3 е 12 Ама след като има най-голям син нещо несъответства картинката.Двама сина на 10 и един на 16 може би Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Отначало ме закопа с тая загадка. Особено тези сини очи, които му трябваха-е това ме разби. Мислих и мислих, и мислих...и мисля че я разгадах. Щом първите 2 подзказки на д-р Уотсън не са достатъчни на Холмс, следва че има няколко вероятни отговора. При преглеждането на всички комбинации от 3 числа чиито произведение е 36, и чиито сбор е номера на отсрещната къща, се оказа че сбора само на 2 комбинации е един и същ. Шерлок знае номера на къщата и затова се насочва точно към тях. Комбинациите са: 9;2;2 и 6;6;1. Ето тук идва ролята на подсказката за сините очи. Щом има най-голям, следва че верния отговор е 9;2;2. Тук обаче не съм сигурен, защото така или иначе децата не могат да се родят по едно и също време, така че имам известни съмнения за този отговор. Но въпреки това той ми се вижда най-правдоподобен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Август 16, 2009 Report Share Публикувано Август 16, 2009 Отначало ме закопа с тая загадка. Особено тези сини очи, които му трябваха-е това ме разби. Мислих и мислих, и мислих...и мисля че я разгадах. Щом първите 2 подзказки на д-р Уотсън не са достатъчни на Холмс, следва че има няколко вероятни отговора. При преглеждането на всички комбинации от 3 числа чиито произведение е 36, и чиито сбор е номера на отсрещната къща, се оказа че сбора само на 2 комбинации е един и същ. Шерлок знае номера на къщата и затова се насочва точно към тях. Комбинациите са: 9;2;2 и 6;6;1. Ето тук идва ролята на подсказката за сините очи. Щом има най-голям, следва че верния отговор е 9;2;2. Тук обаче не съм сигурен, защото така или иначе децата не могат да се родят по едно и също време, така че имам известни съмнения за този отговор. Но въпреки това той ми се вижда най-правдоподобен. Поне съм се опитал да затрудня някой, но загадката пак издържа едвам 1 час Верен отговор, както и разсъждения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост