petyag Публикувано Май 17, 2007 Report Share Публикувано Май 17, 2007 Дани, благодаря и на теб, че се включи. То май наистина е ходене по мъките, особено за човек, който "прохожда" в тази сфера. Плеъра ми зарежда автоматично. Иначе на дистанционното има бутон суптитри, но той не е активен в случая. Пробвала съм и да ги слагам в папки - резултата е същия, т.е. никакъв- гледам си филми без суптитри. Послушах съвета на Night_Raven и пробвах с AviSub един филм, но нищо не стана. Изписа ми SORRY. То не е тук темата, но да споделя неволите си. Тръгнах да търся ръководство за друга подобна програма. Попаднах на такова с обяснения на работа с VDub. Много готино, с картинки и т.н. Намерих я и си свалих в. 1.6.17. Започвам с пробите и изненада - в ръководството пише че стартирам филтър и там има позиция суптитри, да ама в това което свалих няма такава. Свалям посочената във въпросното ръководство версия (или подобна на нея - 1.4), но и в нея няма такова нещо. Изпаднах в див ужас Свалих друг филм и отново пробвах с AviSub. Този път стана(поне така си мисля), бръмча, мига и накрая се появи това: avisub.divx. Предполагам че това е новия филм, но не съм сигурна- не мога да го отворя на компютъра. Та сега бях тръгнала да търся ново ръководство или някъде да прочета за този филтър. Благодаря ти за съвета - ще проверя дали се поддържа това divx6, ако не- започвам да се боря с конвертирането. Или просто ще се откажа и ще си записвам на амнайсет CD-та. Мога да разбера как се чувства индианец пред компютър. Още веднъж благодаря на всички. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 17, 2007 Report Share Публикувано Май 17, 2007 Да вмъкна разяснения. Не че не съм ги писал и друг път, но ще повторя. AviSub не прави много, тя просто интегрира .avi файла в .divx. Самият .divx файл е реално .avi, но с добавена поддръжка за пътечка със субтитри, която плеърите четат и изобразяват върху оригиналния видео файл. За жалост .divx разширението е леко капризно и не всеки филм би могъл да се обработи, както и си установила. XviD е кодек с много опции за настройка и при използването на някои от тях файлът става по-нестандартен за подобни програми, които вграждат субтитри и/или нормални DVD плеъри. На компютър няма проблеми, но на гореспоменатите плеъри има, защото поддръжката им на DviX и XviD е често некадърна.VirtualDub в комбинация е с VobSub плъгин е алтернатива. При нея няма значение какъв е файлът - всичко може да мине "под ножа". Проблемът в случая е, че това включва прекодиране на целия файл, което не само може да влоши качеството (или повиши размера), но и може да отнеме доста време. Нерентабилно решение според мен, но ако държиш да го пробваш, използвай AviReComp 1.3.0, която интегрира всичко необходимо в удобен интерфейс.Разбира се винаги можеш да конвертираш филма в DVD формат, но така губиш цял DVD диск за 1 филм, като вече си загубила от видео качеството (със сигурност) и от аудио качеството (ако звукът е компресиран в mp3). А и субтитрите не знам как се вграждат в случая. Не казвам, че няма начин, а че не знам, защото никога не ми се е налагало. Иначе това е голям проблем - липсата на стандартизация. Много потребители си мислят, че като имат някакъв DVD плеър или home cinema система, на който са му лепнали етикетче "DivX", и край, ръгат филми и всичко е идеално. За жалост реалността е различна. Реномираните производителите на DVD плеъри се дърпат от тези формати, защото така биха подкрепили пиратството (доколко е пиратство, е отделен въпрос), а китайските гаражни "производители" имат просто нестабилни продукти, които уж четат, ама я четат, я не. Не зная дали моделът ти има възможност за обновяване на фърмуеъра (firmware), но ако има такава и има обновена версия, може в нея да е оправено, но това са много "ако"-та. Просто потребителя в днешно време е в леко патова ситуация. За жалост. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alisha Публикувано Май 18, 2007 Report Share Публикувано Май 18, 2007 Здравей Tragedy! Много ти благодаря за точните указания, а и на всички други. Благодарение на този сайт днес се научих да конвентирам, да записвам DVD формати, макар че нищо неразбирам просто следвах инструкциите. В този ред на мисли те моля да ми обясниш : възможно ли е да гледам филми в avi формат, записани на DVD, по начина по който си обяснил, на Play stacion 2? Конвентирането става много бавно, а ми се иска да запиша на един диск повече от един филм, но си нямам домашен player, а само тази игра на която имам възможност да гледам и филми.P.S-Извинявайте , ако не е тук мястото на запитването ми, но нямам опит с фоумите до този момент. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2007 Report Share Публикувано Май 18, 2007 PlayStation 2 може да възпроизвежда DVD дискове, но не и .avi. Ако конвертираш дадено .avi в DVD формат, би трябвало да стане, но в противен случай не. Ако на някои DVD плеъри се добавя поддръжка за DivX и XviD, то на PlayStation не е така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alisha Публикувано Май 18, 2007 Report Share Публикувано Май 18, 2007 PlayStation 2 може да възпроизвежда DVD дискове, но не и .avi. Ако конвертираш дадено .avi в DVD формат, би трябвало да стане, но в противен случай не. Ако на някои DVD плеъри се добавя поддръжка за DivX и XviD, то на PlayStation не е така. Благодаря ти Night_ Raven! Ясно без конвентиране няма да се размина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2007 Report Share Публикувано Май 18, 2007 Не съм много навътре в областта, но подозирам, че всъщност може и да може, но първо трябва да се "хакне" конзолата. Това включва демонтиране на чипове и препрограмирането им, но за целта трябва съвсметим програматор, направен от човек, който е наясно, и чипът да бъде програмиран с кадърен софтуер, в който е добавена поддръжката. Това обаче са само предположения. А и самият процес крие рискове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobodimitrov Публикувано Юни 6, 2007 Report Share Публикувано Юни 6, 2007 Успях да направя 1-DVD от 3-Mini DVD-та. Пробвах доста варианти и стигнах до успех по следния начин :Инсталирах си Nero-7, след това с NeroStartSmart от "Favorites" - "Make YourOwn DVD-Video" - "Add file"на всички без значение колко са програмата си ги номерира. Фаиловете се качват в последователност по ваш избор един по един (това е като недостатък) и ледват няколко стъпки за добавяне на фон, шрифт и т.н., запазих си папката в "Work-D" примерно. След това с "NeroBurning" - "DVD - Video" следват настройки за скорост и т.н., като при нормален диск и накрая се получи Дискът тръгна и го изгледах целия Извинявам се че публикувам темата тук ( където май не и е мястото) но прочетох доста подобни проблеми. Надявам се все на някой да е от полза Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юни 7, 2007 Author Report Share Публикувано Юни 7, 2007 Извинявам се че публикувам темата тук ( където май не и е мястото) но прочетох доста подобни проблеми. Надявам се все на някой да е от ползаИскам да те поздравя и да ти благодаря, че сподели с останалите потребители как си се справил с даден проблем, защото по този начин обяснението ти може да е полезно и за други потребители с подобни въпроси. Благодаря ти отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Denis Публикувано Юни 13, 2007 Report Share Публикувано Юни 13, 2007 Може ли да ми кажете дали може да записвам многократно филми върху DVD RW, но при положение, че дискът е записан с опцията DVD-Video ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2007 Report Share Публикувано Юни 13, 2007 Ако имаш предвид дали можеш да го изтриеш и да го запишеш пак като DVD-Video, да, може разбира се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Denis Публикувано Юни 15, 2007 Report Share Публикувано Юни 15, 2007 Като изтривам диска Quick Erase ли е добре да се даде ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 15, 2007 Report Share Публикувано Юни 15, 2007 По принцип ако имаш време, е по-добре пълно изтриване, но и Quick може да свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Denis Публикувано Юни 15, 2007 Report Share Публикувано Юни 15, 2007 А Колко време отнема едно пълно изтриване ? Горе - долу.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 15, 2007 Report Share Публикувано Юни 15, 2007 Зависи. По принцип едно 4х скоростно DVD-RW би се изтрило за приблизително 20-ина минути. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CORRADI Публикувано Юни 19, 2007 Report Share Публикувано Юни 19, 2007 Здравейте! Моят проблем се изразява в следното.Като записвам филми на CD или DVD и след това някои от тях като ги пусна на домашното DVD и не ми излизат субтитри.Предполагам ,че зависи е от формата на изтегления филм ,но как мога да обработя изтегления филм с формат ,който не тръгва със субтитри ,така че да се появяват ?Примерно изтеглен филм с формат - aXXa никога след като го прехвърля на диск и след това като го пусна на домашното DVD не излизат субтитри. Благодаря предварително ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост