kasis74 Публикувано Октомври 10, 2013 Report Share Публикувано Октомври 10, 2013 Да, счетоводната програма дава възможност за справка за определен период, но няма възможност да отделя стоките по групи. Тези стоки принадлежат към определена група, като например сухи мазилки, термо плюс, епс и т.н. Групите може да са на отделни шийтове, в които предварително съм отделил кои стоки са към тях. Ако трябва да ги филтрирам ръчно ще ми отнеме ужасно много време. Само от едната фирма с която работим, нейната листа със стоки са хиляди. Е ние не купуваме всички нейни продукти, но така или иначе са доста.Ето така изглежда изнесената справка в ексел. http://dox.bg/files/dw?a=490616ce06 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 10, 2013 Report Share Публикувано Октомври 10, 2013 Групите може да са на отделни шийтове, в които предварително съм отделил кои стоки са към тяхТ.е това може да го направи вашата програма? - ако Да, направете ми някаква справка да видя как изглежда в отделни шийтове.Да разбирам ли че вас ви интересува Име и Количество проформа?Да разбирам ли, че тази справка е например от 5 фирми(може да са и 100) и например от всички тях сте купувал "БОЯ ИНТЕРИОРНА 9 Л ТЕРФ. AQUARELLE БЯЛ МАТ" ?И не ми става ясно имате ли друг работен екселски файл или искате да се случват нещата в този който сте експортирал? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kasis74 Публикувано Октомври 10, 2013 Report Share Публикувано Октомври 10, 2013 Не, програмата няма тази възможност, аз ще съм задал предварително името на групите и кои продукти пренадлежат към тях. Интересуват ме Име, Количество проформа и Стойност проформа. Това е справка само на една от фирмите с които работим. Но да – един и същ продукт може да се случи да го купим от няколко различни доставчика. Идеята ми беше за всеки отделен доставчик нов екселски документ, но в последствие ще трябва да следя точно тези едни и същи продукти които купуваме от различни доставчици за това къде цените на база договори и отсъпки са най-изгодни. Нямам претенции дали ще се случват нещата на един екселски файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 10, 2013 Report Share Публикувано Октомври 10, 2013 Така, ето какво ми дойде на ум:Да кажем, че сте извлекли информацията от счетоводната програма и вече имате екселският файл.След като го отворите е нужно да поставите този макрос и да го активирате(в примера синият триъгълник), след което ще ви се покаже едно прозорче в което ще ви попита какъв продукт искате да търсите. Пишете продукта и натискате "ОК", при което във втори "Лист2" ще ви изнесе нужната информация. Като в самият макрос съм обяснил кое за какво е. В последствие можете да направите каквото поискате с нея. triMK.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kasis74 Публикувано Октомври 10, 2013 Report Share Публикувано Октомври 10, 2013 Така, ето какво ми дойде на ум:Да кажем, че сте извлекли информацията от счетоводната програма и вече имате екселският файл.След като го отворите е нужно да поставите този макрос и да го активирате(в примера синият триъгълник), след което ще ви се покаже едно прозорче в което ще ви попита какъв продукт искате да търсите. Пишете продукта и натискате "ОК", при което във втори "Лист2" ще ви изнесе нужната информация. Като в самият макрос съм обяснил кое за какво е. В последствие можете да направите каквото поискате с нея. http://forums.softvisia.com/public/style_images/master/attachicon.giftriMK.xlsБлагодаря за вниманието! Струва ми се ще бъда редовен посетител на форума. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 10, 2013 Report Share Публикувано Октомври 10, 2013 Винаги сте добре дошъл. Целият екип на Софтвизия би се отзовал при нужда на потребителя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivapa Публикувано Октомври 21, 2013 Report Share Публикувано Октомври 21, 2013 Здравейте!От доста време се мъча да направя макрос чрез който с един бутон да става показване и скриване на колони.Първо на самия бутон пише "скрии" като се натисне бутона се скриват всички колони със стойност "0". След като се скрият тези колони същият бутон да пише "покажи" и при натискане да се показват всички колони включително и тези със стойност "0". И обратно. Т.е. един бутон да има двойно действие/последователно/.Предварително благодаря. Прикачих файла http://dox.abv.bg/files/listtree Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 22, 2013 Report Share Публикувано Октомври 22, 2013 Здравейте ivapa, Направете си един бутон от тук:след което поставете този макрос:Macro: Sub HideUnhide() Dim myBTN As Button, cll As Range With ActiveSheet Set myBTN = .Buttons(Application.Caller) If Trim(UCase(myBTN.Caption)) = "СКРИЙ" Then For Each cll In .Range("Sum").Cells cll.EntireColumn.Hidden = cll.Value = 0 Next cll myBTN.Caption = "Покажи" Else .Range("Sum").EntireColumn.Hidden = False myBTN.Caption = "Скрий" End If On Error Resume Next .UsedRange.Cells.SpecialCells(xlCellTypeVisible).EntireColumn.AutoFit On Error GoTo 0 End With End Sub Ето и вашият файл:obekti.xlsПоздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivapa Публикувано Октомври 22, 2013 Report Share Публикувано Октомври 22, 2013 Благодаря ви! Стана!!!!По същия начин промених и скриване на редове и стана.Но когато се опитах да обединя действието на двата макроса-за редове и колони с един бутон, но не действа. Зададох следния код:Sub macros3() HideUnhideColumns HideUnhideRowsEnd Sub Моля поправете ме къде греша! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 22, 2013 Report Share Публикувано Октомври 22, 2013 Опитайте така: Sub macros3() Call HideUnhideColumns Call HideUnhideRows End Sub Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivapa Публикувано Октомври 22, 2013 Report Share Публикувано Октомври 22, 2013 И посочения начин опитах но пак не действа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 22, 2013 Report Share Публикувано Октомври 22, 2013 Прикачете файлът да го погледна.Или ето нещо, което за мен лично би ви свършило добра работа: Private Sub CommandButton1_Click() myMacro = InputBox(Prompt:="Здравейте, кой макрос желаете да активирате: 1, 2 или 3") Select Case myMacro Case 1 Call Macro1 Case 2 Call Macro2 Case 3 Call Macro3 Case Else MsgBox "Съжалявам, но това не е валиден макрос" End Select End Sub Private Sub Macro1() MsgBox "Вашият Макрос 1" End Sub Private Sub Macro2() MsgBox "Вашият Макрос 2" End Sub Private Sub Macro3() MsgBox "Вашият Макрос 3" End Sub Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivapa Публикувано Октомври 22, 2013 Report Share Публикувано Октомври 22, 2013 Прикачих файлаhttp://dox.bg/files/dw?a=cd77762ef1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivapa Публикувано Октомври 22, 2013 Report Share Публикувано Октомври 22, 2013 Нито един от посочените примери не действа. Доста си играх променях това онова но пак не става. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ivapa Публикувано Октомври 23, 2013 Report Share Публикувано Октомври 23, 2013 Господине направих друг макрос и стана!Отново много Ви благодаря за помощта. Ващата помощ ми даде повече ориентация! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост