Στηναγάπη Публикувано Октомври 5, 2011 Report Share Публикувано Октомври 5, 2011 Озни проблем с за създаване на програма с бутони не се получи :( Създаде се нов файл и с хипервръзки към другите файлове..... Ето го и отговора.... Благодаря най-вече на k0st4din за помощта и обясненията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 6, 2011 Report Share Публикувано Октомври 6, 2011 Здравейте имам следния проблем имам една таблица в която има данни искам да направя формула която като види в полето определена информация да я препращам към друга страница и да брои пробвах със IF и други функции но нещо не се получава. в приложения файл съм показал решението което съм измислил но понякога имам списъци в които не се изписва буквата " А" пред числата и не брои благодарен ще съм ако някой ми помогне Би ли обяснил какво по-точно искаш да ти се пренася и какво да брои?Имаш някакви имена след тях буква с числа, отново буква с числа и текст след това.Колко е голяма тази таблица и каква е тази определена информация?Дай малко повече инфо! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krupieto86 Публикувано Октомври 6, 2011 Report Share Публикувано Октомври 6, 2011 Би ли обяснил какво по-точно искаш да ти се пренася и какво да брои?Имаш някакви имена след тях буква с числа, отново буква с числа и текст след това.Колко е голяма тази таблица и каква е тази определена информация?Дай малко повече инфо! искам да търси във списък от данни точно определена част ( "112507" примерно) от 16 цифрен номер и да брой колко такива части е намерило таблицата се образува с натрупване за всеки ден и може да стане 20-30 хиляди реда зависи колко аз реша Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 8, 2011 Report Share Публикувано Октомври 8, 2011 Здравейте на всичкище можете ли да ударите едно рамо за формулкаЕто и задачкатаот А до СЕ на редовете ми пише неща, как да му задам да търси в тези редове няколко неща и когато ги намери да ми копира всичко под тях до 65 хилядния ред и да го пренесе в sheet2. Защото знам, че е трудно да се представи затова прикачам файлче.Book112.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Στηναγάπη Публикувано Октомври 8, 2011 Report Share Публикувано Октомври 8, 2011 Можете да използвате функцията ADDRESS за получаване на адреса на дадена клетка в работен лист, като зададете конкретни номера за ред и колона. Например ADDRESS(2,3) връща $C$2. Друг пример –ADDRESS(77,300) връща $KN$77. Можете да използвате други функции, като функциите ROW и COLUMN, за да дадете аргументите за номер на ред и колона за функцията ADDRESS. Не става ли така? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Totiis Публикувано Октомври 12, 2011 Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Моля Ви помогнете ми!!! Проблема ми е следния: Създаден е график за присъствие. Хоризонтално са дните от месеца, а вертикално имената на служителите.Засичането на Името на служителя и съответната дата е в клетка, в която се означава с някакъв знак дежурство = "Н"; присъствие = "+" и т.н. Необходимо ми е за всеки служител да ми излизат изброени датите на дежурство "Н". Хоризонтално са дните от месеца, а вертикално имената на служителите. Благодяр предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 12, 2011 Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Предполагам, че функцията COUNT ще ти свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Октомври 12, 2011 Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Здравей, k0st4din! Ето едно решение, което ми хрумна съвсем първосигнално. Сигурно има и други решения. Файл Book112-1.xls Здравей Totiis! Ето ти едно решение. Файл Primeren_okt.xls.Book112-1.xlsprimeren_okt.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Totiis Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Много благодаря за бързия отговор, за съжаление идеята ми е резултата да се извежда в една клетка или в няколко съседни (без да има празни клетки м/у тях). Защото графика е много голям, а по този начин резултата излиза като още един график, но само за дежурствата. Урааааааааа!!! Вече успях да изведа резултата във вида, в който ми е необходим! Благодарение на твоето решение harhal!!! Още веднъж много благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Здравей harnal,Идеята е добра, аз се бях сетил за друга формула, която също ми вършеше работа, но не бе това което търся и на края го направих със VBA и стана идеално.Но въпреки всичко ти благодаря за труда, който си положил.Хубав ден ти пожелавам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Totiis Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Здравейте отново, може ли да ме посъветвате как да избегна следния проблем ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; 11; ; ; 14; 15; 16; ; 18; ; ; 21; 22; 23; 24; 25; ; ; 28; 29; 30; 31; Обединявам текста от клетките на един ред, в един текстов низ, разделени с ";". Когато всички клетки са текст - обединяването е ОК, но ако има празни клетки се получава този проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Извиняваме за въпроса, ако е поставян!Как да направя така, че като кликна в клетка А1 да се отвори точно оределен фаил (например - ab.xls) или да се отвори Sheet с точно определено име? Още веднъж с извинение!Намерих решение на първия вариант - Hyperlink Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Totiis погледни това ->>> http://office.microsoft.com/bg-bg/excel-help/HP010062736.aspx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Totiis Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 GRAFIK_1.xlsРазгледах ги, но проблема ми се получава точно когато използвам функциите CONCATENATION :(Ако във всички клетки има текст, се получава, но когато има и празни клетки е проблем.... Т.е как да накарам ексел да проверя дали в дадена клетка има текст и ако има да го присвои, а ко го няма изобщо да не взема под внимание съответната клетка. В Sheet "РАБОТНА" колона AQ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Октомври 13, 2011 Report Share Публикувано Октомври 13, 2011 Здравей Totiis! Проблемът не е в клетката дали има текст или не: проблемът е разделителят "; " между клетките. Така или иначе, ако в две съседни клетки няма нищо Ексел отбелязва това така ; ; ;. Ето ти едно решение, скалъпено набързо, разгледай го. На Sheet1 съм го сложил.GRAFIK_1_M.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост