antishoC Публикувано Май 12, 2010 Report Share Публикувано Май 12, 2010 Както си си направил табличката, маркираш празнто квадртче в ляво /пред клетка А и над 1/Отиваш на Data->Filter->Auto filter. Така ти се появяват малките триъгълничета отгоре на всяка колона. Като чукнеш на тях , може да търсиш по азбучен ред съответно изпълнител, песен, албум и т.н. Избираш си някой изпълнител от колоната,чукваш на него и ти изкарва всичките му песни с времетраенето им. За да извършиш сумирането на всички, използвай бутон "Автосумиране" в лентата с инструменти,какта съм дала в твоята табличка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krupieto86 Публикувано Май 13, 2010 Report Share Публикувано Май 13, 2010 Както си си направил табличката, маркираш празнто квадртче в ляво /пред клетка А и над 1/Отиваш на Data->Filter->Auto filter. Така ти се появяват малките триъгълничета отгоре на всяка колона. Като чукнеш на тях , може да търсиш по азбучен ред съответно изпълнител, песен, албум и т.н. Избираш си някой изпълнител от колоната,чукваш на него и ти изкарва всичките му песни с времетраенето им. За да извършиш сумирането на всички, използвай бутон "Автосумиране" в лентата с инструменти,какта съм дала в твоята табличка. мерси все пак да но това го знам аз имах впредвид обобщена таблица(Pivot table) да направя Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krupieto86 Публикувано Май 22, 2010 Report Share Публикувано Май 22, 2010 Здравейте имам едно такова питане дали е възможно да се направи с ексел един фаил да се управлява от няколко компютъра в мрежа и промените от всеки компютър да се отразяват във всеки фаил.примерно PC1 е променил нещо обаче PC2 и той и промените им зваимно да се актуализират във всеки от двата файла(каквото е променил PC1 да го има в файла на PC2 и обратното). май малко сложно го обясних.Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mikaeles Публикувано Май 25, 2010 Report Share Публикувано Май 25, 2010 Здравейте на всички, искам първо да ви споделя, че благодарение на вашите мнения и уроци напреднах сравнително много по отношение на excel. За първи път ми е но искам да помоля за малко помощ, обикновенно си блъскам главата с седмици, и накрая успявам, но не и в тази таблица, която искам да сътворя. 111.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 25, 2010 Report Share Публикувано Май 25, 2010 Здравейте имам едно такова питане дали е възможно да се направи с ексел един фаил да се управлява от няколко компютъра в мрежа и промените от всеки компютър да се отразяват във всеки фаил.примерно PC1 е променил нещо обаче PC2 и той и промените им зваимно да се актуализират във всеки от двата файла(каквото е променил PC1 да го има в файла на PC2 и обратното). май малко сложно го обясних.Благодаря предварително.Най-близо до това, което търсиш е споделянето на работна книга - меню Tools -> Share Workbook. Трябва обаче да си осигуриш и споделянето на папката, в която е файла, за да може да се ползва от други потребителипо мрежата - със съответните права за достъп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Май 25, 2010 Report Share Публикувано Май 25, 2010 Най-близо до това, което търсиш е споделянето на работна книга - меню Tools -> Share Workbook. Трябва обаче да си осигуриш и споделянето на папката, в която е файла, за да може да се ползва от други потребителипо мрежата - със съответните права за достъп.... или да използваш Google Docs мерси все пак да но това го знам аз имах впредвид обобщена таблица(Pivot table) да направя Така наистина е по-удачния вариант. За целта създаваш Pivot Table чрез съветника и в секцията Layout слагаш Artist в Row, Count of track и Sum of time в Data. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krupieto86 Публикувано Май 25, 2010 Report Share Публикувано Май 25, 2010 ... или да използваш Google Docs Така наистина е по-удачния вариант. За целта създаваш Pivot Table чрез съветника и в секцията Layout слагаш Artist в Row, Count of track и Sum of time в Data.Мерсаж мой Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Citron Публикувано Юни 15, 2010 Report Share Публикувано Юни 15, 2010 Здраейте , отдавна тарся сайт като този , но това май всеки ви го казва.Имам студентски проект който немога да завърша заради слабите ми познания по Exel.Сега ще се опитам да опиша проблема си , а дано някой знае как да го реша: Имах задачата да направя проучване (анкета) и сега трябва да обработя резултатите от него. Направил сам си таблица, чиито колони показват отделните анкетни карти , и редове с вапросите. (прикачвам таблицата си) Идеята е в поле "Т" да ми изписва колко човека са отговорили на въпрос 2 с отговор "Определено" обаче в % Благодаря предварителноИзчислителна таблица.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 15, 2010 Report Share Публикувано Юни 15, 2010 За преброяването на отговорите можеш да използваш оператора COUNTIF:http://img40.imagefra.me/img/img40/8/6/15/panevdd/f_10ikm_7b286db.png Преобразуването в проценти може да стане в отделна клетка, например по този начин (предварително форматираш клетката):http://img38.imagefra.me/img/img38/8/6/15/panevdd/f_10ilm_78eee55.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Citron Публикувано Юни 15, 2010 Report Share Публикувано Юни 15, 2010 Да , разучих функцията COUNTIF и си го направих в % до тук задачата ми е изпалнена , но се чудя за по голяма прегледност дали е взмойно в една и саща клетка да се изписва Пример: 37% Определено Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юни 17, 2010 Report Share Публикувано Юни 17, 2010 Може да се направи като напишеш формулата, посочена от panevdd и допълниш към нея текста чрез добавяне на &"Определено". Например формулата от горния пример трябва да е =T12/18&" Определено" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Citron Публикувано Юни 18, 2010 Report Share Публикувано Юни 18, 2010 Аз изписвам следната формула =COUNTIF(B12:S12;"Определено")/18 и по този начин в графатас резултата ми излиза точния отговор 66,7 % , което е суперсамо по себе си, така обаче аз искам да го направя да писхе "66,7% Определено" и за тази цел послусхах васхия савет и кам формулата добавих &"Определено" и формулата ми заизглейда така =COUNTIF(B12:S12;"Определено")/18&"Определено" но тогава резултата в клетаката ми се промени и заизглейда по тъози начин 0,666666666666667Определено а не 66,7%Определено и след изписването на формулата по този начин немога да влияя на формата на клетката и другият ми жапрос е как от дадена редица да ми намери най-голямата процентнна стойност , видях формулата =COUNTIF(B2:B7,">20000") но при нея е зададен критерий да търски над 20 000 а аз искам да ми намери вазмийно най голямата съществуваща на този ред Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vlaikov59 Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Моля Ви,помогнете ми!Как мога в таблица на Exel да извърша следните действия:числото в първата колона да намаля с 28%и да се запише във втората,числото в третата колона да е увеличено с 16,67%,а в четвъртата да е умноженото число от третата по 1,96?Моля за извинение за елементарните въпроси! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юни 25, 2010 Report Share Публикувано Юни 25, 2010 Моля Ви,помогнете ми!Как мога в таблица на Exel да извърша следните действия:числото в първата колона да намаля с 28%и да се запише във втората,числото в третата колона да е увеличено с 16,67%,а в четвъртата да е умноженото число от третата по 1,96?Моля за извинение за елементарните въпроси!За втората колонка:=A1-((A1*28)/100)Опитай и останалите да ги пресметнеш по този начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krupieto86 Публикувано Юли 13, 2010 Report Share Публикувано Юли 13, 2010 Здравейте имам едно питане искам да напиша един IF който да следи дали числото в дадена клетка е с 16 цифри благодадаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост