gibson58 Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 ами не ми е толкова лесно това което си посочил е "15.26_nforce_winxp32_international_whql" аз като влязох в сайта пуснах автоматично да ми намери драйвера (като първо инсталира нещо)и ми поката"15.45_nforce_winxp32_international_whql".а в сайта на asrock e това: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=ALiveNF6G-GLAN&o=XP64 то е точно всичко в 1 ,защото по-отделно няма да се справя с всичките му мастафи.но пък не съм сигурен правилно ли съм го избрал... абе мазало голямо с това дъно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Ако говориш конкретно за "NVIDIA all in 1 driver package ver: 1111", то би трябвало драйверът от официалния сайт на NVIDIA да е на практика същия драйвер, но по-нова версия. Ако говориш за цялата страница на ASRock, то там има драйвери и за други компоненти (и не са най-новите), а ти каза, че искаш драйвер само за дъното. Освен това си дал линк към драйверите за 64-битовата версия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 точно това имах предвид като казах че не ми е лесно .за да не се объркам още и да не збагря някоя плескавица,кажи според теб кое NVIDIA all in 1 driver package трябва да сваля.на диска ми пише version 1.1 като е от 2 гогини. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Аз вече ти дадох линк към драйвера за дъното, който считам, че трябва да свалиш. Ако търсиш драйвери за други компоненти, това е отделен въпрос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 знам че даде,но не ми стана ясно дали е all in 1? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Не схващам какво имаш предвид под "all in 1". Не схващам какво очакваш да има вътре, че толкова държиш да е "all in 1". В драйвера, който аз ти дадох има следните неща:Ethernet Driver (v67.89) WHQLNetwork Management Tools (v67.96) "Sedona"SATAIDE Driver (v10.3.0.46) WHQL SATARAID Driver (v10.3.0.46) WHQL RAIDTOOL Application (v10.3.0.46) SMU Driver (v1.61) WHQLSMBus Driver (v4.69) WHQLAway Mode Driver (v6.0.6000.107) WHQL Това са (общо взето) нужните драйвери за пълноценна работа на дънната платка. От тях Network Management Tools компонентът е боклук (не го инсталирай) и RAIDTOOL е нужен само ако имаш RAID масив, но другите са потенциално нужни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 на шота от диска на asrock можеш да видиш какво имам предвид. там се съдържа драйвери за лан картата,някви си bus ,sata drivers и т.н.(нямам отделни драйвери за тези неща от снимката)като дори незнам кой ми трябва и кой не,но винаги съм го инсталирал него.също незнам какво е RAID МАСИВ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Ти явно или не четеш какво пиша, или... и аз не знам. Нали ти копирах какво включва пакетът от сайта на NVIDIA. При обикновено сравнение се вижда, че това, което съм ти дал аз, съдържа всичко, което съдържа пакета на твоя диск. Че дори и повече. Т.е. това, което аз съм ти дал, е повече "all in 1" отколкото твоето. Реално идиотите от ASRock са решили да го кръстят "all in 1" и така заблуждават потребители като теб, които като видят подобни надписи и си мислят, че е най-якото нещо на планетата. Ако искаш, ще сваля драйвера от сайта на NVIDIA, ще го преименувам на "all in 1" (че може и да добавя нещо от рода на "ultra", за да изглежда/звучи още по-готино) и ще ти го дам така. Всъщност сега като се замисля IDE драйверът също не е нужно да го инсталираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 е разбира се че като напишеш ultra ще стане мноо яко ,ама и едно edition накрая вече ще е супер .сега сериозно,благодаря ти за съпорта и след като вече имаш представа на какво ниво са ми "познанията" сещаш се че няма как да разбера дали има вътре драйвер за лан карта например(нали не пише никаде lan ) но след като си има всичко-СУПЕР ,мерси отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 4, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Не пише "lan", но пише "ethernet", което е общо взето официалното име. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 ...казва ли ти някой Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radosstin Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 Здравейте, имам огромна молба към знаещите за помощ. Нещо взе да ми бави компютъра и реших да го преинсталирам. Правил съм го много пъти и не съм имал проблеми досега. Започнах стандартна преинсталация на XP и стъпка по стъпка стигнах до формат на указания дял C:, след което почва същинската инсталация. И тук стана проблема. Форматирането на дяла стигна 7 процента и спря. След дълго чакане реших да рестартирам и да почна отначало, но след първоначалния екран, където се натиска клавиш за да почне да чете от СД-то, дава черен екран и спира дотам. СД-то също спира да чете, черния екран си остава. Иначе мога да влизам в биоса, позволява ми да сложа СД-то за първо четящо устройство, не съм му пипал никога настройките, но накрая като не искаше да продължи, му дадох фабрична настроика по подразбиране, но пак нищо не става. Нямам си на идея от какво може да е, моля за помощ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 Здравейте, имам огромна молба към знаещите за помощ. Нещо взе да ми бави компютъра и реших да го преинсталирам. Правил съм го много пъти и не съм имал проблеми досега. Започнах стандартна преинсталация на XP и стъпка по стъпка стигнах до формат на указания дял C:, след което почва същинската инсталация. И тук стана проблема. Форматирането на дяла стигна 7 процента и спря. След дълго чакане реших да рестартирам и да почна отначало, но след първоначалния екран, където се натиска клавиш за да почне да чете от СД-то, дава черен екран и спира дотам. СД-то също спира да чете, черния екран си остава. Иначе мога да влизам в биоса, позволява ми да сложа СД-то за първо четящо устройство, не съм му пипал никога настройките, но накрая като не искаше да продължи, му дадох фабрична настроика по подразбиране, но пак нищо не става. Нямам си на идея от какво може да е, моля за помощПробвай с линукс лайв цд и кажи какво е станало. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radosstin Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 Пробвай с линукс лайв цд и кажи какво е станало.Да, забравих да го спомена. Имам едно Уиндоус лайф СД, пробвах да го подкарам с него, то е в пакет с няколко тест програми, програмките си вървят, но като пробвам да пусна лайф Уиндоса и пак черен екран. Чудя се дале не е някой хардуерен проблем, нещо дъното или харда, някой кабел да не е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Януари 11, 2010 Report Share Публикувано Януари 11, 2010 Да, забравих да го спомена. Имам едно Уиндоус лайф СД, пробвах да го подкарам с него, то е в пакет с няколко тест програми, програмките си вървят, но като пробвам да пусна лайф Уиндоса и пак черен екран. Чудя се дале не е някой хардуерен проблем, нещо дъното или харда, някой кабел да не е?Казах линукс лайв цд да пробваш и по-конкретно GParted, с който си раздели харда на дялове и след това пробвай да инсталираш уиндоус. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост