panevdd Публикувано Юли 13, 2010 Report Share Публикувано Юли 13, 2010 Здравейте имам едно питане искам да напиша един IF който да следи дали числото в дадена клетка е с 16 цифри благодадаря предварително Можеш да използваш LEN, например. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krupieto86 Публикувано Юли 13, 2010 Report Share Публикувано Юли 13, 2010 Можеш да използваш LEN, например. Благодарско мой много ми помогна Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cloud Публикувано Юли 15, 2010 Report Share Публикувано Юли 15, 2010 здравейте, не знам как да си задам правилно въпроса и за това ще Ви кажа какво искам да направя. Имам екселски файл който смята данни и искам като сръвнява получената стойност между две цифри, клетката в коато е тази стойност, ако стойността е е между тези две стойности да се оцвети в някакъв цвят. Предварително благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юли 16, 2010 Report Share Публикувано Юли 16, 2010 Аз изписвам следната формула =COUNTIF(B12:S12;"Определено")/18 и по този начин в графатас резултата ми излиза точния отговор 66,7 % , което е суперсамо по себе си, така обаче аз искам да го направя да писхе "66,7% Определено" и за тази цел послусхах васхия савет и кам формулата добавих &"Определено" и формулата ми заизглейда така =COUNTIF(B12:S12;"Определено")/18&"Определено" но тогава резултата в клетаката ми се промени и заизглейда по тъози начин 0,666666666666667Определено а не 66,7%Определено и след изписването на формулата по този начин немога да влияя на формата на клетката и другият ми жапрос е как от дадена редица да ми намери най-голямата процентнна стойност , видях формулата =COUNTIF(B2:B7,">20000") но при нея е зададен критерий да търски над 20 000 а аз искам да ми намери вазмийно най голямата съществуваща на този редЩо се отнася до горната задачка има два варианта. Единият е да минеш през още една клетка, в която да обединиш резултата в проценти с "Определено" в другият случай може да допълниш формулата с Countif да бъде нещо подобно =COUNTIF(B12:S12;"Определено")/18*100&"%"&"Определено" За най-голямата стойност от дадена колона използвай функцията MAX. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юли 16, 2010 Report Share Публикувано Юли 16, 2010 здравейте, не знам как да си задам правилно въпроса и за това ще Ви кажа какво искам да направя. Имам екселски файл който смята данни и искам като сръвнява получената стойност между две цифри, клетката в коато е тази стойност, ако стойността е е между тези две стойности да се оцвети в някакъв цвят. Предварително благодаря.Привет, използвай функцията Conditional Formatting в менюто Format. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cloud Публикувано Юли 19, 2010 Report Share Публикувано Юли 19, 2010 Привет, използвай функцията Conditional Formatting в менюто Format.Много благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
whiskeyjack Публикувано Юли 20, 2010 Report Share Публикувано Юли 20, 2010 Здравейте, имам нужда от малко помощ с EXCEL. Подготвил съм си повечето таблици, като смятам да ги ползвам като база данни.Проблемът е следният: Всичко на всичко, файлът ми се нуждае от три клетки: Въведена височина :Марка :Брой : Въвеждам височина, после марка ръчно, всеки път като стартирам програмата. Например, въвеждам височина 1800. После въвеждам марка - asd12gh. Сега целта ми е от готова таблица с марки(тези, които вече съм си изготвил), поленцето да намери, че за asd12gh, има стойност 4. След което на Брой да ми покаже резултата 1800/4 - това ясно, че става с обикновено делене. Главната ми цел е всеки път като отворя файла, да мога да го използвам като справка - въвеждам височина и марка, за да получа брой. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Юли 20, 2010 Report Share Публикувано Юли 20, 2010 whiskeyjack, направи мини-модел на екселския си файл и го закачи тук. Така ще имаме по-пълна представа за нещата. Проблемът ти може би ще се реши с функцията LOOKUP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cecone Публикувано Юли 26, 2010 Report Share Публикувано Юли 26, 2010 Добър ден! искам да попитам някой знае ли как може в ексел да се преобразува отрицателно число в положително. примерно ако имам -255 да стане 255.Целта ми е да сумирам колона със стойности, като отрицателните трябва да се превърнат в положителни. примерно ако имам -25 + 50 - 15 ексел ще го изчисли като 10, а целта ми е да го изчисли като 90 за което минусите трябва да станат плюсове.Благодаря ви предварително всъщност вече намерих решението и то е било доста елементарно )))) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Август 3, 2010 Report Share Публикувано Август 3, 2010 всъщност вече намерих решението и то е било доста елементарно )))) Че е елементарно, елементарно е, но все пак да кaжем за останалите, че се използва функцията ABS. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Август 3, 2010 Report Share Публикувано Август 3, 2010 Здравейте, имам нужда от малко помощ с EXCEL. Подготвил съм си повечето таблици, като смятам да ги ползвам като база данни.Проблемът е следният: Всичко на всичко, файлът ми се нуждае от три клетки: Въведена височина :Марка :Брой : Въвеждам височина, после марка ръчно, всеки път като стартирам програмата. Например, въвеждам височина 1800. После въвеждам марка - asd12gh. Сега целта ми е от готова таблица с марки(тези, които вече съм си изготвил), поленцето да намери, че за asd12gh, има стойност 4. След което на Брой да ми покаже резултата 1800/4 - това ясно, че става с обикновено делене. Главната ми цел е всеки път като отворя файла, да мога да го използвам като справка - въвеждам височина и марка, за да получа брой. Благодаря.Както е предложил harhal, най-удачно е да използваш функцията vlookup. За целта трябва да създадеш една таблица, в която има марката и стойностите за всяка една марка. След това с функцията vlookup ще изведеш стойността за всяка избрана марка и така можеш да я включиш във форума. Даже можеш да създадеш един падащ списък с марките като използваш Data -> Validation. Ако това ти звучи сложно, можеш да пуснеш примерни бази и ще ти покажем как става Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
whiskeyjack Публикувано Август 13, 2010 Report Share Публикувано Август 13, 2010 Значи пооправих се, но малко напреднах в excel и съответно въпросите станаха много повече: Sub copy_excel_workbook() Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\Nasko\Desktop\nggmh\Min_max_planning_report2007" Workbooks("Min_max_planning_report2007").Sheets("Min_max_planning_report2007").Range("A1:M100").copy Workbooks("REPORT").Sheets("Sheet1").Range("A1") Workbooks("Min_max_planning_report2007").Close End Sub Въпросът ми е може ли да вместо Sheets("Min_max_planning_report2007") да се използва кодовото(не знам как се нарича) име на шийта, което в случая е sheet1. Сигурно се сещате какво имам предвид - като отворя VBE и там в project window-a има Sheet1(Min_max_planning_report2007), като искам по някакъв начин да използвам "Sheet1", а не "Min_max_planning_report2007", защото второто всеки път ще е с различно име, а кодовото име (:conf:), демек sheet1 винаги ще е sheet1. Това е зa copy функцията, приемам всякакви съвети и забележки. За vlookup_adder си измислих следния цикъл, но си нямам на идея как да го опиша. Значи пускам Do...loop until по следния начин Do ActiveCell.Formula = "=някаква-vlookup-функция" ActiveCell.Offset(1, 0).Select Loop Until IsEmpty(ActiveCell.Offset(1, 0)) Искам обаче Loop until да проверява два израза - IsEmpty(ActiveCell.Offset(1, 0)) и IsEmpty(ActiveCell.Offset(2, 0)) - в c++ например е много просто като се добави едно логическо И(&&) между двете. Тоест нещо от сорта на: Loop Until (IsEmpty(ActiveCell.Offset(1, 0)) && IsEmpty(ActiveCell.Offset(2, 0))) И последен въпрос: Как да направя така, че vlookup параметрите да се променят според сегашната active cell. Тоест, за да запълня колоната с vlookup функции, всяка от които отговаря на съответна стойност в реда. Мерси предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Spaska Simonova Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 Здравейте!Имам малка нужда от помощ в ексел.когато формата на датата е "вторник/01/2010" как трябва да записвам датата за да ми излиза формата с деня от седмицата /но не от григорианският календар/Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 Привет, Моля да споделиш начина на форматиране на клетката, за да мога да ти кажа как да изписваш датата. Най-добре чукни върху клетката с десен бутон и избери Format Cells... и после направи снимка, която да публикуваш тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Spaska Simonova Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 Ще го напиша защото в момента нямам възможност за сниманеFormat sellsNumberDateсряда,3 ноември,2010Този формат искам да излиза,но не знам как да въвеждам данните за да се трансформират по този начин И дали е възможно ако на отделен Sheet направя календар за месец и тези дати /и свързани с тях данни от други колони/ да се прехвърлят на съответният ден в календара Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост