barca_b0y Публикувано Март 9, 2012 Report Share Публикувано Март 9, 2012 В първата част на този коментар Night_Raven е обяснил как се разделят песните.P.S. Не знам каква е тази логика, но чрез конвертиране на каквото и да било в WAV има само и единствено загуба на време и пространство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Март 9, 2012 Report Share Публикувано Март 9, 2012 (Редактиран) P.S. Не знам каква е тази логика, но чрез конвертиране на каквото и да било в WAV има само и единствено загуба на време и пространство.След като желае да си запише отделни песните на аудио диск, най-правилният начин е наистина траковете да бъдат във WAV. Друг е въпросът, ако ще му седят в компютъра ,но стандартните CD плеъри, не четат други формати-така, че просто няма избор. tubleron копирай точно името на cue файла ти и го покажи тук .След кото имаш CUE и APE /= Monkey’s Audio/ не би трябвало ти да делиш файла.Как да се раздели е зададено именно в CUE файла който показва точно това- коя пътечка кога започва и кога свършва.Предполагам имаш инсталирана Monkey's Audio 4.06 и можеш да прослушаш песните? Ако в cue файла няма грешка би трябвало песните да могат да се заредят в foobar2000. От там спокойно може да си конвертираш всяка песен в какъвто искаш формат. Редактиран Март 9, 2012 от Вання Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Март 9, 2012 Report Share Публикувано Март 9, 2012 @Вання,И защо да е най-правилен? Така просто върши предварително работата на записващия софтуер. Да не говорим, че той си мисли, че подобрява качеството. Не знам за какви формати говориш. CD плеърите се наричат CD плеъри, точно, защото могат да възпроизвеждат музика от CD. Един аудио диск с песни, записани от файлове и един диск със същите песни, записани след конвертиране в WAV, са идентични. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Март 9, 2012 Report Share Публикувано Март 9, 2012 (Редактиран) @Вання,Един аудио диск с песни, записани от файлове и един диск със същите песни, записани след конвертиране в WAV, са идентични.Точно това имам предвид. Ако tubleron, записваше на аудио диск целия APE файл той щеше да има нужда само от nxMyAPE.dll и записващия софтуер щеше за си свърши работа. Но той иска само определени песни, които до колкото разбирам не може да извлече от общия файл. И аз съм имала подобни проблеми ,когато се опитам да запиша на диск само отделни песнички. И понеже APE е вид алгоритъм за аудио компресия „без загуба” ги правя във WAV, точно за да не губя от качеството, когато идкам да ги запиша на CD. Това е в случаите, когато записвашата програма не може да се справи с отделните APE файлове.По необядними за мен причини и аз не мога да ги запиша и ми се налага да ги конвертирам. С FLAC файловете нямам такива проблеми, но явно при APE много често има нещо сбъркано в CUE файловете им. Поне тези на които попадам.А естествено съм съгласна с това, че при конвертира не може да се подобри качеството. Сигурна съм, че и tubleron го знае. Но, щом не може да запише директно APE файлове, просто се налага да ги обърне в друг тип файлове, които също да са с аудио компресия „без загуба”. Направо се измъчих докъто напиша този пост. Синът ми,ми отмъкна клавиатурата и ми връчи този трошляк, на който всички обозначения на буквите са се изтрили и сега гадая кой клавиш на коя буква отговаря! Ужас.... извинявам се за евентуални грешки, но все едно пиша със завързани очи tubleron, направи това което те съветва "пича" от статийката. Много често има проблем със cue-тата, ако не желаят да заредят желания албум.Отваряш .cue с Notepad и гледаш какво пише на реда:FILE "-------.---" WAVE и заменяш с коректното име на съответния музикален файл. За това ти кадах да копираш точното име на cue файла за да се видим там ли е грешката Редактиран Март 9, 2012 от Вання Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Март 9, 2012 Report Share Публикувано Март 9, 2012 Изглежда само Вання ме разбира какво искам да направя.По принцип не обичам да инсталирам по няколко програми за едно и също нещо.КМПлеър за видео,АИМПлеър за аудио.Напоследък обаче ми ври направо самовара-инсталирам трия....направо ще се побъркам. Ванче,инсталирах Monkey’s Audio но и тя ми даваше някаква грешка и я изтрих.Бях инсталирал и foobar2000 но и с него ударих на камък.Въобще не мога да се оправя с него.Дори като слушам нещо с него,после не мога да махна плейллиста...и т/н. Когато фаиловете са CUE+FLAC,с CUEсплитера няма проблем. Но когато са CUE+аре или маймунка идват проблемите. Сега с програмката която ми предложи barca_b0y стават на CUE+WAV,след това с CUEсплитера се разделят на отделни песни и се получи.Но си е играчка голяма. CUEфайла който искаш да погледнеш е на предишната страница на снимката-CUE,а в дясно от него и инфото.Нямали по една читава програма за разделяне и една за запис и да сложим край на мъките Точно това имам предвид. Ако tubleron, записваше на аудио диск целия APE файл той щеше да има нужда само от nxMyAPE.dll и записващия софтуер щеше за си свърши работа. Но той иска само определени песни, които до колкото разбирам не може да извлече от общия файл. И аз съм имала подобни проблеми ,когато се опитам да запиша на диск само отделни песнички. И понеже APE е вид алгоритъм за аудио компресия „без загуба” ги правя във WAV, точно за да не губя от качеството, когато идкам да ги запиша на CD. Това е в случаите, когато записвашата програма не може да се справи с отделните APE файлове.По необядними за мен причини и аз не мога да ги запиша и ми се налага да ги конвертирам. С FLAC файловете нямам такива проблеми, но явно при APE много често има нещо сбъркано в CUE файловете им. Поне тези на които попадам.А естествено съм съгласна с това, че при конвертира не може да се подобри качеството. Сигурна съм, че и tubleron го знае. Но, щом не може да запише директно APE файлове, просто се налага да ги обърне в друг тип файлове, които също да са с аудио компресия „без загуба”. Направо се измъчих докъто напиша този пост. Синът ми,ми отмъкна клавиатурата и ми връчи този трошляк, на който всички обозначения на буквите са се изтрили и сега гадая кой клавиш на коя буква отговаря! Ужас.... извинявам се за евентуални грешки, но все едно пиша със завързани очи tubleron, направи това което те съветва "пича" от статийката. Много често има проблем със cue-тата, ако не желаят да заредят желания албум.Отваряш .cue с Notepad и гледаш какво пише на реда:FILE "-------.---" WAVE и заменяш с коректното име на съответния музикален файл. За това ти кадах да копираш точното име на cue файла за да се видим там ли е грешката Ето копие от CUE файла. Ако можеш да ми кажеш точно къде и какво да напиша.....златна ще си REM GENRE RockREM DISCID 3112B214REM COMMENT "ExactAudioCopy v0.99pb3"PERFORMER "AC/DC"TITLE "Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1"FILE "AC DC - Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1.ape" WAVETRACK 01 AUDIOTITLE "Thundertruck"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 00:00:00TRACK 02 AUDIOTITLE "Big Gun"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 04:54:07TRACK 03 AUDIOTITLE "Safe In New York City"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 09:15:26TRACK 04 AUDIOTITLE "Fire Your Guns"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 13:13:48TRACK 05 AUDIOTITLE "You Shock Me All Night Long"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 16:06:10TRACK 06 AUDIOTITLE "Hell's Bells"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 19:36:43TRACK 07 AUDIOTITLE "Back In Black"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 24:48:51TRACK 08 AUDIOTITLE "Ballbreaker"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 28:57:73TRACK 09 AUDIOTITLE "Who Made Who"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 33:28:36TRACK 10 AUDIOTITLE "Money Talks"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 36:53:25TRACK 11 AUDIOTITLE "What Do You Do For Money, Honey"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 40:38:01TRACK 12 AUDIOTITLE "Stiff Upper Lip"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 44:14:10TRACK 13 AUDIOTITLE "Burnin' Alive"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 47:49:23TRACK 14 AUDIOTITLE "Hard As A Rock"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 52:53:21TRACK 15 AUDIOTITLE "Given The Dog A Bone"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 57:22:39TRACK 16 AUDIOTITLE "Fly On The Wall"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 60:54:07TRACK 17 AUDIOTITLE "Flick Of The Switch"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 64:35:72TRACK 18 AUDIOTITLE "Shot Of Love"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 67:48:73TRACK 19 AUDIOTITLE "Give It Up"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 71:44:72TRACK 20 AUDIOTITLE "Are You Ready"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCPINDEX 01 75:38:38 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Март 9, 2012 Report Share Публикувано Март 9, 2012 REM GENRE RockREM DISCID 3112B214REM COMMENT "ExactAudioCopy v0.99pb3"PERFORMER "AC/DC"TITLE "Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1"FILE "AC DC - Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1.ape" WAVETRACK 01 AUDIOTITLE "Thundertruck"PERFORMER "AC/DC"FLAGS DCP............. Виж точно как е името на ape файла ти. Ако е нещо друго от" Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1.ape", копирай и замени това с червените букви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Март 9, 2012 Report Share Публикувано Март 9, 2012 Същия си е кака Но ти Благодаря за червените букви-Точно там трих,писах...а то било името на файла.Ясно.Започвам да вдявам полека лека Утре ще се пробвам пак-лека вечер Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Март 9, 2012 Report Share Публикувано Март 9, 2012 Изтрито Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Март 10, 2012 Report Share Публикувано Март 10, 2012 tubleron, След като вече си успял да конвертираш в цял WAV файл и имаш CUE файл направи следното за да не разделяш песните ръчно.1- Промени в NotepadFILE "AC DC - Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1.ape" WAVEи го запамети катоFILE "AC DC - Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1.WAV" WAVE /защото вече ще цепиш WAV файла/2-Отвори Exact Audio Copy и избери Tools | Split WAV by CUE Sheet-Whit gapsПърво програмата ще отвори WAV а после и CUE файла. Ще си свърши работата за няколко секунди и готово. В същата папка където ти е WAV и CUE файла ще имаш вече отделни WAV тракове, които може да си запишеш с програмата с която по принцип си записваш аудио дисковете. Не се трепи да ги разделяш ръчно при положение,че по този начин ще стане за 1 мин. максимум Пиши после какви си ги свършил. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Март 10, 2012 Report Share Публикувано Март 10, 2012 tubleron, След като вече си успял да конвертираш в цял WAV файл и имаш CUE файл направи следното за да не разделяш песните ръчно.1- Промени в NotepadFILE "AC DC - Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1.ape" WAVEи го запамети катоFILE "AC DC - Greatests Hits 30 Anniversary Edition CD1.WAV" WAVE /защото вече ще цепиш WAV файла/2-Отвори Exact Audio Copy и избери Tools | Split WAV by CUE Sheet-Whit gapsПърво програмата ще отвори WAV а после и CUE файла. Ще си свърши работата за няколко секунди и готово. В същата папка където ти е WAV и CUE файла ще имаш вече отделни WAV тракове, които може да си запишеш с програмата с която по принцип си записваш аудио дисковете. Не се трепи да ги разделяш ръчно при положение,че по този начин ще стане за 1 мин. максимум Пиши после какви си ги свършил. Аз вече не ги правя първо в един цял WAV файл,а направо на отделни WAV тракове.Преди няколко страници Night_Raven е дал някакви примерни настройки на програмата CUETools и там видях,че: цитирам "В секция Mode избираш Tracks, ако искаш един голям аудио файл да го разцепиш на отделните песни". Пробвах и се получи. Аз си мислех,че Exact Audio Copy единствено и само копира поставен диск в компютъра на хард диска,но май май..... Както и да е. Според теб има ли смисъл да инсталирам и Exact Audio Copy Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Март 10, 2012 Report Share Публикувано Март 10, 2012 Според теб има ли смисъл да инсталирам и Exact Audio Copy Твърдо "ДА" ако си от хората, които искат да рипват аудио дискове 1 към 1. Това е най, най наистина най-добрата безплатна програма за тази цел. Аз лично използвам само нея защото съм се убедила на 100% в надежността и.За това и самата тема в която сме, се казва "Качествено рипване на аудио дискове" Разбира се, може да се ползва и за други цели ...като например да си "нацепиш" цял WAV файл. И понеже ти написа Сега с програмката която ми предложи barca_b0y стават на CUE+WAV,след това с CUEсплитера се разделят на отделни песни и се получи.Но си е играчка голяма.Нямали по една читава програма за разделяне и една за запис и да сложим край на мъките ти предложих този вариант, който е много бърз. Аз лично не съм ползвала CUEсплитер,защото така или иначе вече си имам Exact Audio Copy и разделям песните по начина който ти посочих по-горе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Март 10, 2012 Report Share Публикувано Март 10, 2012 Како Ванче,дай да уточним (по като за мен) възможностите на Exact Audio Copy. Значи-може да цепи CUE,може да извлича музика от СД на Хард диска и може да записва песни от хард диска на СД,така ли е до тук? И още какво може да прави програмката? Защото ако само цепи и записва,аз си имам програми за това-защо да предпочета нея пред тези с които съм в момента?....Мн. сложна ми се вижда Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Март 10, 2012 Report Share Публикувано Март 10, 2012 На мен лично най-много ми трябва програма за качествено рипване на аудио дискове. За целта Exact Audio Copy е най-добрата и за това съм инсталирала нея. И за да не обяснявам защо тя е най-добрата отново, прочети тук отговора наNight_Raven от 21 February 2012 - 10:44, който е задал Zig Zaghttp://forums.softvi...5/page__st__135Всичко оставало ми идва кото бонус от който се възползнам максимално, за да не инсталирам други програми с които мога да направя същото. Но ако ти рядко рипваш аудио дискове и си имаш други програми с които си свикнал да работиш, и те ти вършат работа за целите, които са ти нужни, не е задължително да ги заменяш с EAC Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tubleron Публикувано Март 10, 2012 Report Share Публикувано Март 10, 2012 Ами ето до къде опирам още при самото инсталитане.Слагам диск и пак ми дава някаква грешка.100 пъти и все едно и също. След това на този прозорец му дадох отказ и програмата тръгна. Пак свалих някакъв албум във ФЛАК+ КУЕ за проба,но пак не ставаПише -Грешка в 7-ми ред. Писак какво ли не,не ще и не ще :( http://i.imgur.com/8fl8J.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Март 10, 2012 Report Share Публикувано Март 10, 2012 Нещо не можах да схвана. Ти пълен аудио диск ли слагаш когато инсталираш и настройваш програмата , или празна CD-R подложка?Я пробвай с оригинален аудио диск,че намам идея как си го записал този твой аудио диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост