milenk Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 Същата грешка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 В коя колона ви се намират датите(истинската)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 датите са в колона А и започват от клетка А10.... имената са в колона Н и започват от Н10. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 19, 2014 Report Share Публикувано Март 19, 2014 Здравейте milenk, днес ми остана време и в офиса имаме една стара машина с офис 2003 и отново изпробвах макроса и там работеше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Март 19, 2014 Report Share Публикувано Март 19, 2014 Възможно е ,но сам видяхте ,че при мен дава грешка. Работи и при мен,но само този от файла пример1 ... След преработката му да следи датите дава грешка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milavanila Публикувано Април 10, 2014 Report Share Публикувано Април 10, 2014 Имам проблем със създаването на една диаграма в екселИмам подобна таблица: http://prikachi.com/images/558/7245558y.jpgСъздала съм си диаграма подобна на дадената и всичко с данните е ок( като вълнообразната линия)Но искам да добавя втора линия, като отсечената, как да стане това, от два дни се мъча :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 10, 2014 Report Share Публикувано Април 10, 2014 Значи втората линия идва със сигурност от данните които имате в таблиците, ако имате готовата таблица в ексел, моля прикачете я и упоменете откъде или от коя таблица трябва да се вземат резултати(стойности) за да се опитаме да помогнем.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kiskin Публикувано Октомври 9, 2014 Report Share Публикувано Октомври 9, 2014 Имам нужда от малко помощ!Трябва ми формула, която да брои клетките съдържащи цифри и да показва броя им. Примерно колко клетки съдържат"4", '5' или ''6". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Октомври 9, 2014 Report Share Публикувано Октомври 9, 2014 Здравей, мисля, че това ти трябва.http://prikachi.com/images/96/7655096e.jpgТова е само пример, диапазона от клетки ги определящ сам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kiskin Публикувано Октомври 10, 2014 Report Share Публикувано Октомври 10, 2014 Благодаря ти k0st4din, за помощта!Още един въпрос. Как да задам условие ако А1<3 или В1<3, то С1 да показва 0,00, ако не то С1=D1+E1 примерно.Трябва да е с IF и OR предполагам , но как да ги съчетая? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Октомври 10, 2014 Report Share Публикувано Октомври 10, 2014 В клетка C1 напиши следната формула: =IF(AND(A1<3;B1<3);0;D1+E1) тествах го работи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kiskin Публикувано Октомври 11, 2014 Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Благодаря ти много naskobk!Формулата наистина работи, но ми трябва да вкарам още няколко условия, с които не мога да се справя:1. Искам да прави проверка дали в клетки например (A2;F2) има стойности и те са >=3 и <=6, ако липсва стойност или е различна да изписва "Грешка!" или нещо подобно,2. Ако във всички клетки (A2;F2),A1,B1,D1 и E1 няма стойности да не изписва нищо, т.е. "" (клетката С1 остава празна).Благодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Октомври 11, 2014 Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Прикачил съм ти примерен файл пиши в жълтите клетки,надявам се че те устройваproba_ok.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kiskin Публикувано Октомври 11, 2014 Report Share Публикувано Октомври 11, 2014 Благодаря ти naskobk! Всичко работи перфектно! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kiskin Публикувано Октомври 13, 2014 Report Share Публикувано Октомври 13, 2014 В колони имам оценки от изпити по български и математика с точност до втория знак след десетичната запетая, а в друга таблица трябва да сумирам колко тройки, четворки и т.н. има.Как да задам да сумира всички оценки в диапазона 3,51 до 4,50, като четворки? Формулата =COUNTIF((M6:M30);">3,5")-COUNTIF((M6:M30);">=4,5") работи, но ме интересува има ли функция, в която може да се зададе интервала? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост