k0st4din Публикувано Декември 30, 2013 Report Share Публикувано Декември 30, 2013 За съжаление, няма как да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Greenlife Публикувано Януари 11, 2014 Report Share Публикувано Януари 11, 2014 Здравейте, имам една задачка в ексел, която не мога да реша.Не разбирам и ме затруднява, затова ще ви помоля за малко помощ. отстъпка (G5:G13) се полага, само ако датата на полицата епреди 25.12.2011 г. Тя се изчислява по формулата:Застрахователна премия * Процент на отстъпкаПроцентът на отстъпка е в клетка G2. Благодаря предварително. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/default/smile.gif Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Януари 11, 2014 Report Share Публикувано Януари 11, 2014 Здравейте,пробвайте тази формула, ако правилно съм разбрал трябва да работи при вас. =IF(E5<=DATE(2011;11;25);SUM(F5*$G$2);"") и дърпате надолу до G13. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Betkata Публикувано Януари 27, 2014 Report Share Публикувано Януари 27, 2014 Здравейте, Има ли начин при отваряне на ексел файл да ми излиза нотификация, подобна на прозореца за грешка (error), на който да си въведа някакъв текст ?Случаят ми е следният : работя с файл, който периодично актуализирам и запазвам на нова при всяка нова корекция по него и така създавам нова негова версия. Искам, когато отворя някой от файловете, да ме предупреди, че този файл е стар и има негова по-нова версия. Това ми е необходимо за да знам, че работя в правилния файл ( най-актуализирания) Също така, това е необходимо, тъй като и други хора работят с тези файлове и трябва и те да са предупредени, че не отварят най-актуалната версия. Ако това не е възможно, приемам други алтернативи. Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Януари 29, 2014 Report Share Публикувано Януари 29, 2014 Здравейте Betkata,малко съм объркан - имате един файл - пишете в него, каквото пишете и го запаметявате.След като го отворите ви се показва надпис ("Нещо си") или имате един файл - пишете в него, каквото пишете и го запаметявате на друг документ и така в дадена папка например, започват да се събират все повече и повече нови екселски файлове? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Март 15, 2014 Report Share Публикувано Март 15, 2014 Имам таблица на която в колона от клетка Н10 започва списък от около 300 имена някои от които се повтарят.Има ли начин да се направи проверка и на второто от повтарящите се имена между бащиното и фамилното име да се добави по един допълнителен интервал. Прилагам пример: пример.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 Здравейте, в примера, който сте подал имената са едно след друго, в истинският файл и там ли са така или се намират на различни редове и ако дадено име се появи втори, трети път, какво се случва или може да бъде видяно само втори път?И друго важно нещо: Вече имаме базата с имената, да ги постави ли в друга колона или само да си ги провери и ако има съвпадение само да постави интервал?Ето един вариант.пример.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 В колоната има 11 броя имена които се повтарят. Винаги излизат така както са на примера по двойки едно под друго. Примерно едно име може да го има в клетки Н10 и Н11... След това да се повтори същото име и на Н30 и Н31..... Н88 и Н89.Имената си остават по местата няма да се местят другаде. Целта е при тези повтарящи се имена по двойки на второто име между бащиното и фамилното име само да се добави един интервал. За да се получи един вид различни имена. Защото след това файла се чете от макрос който разнася данните на тези имена в друга таблица. За сега макроса работи но слага данните само на първото срещнато име. Повтарящите се имана работят на две различни работни места и в другата таблица са написани с добавен единия интервал за да се различават.Ако е възможно проверката да се прави от Н10 до maxrow или как е там H10:H Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 Разгледайте прикаченият пример, дали би ви свършил работа с поставената формула. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 При първото срещане на първата бройка от повтарящи се имена се получава желаното. Но при повторно срещане да същите имена се добавя интервал и на двете имена... а това вече е проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 В предният ми коментар съм прикачил примера.В този го прикачам отново, като съм ви го направил и с макрос.Надявам се това е което ви трябва.Поздравипример.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 При обработване на данните за един календарен ден примерно 15.3.2014 всичко е ОК и става това което се искаше. Но ако се обработят данните за няколко дена примерно от 10.3.2014 до 15.3.2014 за 10.3.2014 всичко е ОК, но за останалите дати във всички имена има добавен интервал защото се явяват като повтарящи се.Ако е възможно макроса да следи датата която е в колона А и започва от А10 и при смяна на датата да започва нова проверка мисля,че нещата ще се получат. Не зная или да проверява съседни клетки които са една под друга и ако имената съвпадат тогава да добавя интервал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 Заменете този ред в макроса If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range(Rng), r) = 1 Then с това If Application.WorksheetFunction.CountIfs(Range(Rng), r, Range(Rng).Offset(0, -7), r.Offset(0, -7)) = 1 Then Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 С Ексел 2003 съм ако това има значение. Дава грешка Run-time erro 438 Object doesh't supprt this property or method Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Март 16, 2014 Report Share Публикувано Март 16, 2014 При мен не дава грешка.sampl.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост