alex456 Публикувано Юни 11, 2013 Report Share Публикувано Юни 11, 2013 Здравейте,имам Ексел 2013,моля да ми помогнете в следния казус.Искам на стр 1.,да направя сборна таблица с имена ,които попълвам страници 2,3,4,5,6,7,8,9, 10.Като в стр.1 да се попълват автоматично от другите.Например от ред 1-50/стр2/,50-100/стр.3 и т.н.И възможно ли е примерно в таблицата на стр1/основната ,ако на стр2. има и 55-ти ред ,стр.3 да започва от 55 ред натам ,т.е. сама да се измества ако информацията се разраства.Благодаря предварително,ако ми кажете стъпка по стъпка как се създава/като на дебил/ !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юни 12, 2013 Report Share Публикувано Юни 12, 2013 Здравейте alex456,добрре дошли в софтвизия!Първо нека се опознаем с елементарната терминология на ексел - тези страници се наричат Sheet(Шийтове), след това да започнем с въпроса ви!Искате на Шийт1(Лист1) в (коя колона) напр. А1:А20000 или друга?От кои колони от останалите Шиитове взимате имената?Това ли са всичките 10 на брой шиитове или е само пример, ако не, то дайте реалната бройка. Следващият въпрос: Взели сте имената от всички шиитове и се намират в Шиит1 в някоя колона на таблицата, какво се случвва след това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex456 Публикувано Юни 12, 2013 Report Share Публикувано Юни 12, 2013 В "шиит"1 правя таблица от кол.В до J , същата таблица я създавам и в "шиит"2,3,4,5,6,,,,,,,и т.н..Попълвам таблиците в "шиит"2.3.4......до n, с данни.Искам когато се попълнят данни в "помощните" таблици находящи се в "шиит" 2,3,4,,,,,,,, да се пренасят автоматично тези данни веднага в "шиит"1,като последователността да се запази/първо данните от "шиит"1,после от 2 и т.н./.Т.е. всяка промяна да избутва другите данни от следващия "шиит".Получения резултат в ""шиит"1 ,винаги да са първо данните от "шиит"2,после от "шиит 3" и т/н/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юни 12, 2013 Report Share Публикувано Юни 12, 2013 В "шиит"1 правя таблица от кол.В до J , същата таблица я създавам и в "шиит"2,3,4,5,6,,,,,,,и т.н..Попълвам таблиците в "шиит"2.3.4......до n, с данни.Искам когато се попълнят данни в "помощните" таблици находящи се в "шиит" 2,3,4,,,,,,,, да се пренасят автоматично тези данни веднага в "шиит"1,като последователността да се запази/първо данните от "шиит"1,после от 2 и т.н./.Т.е. всяка промяна да избутва другите данни от следващия "шиит".Получения резултат в ""шиит"1 ,винаги да са първо данните от "шиит"2,после от "шиит 3" и т/н/Значи по това което описвате има още нещо, което не ми става ясно:Във всеки Sheet2,3,4,5,6 до края имате таблица в диапазон B?:J(която е същата като в Sheet1) и в един момент искате ако в Sheet2 има 50 имена да отидат в Sheet1, след което в Sheet3 - 45 отново под последното име от Sheet2 започва Sheet3 с първото име и до края на всички Sheet-ове.Въпрос: искате ако има ново име то да се нареди според шиита? от който идва(защото споменавате "избутване") и да натрупва информацията или само да добавя новото въведено име?Какво се случва ако например в Sheet2 или 3 или 4 или където и да било има повторение на дадено име(напр. - Иван Иванов е в клетка(ред В15)), но малко по-надолу има още един Иван Иванов, то тогава какво се случва - поставяме второто име на последно място след последното име от Sheet2(така и за всички останали) или се случва нещо друго.Моля направете някакъв пример и го прикачете в следващият си коментар, има доста неизвестни които няма как да разгадая, а гледарически способности нямам! Или прочетете написаното под Всеки мой коментар! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex456 Публикувано Юни 12, 2013 Report Share Публикувано Юни 12, 2013 Здравейте,днес в "шиит"2 има 50 имена,в "шиит"3 има още 44.Те се попълват автоматично в "шиит"1 в порядъка първо данните от "шиит"1 от ред 1 до 50,и от "Шиит"2 от 51 до94.Утре вкарвам в Ш2 още 5 имена/стават 55/ искам тези 5/новите да са с №-ра от 51 до 55 вкл.,като "избутат"тези от Ш3 и те се групират от №56/пак са си 44/ до №99вкл.Да не се налага Аз да правя промени в Ш1.Но и да се запазва винаги реда на групиране по №-ра на "Шиит"... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юни 12, 2013 Report Share Публикувано Юни 12, 2013 А в тези шиитове2,3,4,5,6........................, ако днес напишете 50 имена, на следващият ден(или когато и да било) изтривате ли написаното до момента и всеки път започвате отначало или и в тях продължавате да дописвате след последното въведено име? И още нещо в Колона А:А какво имате? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Юни 24, 2013 Report Share Публикувано Юни 24, 2013 k0st4din, благодаря ти за кода, след въвеждане на някои неща и нагаждане според конкретните нужди, свърши чудесна работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Юли 1, 2013 Report Share Публикувано Юли 1, 2013 Здравейте,Имам проблем с отварянето на екселски файл с разширение .xls чрез VBA. Кодът е изпъляван стотици пъти, но днеска се появи следната грешка при пускането му: Проверих името на файла и директорията, напълно коректни са, нищо не е променяно, не мога да си обясня защо се получава така и не знам как да разреша проблема, след като по кода нищо не е пипано. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юли 1, 2013 Report Share Публикувано Юли 1, 2013 Какво ви показва или подчертава че е грешката в самият макрос?Имате End and Debug, като го натиснете къде ви "светва"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Юли 1, 2013 Report Share Публикувано Юли 1, 2013 Интересно, че след като рестартирах компютъра всичко се оправи, не знам къде е била грешката, но сега всичко си работи нормално, надявам се да не се повтори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Юли 3, 2013 Report Share Публикувано Юли 3, 2013 Аз съм с Excel 2010: 1. Как да направя така, че в една клетка да сложа три думи, които са една под друга и към всяка дума да свържа отделен линк? 2. Къде е настройката, която позволява да се "залепват" снимките до стените на клетките, чрез плъзгане с мишката? 3. Как да подреждам клетките по азбучен ред по тяхното съдържание? В смисъл, че съм направил таблица и искам цялата таблица са я подредя по азбучен ред, но спрямо втора колона, а не първа. 4. На един Sheet имам текст и снимка. Искам, когато кликна върху текста, да ме препраща до снимката и после да кликна на снимката и да ме препрати към текста. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юли 3, 2013 Report Share Публикувано Юли 3, 2013 Здравейте ozic,Да започнем с точките: Аз съм с Excel 2010: 1. Как да направя така, че в една клетка да сложа три думи, които са една под друга и към всяка дума да свържа отделен линк? - Няма как! Но можете да си напишете думите в 3 клетки една под друга и да ги оградите, така че визуално да изглеждат като една клетка! 2. Къде е настройката, която позволява да се "залепват" снимките до стените на клетките, чрез плъзгане с мишката? -Ако е това което си мисля, то може да ги поставяте в определено разширена според големината на снимката клетка в която да се залепва до една от стените. Разгледайте снимката.3. Как да подреждам клетките по азбучен ред по тяхното съдържание? В смисъл, че съм направил таблица и искам цялата таблица са я подредя по азбучен ред, но спрямо втора колона, а не първа. -Това ви дава избор да си подреждате по азбучен ред във втора колона. Като можете да си избирате и други. 4. На един Sheet имам текст и снимка. Искам, когато кликна върху текста, да ме препраща до снимката и после да кликна на снимката и да ме препрати към текста. -Принципно няма как като кликнете върху даден текст да ви отиде точно ВЪРХУ снимката, но ако приемем че снимката е например в определа оградена клетка, то тогава можете да упоменете точно тази клетка в която е разположена снимката и да отидете точно на нея. След което когато кликнете на снимката и й зададете Hyperlink, упоменавате в коя(кой текст) клетка, искате да ви изпрати! Надявам се да ви помогнат тези неща! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Юли 3, 2013 Report Share Публикувано Юли 3, 2013 Само 1 не успях да направя. Прикачвам файл, на който съм показал какво искам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Юли 3, 2013 Report Share Публикувано Юли 3, 2013 Може да стане ето така.Book1.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Юли 3, 2013 Report Share Публикувано Юли 3, 2013 Да, но на мен таблицата ми е готова. Опитах да вкарам ред, но се променя всичко. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост