Tragedy Публикувано Ноември 1, 2010 Report Share Публикувано Ноември 1, 2010 Днешната дата:11/1/2010 Това за календара не го разбрах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
петя/кк Публикувано Ноември 2, 2010 Report Share Публикувано Ноември 2, 2010 Здравейте, искам да попитам как мога да намеря най-малката стойност в една колона, но тя да бъде по-голяма от 17 например?предварително благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Spaska Simonova Публикувано Ноември 3, 2010 Report Share Публикувано Ноември 3, 2010 Въпросът за календара ми е следният:Тъй като има реални календари в екселски формат дали е възможно на отделен шийт във файл да се сложи такъв календар и от друг шиийт с дати и данни ,с формула да се прехвърлят в календара по реални дати.Незнам дали се изразявам правилно.Пример: 19/10/2010 Петър Тинев 2764 3 33,55 5,61 863,3 04/11/2010 ЧЕТВЪРТЪК19/10/2010 Маринкова 1158 1 10,86 1,29 255,51 04/11/2010 ЧЕТВЪРТЪК тази дата 04/11/2010 /която е различна/да се прехвърля вкалендара със съответните данни на този ред на реалният ден от календараБлагодаря предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
krupieto86 Публикувано Ноември 3, 2010 Report Share Публикувано Ноември 3, 2010 Здравейте, искам да попитам как мога да намеря най-малката стойност в една колона, но тя да бъде по-голяма от 17 например?предварително благодаряТова става чрез меню данни/филтриране/автофилтър/потребителски или чрез условно форматиране Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Ноември 3, 2010 Report Share Публикувано Ноември 3, 2010 Здравейте, искам да попитам как мога да намеря най-малката стойност в една колона, но тя да бъде по-голяма от 17 например?предварително благодаря=SMALL(C1:C9,COUNTIF(C1:C9,"<=11")+2)В случая C1:C9 е зоната, в която са числата, а 11 е числото, от което искаш да е по-голям резултата. Въпросът за календара ми е следният:Тъй като има реални календари в екселски формат дали е възможно на отделен шийт във файл да се сложи такъв календар и от друг шиийт с дати и данни ,с формула да се прехвърлят в календара по реални дати.Незнам дали се изразявам правилно.Пример: 19/10/2010 Петър Тинев 2764 3 33,55 5,61 863,3 04/11/2010 ЧЕТВЪРТЪК19/10/2010 Маринкова 1158 1 10,86 1,29 255,51 04/11/2010 ЧЕТВЪРТЪК тази дата 04/11/2010 /която е различна/да се прехвърля вкалендара със съответните данни на този ред на реалният ден от календараБлагодаря предварително!Може ако използваш функцията Vlookup. Ако искаш прикачи една примерна книга тук и ще ти покажа как да го направиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
петя/кк Публикувано Ноември 4, 2010 Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Благодаря за отговорите, свършиха ми чудесна работа! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Spaska Simonova Публикувано Ноември 4, 2010 Report Share Публикувано Ноември 4, 2010 Може ако използваш функцията Vlookup. Ако искаш прикачи една примерна книга тук и ще ти покажа как да го направиш. Ще съм Ви много благодарна за помоща! Proba-dograma.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Spaska Simonova Публикувано Ноември 8, 2010 Report Share Публикувано Ноември 8, 2010 Здравейте отново,дали е изпълнимо запитването ми за реален екселски календар?Моля ви ако не е, ми пишете за да не чакам отговор.Благодаря Ви! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Ноември 8, 2010 Report Share Публикувано Ноември 8, 2010 За съжаление не виждам лесен начин за изпълнението на приложения календар. Едно от решенията според мен е да използвате Subtotals с критерий датата, а другия вариант е просто да подредите списъка по дата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stelio77 Публикувано Ноември 9, 2010 Report Share Публикувано Ноември 9, 2010 Здравейте. Имам следния проблем с пустия ексел. Имам текст в клетка само големи букви, като първата е със font size 12, а останалите 10.При използване на тази клетка с формула (IF,CONCATENATE) в друга клетка не се запазва формата, а всичко става големи букви и font size на клетката.Можем ли да измислим решение, защото е важно да се запази шрифта- първата буква по-голяма от другите... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Ноември 9, 2010 Report Share Публикувано Ноември 9, 2010 Прощавай, но на каква версия си?Една идея, може ли съдържанието да се раздели на две клетки? Така двете могат да бъдат форматирани отделно, което е по-лесно.Дай пример, прикачи файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stelio77 Публикувано Ноември 9, 2010 Report Share Публикувано Ноември 9, 2010 Благодаря за идеята, но пробвах- получава се голямо разстояние м/у буквите.Файла е голям, но ще прикача след малко пример... Ето пример...Primer.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Ноември 9, 2010 Report Share Публикувано Ноември 9, 2010 Не, не може да се прехвърля формата на текстовия низ. Не може и предварително да се дефинира шрифта на всяка позиция от текстовия низ. Това е по простата причина, че Excel е насочен към обработка на цифрови данни, а не текстови. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stelio77 Публикувано Ноември 15, 2010 Report Share Публикувано Ноември 15, 2010 Благодаря за отговора... Вече се бях отказал.Имам нов проблем със сортиране на данни. Прилагам файл. Благодаря предварително... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Ноември 15, 2010 Report Share Публикувано Ноември 15, 2010 Благодаря за отговора... Вече се бях отказал.Имам нов проблем със сортиране на данни. Прилагам файл. Благодаря предварително...A къде е файла? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост