viliana_popova Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Много са полезни уроците във формата на видео, за което благодаря. На мен ми трябват отново уроците за Excel, понеже съм позабравила нещата от "средното", а и не са ни обяснявани доста добре (понякога липсваха и обяснения, карахме си свободен час ), тези със сигурност ще свършат много добра работа като за начало. В общи линии, много ми допадна това ръководство, за което поздравления! П.П. Единственото, което ме подразни бяха правописни грешки като: линий (Изписва се "линии"; ед.ч. - линия, мн.ч. - линии)корекций (Изписва се "корекции";ед.ч. - корекция, мн.ч. - корекции) Забележка: Няма дума в българския език, която в множествено число да завършва на "ий". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
joji_78 Публикувано Ноември 10, 2009 Report Share Публикувано Ноември 10, 2009 Можели някой да ми каже как се изваждат най големите плюсови и минусови разлики в Еxcel 2003. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Ноември 10, 2009 Report Share Публикувано Ноември 10, 2009 Можели някой да ми каже как се изваждат най големите плюсови и минусови разлики в Еxcel 2003. Някак си много общо звучи, дай някакъв пример или нещо по-конкретно! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
joji_78 Публикувано Ноември 11, 2009 Report Share Публикувано Ноември 11, 2009 По принцип как става в екселска таблица. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Ноември 17, 2009 Report Share Публикувано Ноември 17, 2009 Дай определение за най-големи плюсови и минусови разлики! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Duvi Публикувано Ноември 18, 2009 Report Share Публикувано Ноември 18, 2009 Имам въпрос. Имам 2 колони с числа от пивот тейбъл.. как да направя примерно ако числото в колона Б е по голямо от числото в колона А да се оцветява в Зелено и обратно ако е по малко да светва в червено ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Ноември 22, 2009 Report Share Публикувано Ноември 22, 2009 Опитай с Format ---> Conditional Formatting. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tokera Публикувано Ноември 26, 2009 Report Share Публикувано Ноември 26, 2009 Имам въпрос: става ли да се променя датата на създаване на екселски файл ? И разбира се ако някой знае ще помоля да сподели Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mupo Публикувано Ноември 27, 2009 Report Share Публикувано Ноември 27, 2009 Добър вечер добри хора.Търсих на доста места,но не намерих отговор на следния МОЙ проблем и ще се радвам ,ако ми помогнете.Та става дума за следното: В клетка "А1" се изписва число - / пример 2561 /В клетка "А2" се изпълнява функцията "=А1*0,006" и се получава /15,366/ И въпроса ми е - как в клетка "А3" да ползвам за операции само цифрите след десетичната точка /в случая 0,366 / Благодаря ВИ ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Ноември 27, 2009 Report Share Публикувано Ноември 27, 2009 С тази функция =A2-TRUNC(A2;0) става, това което искаш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mupo Публикувано Ноември 27, 2009 Report Share Публикувано Ноември 27, 2009 С тази функция =A2-TRUNC(A2;0) става, това което искаш. Адски съм БЛАГОДАРЕН ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
msv3 Публикувано Ноември 30, 2009 Report Share Публикувано Ноември 30, 2009 Помощ......Имам таблица която е заключена - формули, клетки и т.н., има ли начин да "разбия" паролата че искам да разуча таблицата а така не виждам нищо :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
zasoftvisia Публикувано Декември 4, 2009 Report Share Публикувано Декември 4, 2009 Здравейте!Имам следния проблем с една екселска таблица: в клетки от F3 до L3 са въведени стойности, които трябва да сортирам по големина в следващите 7 клетки на реда - от най-малката до най-голямата; става дума за класиране на участници в търг.Някой може ли да ми помогне/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Декември 22, 2009 Report Share Публикувано Декември 22, 2009 Налага ми се да изчислявам брой минути по цена на минута (абсолютно същото, както при фактурите на телефоните). Въпросът ми е как най-удачно да направя (или форматирам) клетките с минутите, така че хем да се изчислява правилно, и хем да се въвежда лесно (ако задам на клетките формат "Тime", после трябва да въвеждам и часовете, а за разделител да ползвам ":", което не е удобно)?Пояснявам: искам да се извежда по този начин "23:56 мин.", но примерно да се въвежда със знак "." (все едно се въвежда десетично число). Ако минутите надхвърлят 59, да не се превръща в 1 час и т.н., а да си остане пак в минути примерно "78:56 мин.".П.П. Исках да потърся в тази тема подобен казус, но не успях да намеря търсачка, която да дърси в самата тема (не ми се ровеше ръчно из 15 страници). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vilet0 Публикувано Декември 26, 2009 Report Share Публикувано Декември 26, 2009 Здравейте!Четох темата, но не намерих по какъв начин от Егн е пресмята възраста на човек?Има написано как от ЕГН да е изпише датата на раждане и от тази дата да се сметне възрастта, но на мен ми трябва директна формула... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост