Marchiano Публикувано Февруари 13, 2011 Report Share Публикувано Февруари 13, 2011 Здравейте, година и половина след написването на тази чудесна статия, има ли промяна в качеството на енкодерите и декодерите Ogg Vorbis vs Lame Mp3 vs AAC (включително безплатния)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 13, 2011 Author Report Share Публикувано Февруари 13, 2011 Откъм качество никой кодек не е претърпял някакво особено развитие през последните 1-2 години. Подобрения има разбира се, но те са повече по отстраняването на специфични бъгове, подобряване на съвместимости с gapless възпроизвеждане, етикети, множество канали и т.н. Още повече, че конкретно MP3 е доста изцеден и много трудно ще може да се направи някакво подобрение по него по адрес на качеството. Другите два формата имат определено доста повече неоползотворен потенциал в тази насока, но развитието там също не върви особено бързо. Особено развитието на Vorbis. Да не говорим, че ако има някакви по-забележими разлики в качеството, те биха се усетили в по-ниските битрейти (около 160 Kbps и надолу). При по-високите битрейти всички формати са общо взето неразличими спрямо оригинала. Разлика в качеството декодерите на практика не може да има, защото те се пишат по стандартите за форматите. При тях основно се подобрява скоростта на декодиране и съвместимостта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bobves Публикувано Април 4, 2011 Report Share Публикувано Април 4, 2011 Здравей Night_Raven БЛАГОДАРЯ ТИ за помощта и съветите които ми даде с твоя помощ достигнах копие 1към1 и съм страшно доволен.Да си ми жив и здрав и все така да помагаш на хората.Ти си добър човек (не обръщай внимание на лошите неща,на лошото отговаряй с добро и отново ще бъдеш възнаграден с това че си полезен на някого макар и лош човек). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mitko Slavov Публикувано Януари 9, 2012 Report Share Публикувано Януари 9, 2012 Здравейте.Чстно да кажа скоро научих за ФЛАК формата. Много се радвам на изчерпателните теми в статията. Интересува ме обаче обратния процес - записване на флак(wav) на диск. По - точно ме интересува подходящата програма. Скоро ще имам сносна система в колата която е на доста високо качество и искам да подбирам що - годе и качествена музика. Моля да споделите програма позволяваща директно записване на флак върху диск (без конвертиране) или пък програма с която да конвертирам и после да запиша файловете с малки загуби на диск.Надявам се да съм се изразил ясно и да сте ме разбрали Поздрави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 10, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 10, 2012 Няма програма, която да може да записва аудио формат директно в аудио диск. Винаги има конвертиране до WAV. Приложението или декодира и записва файловете в реално време, или първо декодира всички и тогава ги записва.Не виждам проблеми обаче, защото при конвертиране на който и да било формат до WAV няма загуби на качеството.Съвсем отделен е въпросът, че ако аудио системата в автомобила поддържа MP3, е по-практично да използваш него формат, защото не мисля, че ще чуеш разлика между FLAC и MP3.Burrrn може да ти свърши работа. Ръководство има в тази тема. Приложението съдържа по-стара версия на декодера, така че може обаче да има проблем, ако намерените от теб FLAC файлове са кодирани с по-нова версия. В такъв случай изтегли FLAC от тук, разархивирай файла flac.exe от папка bin и го постави в папката на Burrrn.ImgBurn също може да създава аудио дискове, ако имаш нужните DirectShow декодери. Ръководство има в тази тема.Иначе има и други програми за запис на дискове, които могат да създават аудио дискове от FLAC файлове: Ashampoo Burning Studio (поне версия 11, за другите не знам), InfraRecorder, BurnAware, CDBurnerXP. За Nero не знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mitko Slavov Публикувано Януари 10, 2012 Report Share Публикувано Януари 10, 2012 Благодаря за бързия отговор Плеаъра в колата не чете МП3. От това много (незапознати) хора , ще кажат "к'во е тва сд за 2000лв дето да не чете мп3"...Ами да не чете , защото както вече беше обсъдена разликата във форматите в темата (ако е възможно да не отварям отново въпроса за мп3 форамта) , поне този Hi-end player не чете този формат може би защото е по-стар модел или пък производителя има разбирания относно SQ car sound-а...Playera e " Pioneer DEX - P90RS" като се надявам след няколко месеца да успея да събера пари и за процесора който върви заедно с него.Отново благодаря Night_Raven и ти пожелавам само хубави моменти през новата година :thumbsup: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 10, 2012 Author Report Share Публикувано Януари 10, 2012 И за 10 000 лева да беше, пак нямаше да има особено значение, защото разлика пак нямаше да се усети. Дори и говорителите да са също много качествени, автомобилът не е въобще оптимално място за слушане на музика, а по време на шофиране добавяме и факта, че вниманието е насочено другаде. Непрактично и дори безсмислено е да се инвестира в много скъпа "кар" апаратура.Не виждам как ако някой производител има разбирания за качествения звук, не би поддържал MP3 формат. Поддръжката на каквито и да било формати и качественият звук са две напълно отделни и независими неща. Даден плеър може да разполага с едното, другото или и двете. Или никое от тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Mitko Slavov Публикувано Януари 10, 2012 Report Share Публикувано Януари 10, 2012 Ами за средата съм съгласен. Все пак има малки начини за оптимизиране на обстановката (изолация , насочване на сцената и др.)Все пак ако искаш може да разгледаш развитието на нещата до сега на следните линкове :http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=66&t=221086http://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?f=10&t=68527&sid=ca97b1e7fd39fe76216b544754861aa4 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pipito Публикувано Януари 11, 2012 Report Share Публикувано Януари 11, 2012 ЗДРАВЕЙТЕ!Имам нужда от малко информация.Записах няколко СД та с музика,но нито едно не тръгва на една уредба.Уредбата не чете МП тройки и за това записвам дискове.Грешката е ,че използвах ИМГ Бърн за тази цел.Ползвах Неро преди време и то нещо зацикли и го деинсталирах.Моля да ми предложите програма за записване на музикални файлове.Знам,че всичко написано е смешно,но пък се радвам,че има кого да попитам.Благодаря предварително.А днес ми е изпита по компютърна грамотност. Да допълня,че дисковете са различни-Вербатим,Максел и Сони. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pipito Публикувано Януари 11, 2012 Report Share Публикувано Януари 11, 2012 Сега видях,че скоростта на записване е aws max Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 11, 2012 Report Share Публикувано Януари 11, 2012 Записах няколко СД та с музика,но нито едно не тръгва на една уредба.А как ги записа? Чрез коя функция на ImgBurn?В какъв формат беше музиката която записа?Имаш ли инсталиран някакъв пакет с кодеци? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pipito Публикувано Януари 11, 2012 Report Share Публикувано Януари 11, 2012 Като се отвори главното меню,с първата горна функкция от дясно.Музиката е изтеглена от Нета и е МП 3.За кодеците нищо не мога да кажа.С една дума ,нищо и не разбрахте от написаното. Преди си записвах успешно с Нерото и пак бяха теглени от Нета.Явно не мога да настроя нужната функция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Януари 11, 2012 Report Share Публикувано Януари 11, 2012 @pipito,Не знам за какви функции говориш, но ImgBurn записва нормално аудио дискове. Тук, във форумът има ръководство за работа с програмата. Погледни какъв запис искаш и следвай инструкциите. Грешно е да плюеш програмата, защото те мързи да прочетеш как се работи с нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pipito Публикувано Януари 16, 2012 Report Share Публикувано Януари 16, 2012 Къде видя,че плюя програмата?Хайде без нападки.В този форум винаги съм намирала помощ,но не от такива като теб.И те моля ,ако някога попаднеш на мой въпрос ,просто отмини и не се впускай в излишни умотворения защото си отблъскващ.Добре че преди години за елементарни въпроси попаднах на ХОРА като Мигравен и такива ,като писалите по-горе за да съм уверена,че ще ми помогнат,а няма да се впускат в обидни квалификации.Ама то всяко стадо си има...... И по въпроса-качих си Бърн и всичко е ок. Последно питане-реших да освободя малко място в С диск и мисля,че съм изтрила по погрешка бг.интерфейс на Уиндоус.Не всичко в менюто ми е на английски,но например при меню Старт повечето неща са на английски ,също и в Контролен панел.Моля,да ми кажете какво да направя.А господина по-горе да си запази коментарите, защото липсата на време не се нарича мързел,също така и желанието за развитие.Всичко,което мога да правя на компютъра съм го научила сама по метода на пробата и грешката.В училище съм учила на смешните за времето ,в което живеем Правец.Но в курса по ИТ имаше вишист по Икономика,който се хвалеше ,че бил изготвял много документи на компютър,но първия ден не знаеше как да си пусне системата.Лек и ползотворен ден!Бъдете по-отзивчиви и усмихнати! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Януари 16, 2012 Report Share Публикувано Януари 16, 2012 Не стана ясно, дали си видял как се записва аудио диск с помощта на ImgBurn. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост