Razkoln Публикувано Март 5, 2009 Report Share Публикувано Март 5, 2009 Къде "не си отварят устата", когато трябва?Първо се вижа от екрана как героят си отваря устата, но звук не се чува, след миг се чува "I'll be back", сиреч няма сихрон между звук и картина (един зевзек казваше "няма синхронизация между пиниз и сурат, гледам и не вярван на ушите си!"). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 5, 2009 Report Share Публикувано Март 5, 2009 Не съм идиот. Знам какво е десинхронизация. Аз не питам какво е това, а къде се случва, защото доколкото разбрах на компютъра е наред, поне според коментара ти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Razkoln Публикувано Март 5, 2009 Report Share Публикувано Март 5, 2009 Извинявай!Какво се случи междувременно? Свалих един по-стар филм - "Пътеводител на галактическия стопаджия" и именно там се натъкнах на това с десинхронизацията. Всъщност на това копие и субтитрите му бяха отвратителни, изсипаха се до половината на филма и посредата свършиха. Така че, десинхронизацията беше пълна, повсеместна и всеобхватна. То и филмът не го биваше в сравнение с книгата, която си е един шедьовър. Добре, че я знам почти наизуст, та успях да проследя действието успешно.После свалих и чисто новия "Slumdog Millionaire" (не знам дали това е много легално), но всичко тръгна както трябва. Останаха ми в съзнанието две дребни съмнения: 1. Защо един път стана вграждането на субтитри, но се загуби синхрона, а втория всичко беше наред? Като и двата пъти посъпих по един и същи начин. 2. Защо, по дяволите, са дали "Оскар" за най-добър филм на този...хм, тази боза? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 5, 2009 Report Share Публикувано Март 5, 2009 Предполагам проблемите се дължат на проблеми и неразбирания между различни кодеци. Поне на този етап не ми хрумва друг вариант. P.S.: от номинираните за "най-добър филм" съм гледал само въпросния Slumdog Millionare и го намирам за доста добър. Дали обаче той е най-заслужаващият филм за наградата не мога да кажа, докато не гледам останалите, което обаче надали ще направя скоро.Да не се отплесваме обаче, защото това е встрани от темата. Ако ти се дискутира, можеш да пуснеш темичка в раздел "Споделете". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 6, 2009 Report Share Публикувано Март 6, 2009 Изтеглих AVI ReComp 1.2.3 и заедно с нея се инсталираха кодеци. Сега виждам, че има по-нова версия и въпроса ми е:Ако деинсталирам старата версия кодеците ще изчезнат ли с нея или трябва отделно да ги деинсталирам (ако е така как точно да стане това)? Трябва ли да почистя регистрите преди да сложа новата версия? Всъщност коя версия ще ми препоръчате? PS: Между другото в темата "Списък с безплатни програми" от раздел "Проблеми и дискусии, свързани с програми" като кликна върху AVI ReComp се отваря Pocket Sudoku 1.0! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 6, 2009 Report Share Публикувано Март 6, 2009 Ако деинсталирам старата версия кодеците ще изчезнат ли с нея или трябва отделно да ги деинсталирам (ако е така как точно да стане това)? Трябва ли да почистя регистрите преди да сложа новата версия?Не съм 100% сигурен, но доколкото си спомням трябва да се деинсталират отделно. Чистенето на регистратурата не мисля, че е важно в случая. Всъщност коя версия ще ми препоръчате?Най-новата. PS: Между другото в темата "Списък с безплатни програми" от раздел "Проблеми и дискусии, свързани с програми" като кликна върху AVI ReComp се отваря Pocket Sudoku 1.0!Ще бъде оправено. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bolenmozuk1 Публикувано Април 21, 2009 Report Share Публикувано Април 21, 2009 като цукнах на меню старт първите няколко зареждания бяха много бързи но после се зареждаха някакви first pass,second pass това нормално ли е и колко такива има ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 21, 2009 Report Share Публикувано Април 21, 2009 Нормално е. Само два са. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GrishaD Публикувано Април 22, 2009 Report Share Публикувано Април 22, 2009 AVIAddXSubs (програмата е безплатна)това една много добра програма за вграждане на субтитри става за 3-4 минути.Скоро попаднах на нея само нещо не мога да смъкна субтитрите по надолу а да не са в средата на картината. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Май 10, 2009 Report Share Публикувано Май 10, 2009 Следвах стъпките за вграждане на субтитри, като предварително ги направих във формат ssa, за да ги увелича. Проблемът е, че след като ги увелича се появяват в средата на екрана, а като ги вградя без да съм ги увеличила са си в долната част. Как да направя така, че да са увеличени и в долната част на екрана, а не по средата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 17, 2009 Report Share Публикувано Май 17, 2009 Не знам колко си ги увеличила, но ако си ги увеличила доста, можеш да опиташ по-постепенни увеличавания на размера. Може да се намери компромисен вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Май 17, 2009 Report Share Публикувано Май 17, 2009 Увеличих ги на 30. Пробвах и на по-ниските стойности, но се появяват все в средата на екрана. Защо се получава така? По подразбиране са на 24, но са много дребни и за това искам да ги увелича. Направила съм ги на ssa. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 17, 2009 Report Share Публикувано Май 17, 2009 Възможно е да е някакъв бъг в програмата или допълненията, които тя използва. С последната версия на AVI ReComp ли си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Май 18, 2009 Report Share Публикувано Май 18, 2009 Деинсталирах програмата и допълненияна й, след което я свалих отново и инсталирах. Отново започнах да вграждам субтитрите, като ги увеличих до 27. За сега на превюто вървят както трябва, но като приключи програмата ще видя какво е положението.С AVI ReComp 1.2.3 съм, защото версия с 1.4.5 има някакъв проблем - мисля, че забиваше и излизаше съобщение за несъвместимост (не си спомням какво точно, защото това беше преди около два месеца). Не знам дали има значение, но съм с ACE Mega CoDecS Pack. След като приключи вграждането на субтитрите ще опитам отново да инсталирам новата версия и ще пиша какво точно е съобщението, което излиза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2009 Report Share Публикувано Май 18, 2009 Съветвам те да си инсталираш съвременен и надежден пакет с кодеци. ACE Mega CoDecS Pack не е нито съвременен, нито надежден. Отделно е това, че има тонове кодеци, 99% от които са излишни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост