nedo7508 Публикувано Януари 13, 2009 Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Това ако е на реалната машина, не виждам какво общо има с виртуалната. He е на реалната/там всичко е наред/,на виртуалната е ВИЖ P.S.Сигурно аз нещо не съм направил по настрайките,но защо се свързах един път тогава? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 13, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Ами, аз проблем не виждам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nedo7508 Публикувано Януари 13, 2009 Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Ами, аз проблем не виждам. Извинявам се че закъснях с клипчето,били погледнал пак горния пост. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 13, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Всъщност не разбирам защо имаш PPPoE и на виртуалната. Би трябвало да си има интернет след като закачиш връзката от реалния. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nedo7508 Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 Пробвах и по двата начина с втория /PPPoE/успях да се свържа.Сигурно аз нещо бъркам с настройките,но днеска ще ги оправя.Благодаря ти Night_Raven за вниманието ще пиша като го оправя! P.S. Успях да го оправя:ВИЖ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 Здравейте ! Имам проблеми с Виртуал Бокс - инсталирал съм Уин 7 - бета и не мога да подкарам интернет и при опит за добавяне на guest additions ми дава съобщение, че не се поддържат за тази ОС, въпросът ми е - има ли възможност по някакъв начин да се инсталират драйвери като на реален компютър или липсата на поддръжка от страна на виртуалката е фатална ? Още нещо - на Виртуал ПС също пробвах и там интернета тръгна през NAT след инсталация на additions , но работи много бавно, затова искам да ползвам Виртуал Бокс, но срещам горепосочения проблем.Хост ОС ми е Уин ХП. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 Здравейте ! Имам проблеми с Виртуал Бокс - инсталирал съм Уин 7 - бета и не мога да подкарам интернет и при опит за добавяне на guest additions ми дава съобщение, че не се поддържат за тази ОС, въпросът ми е - има ли възможност по някакъв начин да се инсталират драйвери като на реален компютър или липсата на поддръжка от страна на виртуалката е фатална ? Още нещо - на Виртуал ПС също пробвах и там интернета тръгна през NAT след инсталация на additions , но работи много бавно, затова искам да ползвам Виртуал Бокс, но срещам горепосочения проблем.Хост ОС ми е Уин ХП.Интернетът ми работи перфектно, Windows 7 на VirtualBox. Разцъкай из Adapter Type, мисля че беше третият отгоре надолу, Intel PRO/1000 MT, NAT.Също не успях да подкарам guest additions, но не е фатално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 Интернетът ми работи перфектно, Windows 7 на VirtualBox. Разцъкай из Adapter Type, мисля че беше третият отгоре надолу, Intel PRO/1000 MT, NAT.Също не успях да подкарам guest additions, но не е фатално.Ще пробвам така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 Здравейте ! Имам проблеми с Виртуал Бокс - инсталирал съм Уин 7 - бета и не мога да подкарам интернет и при опит за добавяне на guest additions ми дава съобщение, че не се поддържат за тази ОС, въпросът ми е - има ли възможност по някакъв начин да се инсталират драйвери като на реален компютър или липсата на поддръжка от страна на виртуалката е фатална ? Още нещо - на Виртуал ПС също пробвах и там интернета тръгна през NAT след инсталация на additions , но работи много бавно, затова искам да ползвам Виртуал Бокс, но срещам горепосочения проблем.Хост ОС ми е Уин ХП.А при мен при инсталация на "седмицата" на Virtual PC SP1 и при инсталацията на "добавките" напълно се срина-BSOD и рестарт!!! Пишеше за несъвместимост с един dll, който е от добавките. Явно има още неща, върху които трябва още да се поработи. Пък може и да изкарат SP2!??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Януари 14, 2009 Report Share Публикувано Януари 14, 2009 И при двете виртуални имам следния проблем с Уин 7 - при full screen mode остават черни полета отстрани, като при вдигане на резолюцията се заема целия екран, но се скрива таскбара отдолу, та го изкарвам отгоре, да имате някакви идеи за решаване на проблема?П.С. Когато работи в прозорец няма полета но при фул скрийн не се заема целия екран - 15,4 инча лаптоп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Януари 23, 2009 Report Share Публикувано Януари 23, 2009 И при двете виртуални имам следния проблем с Уин 7 - при full screen mode остават черни полета отстрани, като при вдигане на резолюцията се заема целия екран, но се скрива таскбара отдолу, та го изкарвам отгоре, да имате някакви идеи за решаване на проблема?П.С. Когато работи в прозорец няма полета но при фул скрийн не се заема целия екран - 15,4 инча лаптоп.С най-новата версия на VBox нещата се оправиха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
JollyRoger Публикувано Януари 29, 2009 Report Share Публикувано Януари 29, 2009 Имам два въпроса свързани с Virtual PC:1.В началото при създаването на новата вируална машина при избора на операционна система какво точно е OS/2?2.Има ли някакъв шанс на Virtual PC да се инсталира MAC OS?Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 29, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 29, 2009 1. OS/2 е операционна система, създадена от Microsoft и IBM и разработвана от IBM.2. По-стара версия на Virtual PC да - Virtual PC 7.0.3. Поддръжката за Mac платформата е прекратена след това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
JollyRoger Публикувано Януари 29, 2009 Report Share Публикувано Януари 29, 2009 1. OS/2 е операционна система, създадена от Microsoft и IBM и разработвана от IBM.2. По-стара версия на Virtual PC да - Virtual PC 7.0.3. Поддръжката за Mac платформата е прекратена след това.Много благодаря.Сега пробвам Windows 7 и веднага след това започвам да мъча MAC-a пак. :beer: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stefanvalja Публикувано Януари 30, 2009 Report Share Публикувано Януари 30, 2009 Здравейте, аз имам следния проблем от няколко дни с Vista Ultimate на Virtual PC.Не мога да накарам интернета да тръгне на Vista. въпреки, че съм направил настройките както трябва -добавките, споделен нет (NAT)- няколко пъти проверявах....Инсталирах си и Windows XP SP2 и нямам проблем при споделянето на мрежата. Настройките и на двете машини са еднакви- няколко пъти проверявах, рестартирах, махах драйвери на мрежова карта, за да ги зареди автоматично след рестарт, но все същото с Вистата. Ето:http://prikachi.com/files/572286l.jpghttp://prikachi.com/files/572287e.jpghttp://prikachi.com/files/572288c.jpghttp://prikachi.com/files/572289b.jpg Вчера даже инсталирах нова машина, поради съмнения, че нещо съм сбъркал, оставих я без да пипам нищо, но същия резултат...При втората инсталация избрах "Публично местоположение"вместо "Вкъщи" -т.е. избрах Пейката, инсталирах добавките - сложих на Shared Network (NAT) и пак същата работа - Компютърчетата долу показват, че съм свързан, но пише Local Only. Аз съм на BTK ADSL 6 MbtПри мен, на втората снимка IPV4 Connectivity e Local, вместо Internet, както е при един колегаПроверих и при мен е настроено на Obtain IP automaticaly..... Не мога да разбера, къде бъркам - или е при самата инсталация, или Вистата ми нещо не е в ред..... :(Някакви идеи???.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост