mavro Публикувано Януари 5, 2009 Report Share Публикувано Януари 5, 2009 За жалост в момента нямам възможност да тествам какво е положнието на моята виртуална машина, но не виждам реална причина Firefox да не стартира. Ако искаш опитай например и Opera. А Windows-ът да не е някоя самоделка или е чист? Опитах първо с Opera,която споделих от реалната машина- всичко е ОК! После инсталирах на виртуалната машина Mozilla Firefox v.2.0.20 и тръгна. Преди това бях инсталирал v.3.0.5която не тръгва. Интересно обаче,че споделeната папка на Firefox от реалната машина,която е v.2.0.20 също не тръгва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 5, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 5, 2009 Отново да попитам да не би Windows-ът да е самоделка някаква. И е XP, нали? Допълненията са инсталирани, нали? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Януари 5, 2009 Report Share Публикувано Януари 5, 2009 Отново да попитам да не би Windows-ът да е самоделка някаква. И е XP, нали? Допълненията са инсталирани, нали? Не разбирам какво искаш да кажеш с това "самоделка". Windows-a e XP, не е оригинален диск, но същия е инсталиран на реалния компютър. Допълненията са инсталирани на виртуалната машина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 5, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 5, 2009 Под самоделка имам предвид Windows с вградени неща:- по-безобидните самоделки: с Internet Explorer, Windows Media Player и ъпдейти;- по-калпавите самоделки: с разни драйвери, програми за промяна на интерфейса и други програми.Вторите обикновено имат някакви имена от рода на Black Edition, Diamond Edition, Extreme Edition и всякакви подобни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mavro Публикувано Януари 5, 2009 Report Share Публикувано Януари 5, 2009 Под самоделка имам предвид Windows с вградени неща:- по-безобидните самоделки: с Internet Explorer, Windows Media Player и ъпдейти;- по-калпавите самоделки: с разни драйвери, програми за промяна на интерфейса и други програми.Вторите обикновено имат някакви имена от рода на Black Edition, Diamond Edition, Extreme Edition и всякакви подобни. Моя е от първата категория- ПО-БЕЗОБИДНИТЕ ! И какво ще рече това ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 5, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 5, 2009 Ще рече, че уж не би трябвало да имаш проблеми, но няма гаранции. Ако искаш, провери в Event Viewer дали има някакви грешки, свързани с Firefox. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 Сигурно е споменато по-горе , но все пак да попитам - инсталирана ОС на виртуалния компютър се нуждае от отделна инсталация на драйвери, например - имам реална ХР и виртуална Виста - ще трябва да инсталирам драйвери за Виста, ако някое устройство не работи - така ли е ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 Сигурно е споменато по-горе , но все пак да попитам - инсталирана ОС на виртуалния компютър се нуждае от отделна инсталация на драйвери, например - имам реална ХР и виртуална Виста - ще трябва да инсталирам драйвери за Виста, ако някое устройство не работи - така ли е ?За VirtualBox трябва да отидеш в Devices->Install Guest Additions (това след като зареди ос-а във виртуалната машина), което би трябвало да инсталира необходимите драйвери. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 Алтернатива на горното е да закачиш във виртуалната ОС като диск файла VBoxGuestAdditions.iso, който ще намериш в Program Files\Sun\xVM VirtualBox. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Nicky Публикувано Януари 12, 2009 Report Share Публикувано Януари 12, 2009 Алтернатива на горното е да закачиш във виртуалната ОС като диск файла VBoxGuestAdditions.iso, който ще намериш в Program Files\Sun\xVM VirtualBox.То си е направо същото, ама е далеч повече работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Януари 13, 2009 Report Share Публикувано Януари 13, 2009 То си е направо същото, ама е далеч повече работа.Благодаря ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nedo7508 Публикувано Януари 13, 2009 Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Здравейте и от мен.Искам и аз да изкажа благодарностите си към Night_Raven за брилиантното ръководство!Днес си инсталирах Microsoft Virtual PC със ОС Windows XP SP3 January 2009/за първи път правя инсталация под ръководството на Night_Raven/ http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6479/,за което също му благодаря.Всичко протече безпроблемно с изключение на това че немога да използвам интернет от двата кампа/физическия и виртуалния/.И на двата съм сложил браузър Mozilla Firefoz 3.0.5.Стартирах и от двата интернет но за кратко защото от офиса на фирмата доставчик на интернет в града ми/Networx/ спряха нета![Сигурно са излязли два IP адреса и са ме блокирали]След като се обадих по телефона ми го пуснаха,но ми казаха да внимавам за следващия път!!!Въпроса ми е може ли да се направи нещо зада използвам интернет на двата компютъра и как?Благодаря предварително!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 13, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2009 В настройките на виртуалната машина за мрежова карта посочи Shared Networking (NAT). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nedo7508 Публикувано Януари 13, 2009 Report Share Публикувано Януари 13, 2009 В настройките на виртуалната машина за мрежова карта посочи Shared Networking (NAT). Забравих да кажа,че го направих преди два часа,но не помага.....Във мрежови връзки на Virtual PC ми показва това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 13, 2009 Author Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Това ако е на реалната машина, не виждам какво общо има с виртуалната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост