firelee Публикувано Юли 16, 2008 Report Share Публикувано Юли 16, 2008 Аз ползвам Windows Vista Ultimate от почти 6 месеца и не използвам антивирусен софтуер. Общо взето за 14-те си години съм се научил да се пазя и системата ми работи отлично. Миналата седмица пуснах една проверка на компютъра от Windows Live One Care и се оказа, че нямам нито един вирус, шпионин или каквото и да е друго злобно създание Разчитам единствено на ъпдейтите от майкрософт и съм си включил стената. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sotkata Публикувано Август 1, 2008 Report Share Публикувано Август 1, 2008 - антивирус: KIS20098.0.0.357 финал- защитна стена: Тази в касперски и Windows Firewall- антиспай програми: SUPERAntiSpyware и Malwarebytes' Anti-Malware;- други: използвам HijackThis,CCleaner и други малки чистачки профилактично Това е за сега Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 Реших да премахна антивирусната ми (NOD32) и да я заменя с ProSecurity Free. Така или иначе основно ми засича разни потенциално опасни обекти, та реших да я заменя с добър HIPS механизъм, което ми липсваше до този момент. Да видим как ще е положението. Надали обаче ще върна антивирусна обратно, защото не виждам нито една, която да отговаря на сравнително високите ми изисквания. NOD32 е най-близо, но лицензът ми за нея не е вечен. След като изтече не ми се прахосват пари (мои или чужди) за антивирусна вече, а безплатните продукти, макар и не толкова лоши, си остават малко тежички според мен, което ги елиминира от списъка за потенциални кандидати да пазят компютъра ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Axelisin Публикувано Септември 19, 2008 Report Share Публикувано Септември 19, 2008 Така или иначе основно ми засича разни потенциално опасни обекти, та реших да я заменя с добър HIPS механизъм, което ми липсваше до този момент. Привет, Не знам дали високите ти изисквания са основателни, при положение, че явно не си си направил труда дори бегло да разгледаш настройките и възможностите които предлага програмата независимо коя е тя, и да не ти засича потенциално опасните програмки които вероятно използваш за да не те дразнат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 19, 2008 Report Share Публикувано Септември 19, 2008 Проблемът не се състоеше в това, че NOD32 (или която и да е подобна програма) засича потенциално опасни обекти, а аз не исках. Проблемът е, че като изключим тях друго не откриваше. Т.е. така и не съм се заразявал с истински опасни обекти. Иначе изключването на засичането на потенциално опасни обекти е лесна работа, но просто не беше това проблемът. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
comando1302 Публикувано Септември 29, 2008 Report Share Публикувано Септември 29, 2008 .Качих си вчера ESET NOD32 Antivirus3.0.672.0 платена 5лв.на месец чрез sms.Първите ми впечатления в сравнение с Norton и Symantec,малко ресурси заема и нета стана много бърз.Друго да допълните вие. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
agentpat Публикувано Септември 29, 2008 Report Share Публикувано Септември 29, 2008 Ами, да допълним... Антивирус: Kaspersky Anti-Virus 2009 8.0.0.454 Final (страхотен е!).Защитна стена: вградената в Windows XP Антишпионски: Еwido micro scan и Malwarebytes' Anti-MalwareЗа почистване: CCleaner; RegSupreme; TuneUp Utilities 2008 П.П. Задължително всички последни ъпдейти....И компа фърка! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Септември 30, 2008 Report Share Публикувано Септември 30, 2008 Не го защитавам. С добри настройки на рутера, Linux и актуален софтуер се чувствам относително сигурен. Дори когато ползвах Windows (предимно) не съм хващал зловреден вирус, само че внимавах повече. Разбира се, това не е препоръчително за неопитни потребители или такива с лоши навици. Помнете, най-сигурна защита е хардуерната . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
derwolf Публикувано Септември 30, 2008 Report Share Публикувано Септември 30, 2008 Аз разчитам на Sophos от около година, всъшност откакто чух за него. Няма го в никакви класации и ранглисти, но според мен удря в земята Nod32, Kaspersky и тн. Малко товари в повечко, но се преживява. Ъпдейти на всеки час. Когато излезе Nod32 3.0 го деинстралнах за да видя новия Nod, но съм много разочарован, след като върнах Sophosa ми намери 38 троянеца. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 1, 2008 Report Share Публикувано Октомври 1, 2008 Изказвания от рода на "имах програма Х, деинсталирах я и сложих програма Y, после върнах програма X и ми намери " има бол. За жалост обаче в тях има доста малко смисъл, просто защото всяка програма счита различни неща за заплахи и често се случва някой да ми каже "ама тя ми намери още вируса като я сложих" и да е окаже, че тези "вируси" са всъщност някакви joke програми и потенциално опасни обекти, които новата програма отчита като опасни и потребителят изпада в паника при първия екран с предупреждение. Така се градят митове за програми, че са по-добри, защото ловят повече. Бройката е хубаво нещо, но далеч не е единственият фактор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Peyu Публикувано Декември 17, 2008 Report Share Публикувано Декември 17, 2008 OS: Microsoft Windows XP Professional Version 2002 - Service Pack 3 Използвам: Windows Firewall - ONWindows Defender Version: 1.1.1593.0Spybot - Search & Destroy 1.6.0.30Norton Internet Security 2008 15.5.0.23 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Декември 23, 2008 Report Share Публикувано Декември 23, 2008 Защитата ми под Wnows Vista Ultimate :Kaspersky IS сегашна версия 8.0.0.506 ...ами това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IvanD Публикувано Декември 24, 2008 Report Share Публикувано Декември 24, 2008 Реших да премахна антивирусната ми (NOD32) и да я заменя с ProSecurity Free. Така или иначе основно ми засича разни потенциално опасни обекти, та реших да я заменя с добър HIPS механизъм, което ми липсваше до този момент. Да видим как ще е положението. Надали обаче ще върна антивирусна обратно, защото не виждам нито една, която да отговаря на сравнително високите ми изисквания. NOD32 е най-близо, но лицензът ми за нея не е вечен. След като изтече не ми се прахосват пари (мои или чужди) за антивирусна вече, а безплатните продукти, макар и не толкова лоши, си остават малко тежички според мен, което ги елиминира от списъка за потенциални кандидати да пазят компютъра ми. Аз имам едно предложение - защо не пробваш новата Comodo Internet Security+Comodo BOClean?!Стената е бетон и в комбинация с Comodo BOClean се получава една наистина качествена защита при това напълно безплатна!Само за анти-вируса не мога да дам гаранции!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Maniac Публикувано Декември 24, 2008 Report Share Публикувано Декември 24, 2008 IvanD, предложението ти е добро, но не и за антивирусната. Comodo Antivirus е една от най-слабите (да не кажа най-слабата) антивирусна, която съм виждал. За щастие Comodo Firewall я компенсира. Честита Бъдни вечер! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 24, 2008 Report Share Публикувано Декември 24, 2008 Не съм фен на продуктите на Comodo. А и стената им е с един от най-объркващите интерфейси, на които съм попадал. Поне за мен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост