Jump to content

Препоръчан пост

Да за XP става въпрос.Това означава ако съм разбрал добре, преди инсталацията да започне триеш ръчно от останалите дялове а от С по време на инстала то си го трие всичко и поставя новия уиндоус, така лие.

Не, при самата инсталация примерно когато избираш C после му даваш формат нали, същото правиш с D,F или там каквото ти е след формата отново ти излиза прозореца с дяловете и вече си инсталираш на който си решил ;)

Сподели другаде

• Отговори 409
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Точно това не мога да разбера.То си е форматирано,обаче целият ти комп е заразен трябва всичко да се изчисти.По време на инсталацията то си трие дела в който го поставяш но другите дялове как ги трием.Не разбирам целия процес с останалите дялове.
Сподели другаде

Точно това не мога да разбера.То си е форматирано,обаче целият ти комп е заразен трябва всичко да се изчисти.По време на инсталацията то си трие дела в който го поставяш но другите дялове как ги трием.Не разбирам целия процес с останалите дялове.

С бутон D се изтриват, пак те пита - потвърждаваш с L - и после ги създаваш пак според инструкциите на екрана, после правиш формат (бърз или пълен). Прочети и малко по - назад дето писах.

Сподели другаде

На всякаде четох,обаче не намерих подходящо упатване. Каде по точно да го намеря?

Ето ти тук една програма за формат на ниско ниво на харддиска. Ако имаш свободен за изтриване можеш да я пробваш.

Сподели другаде

Програмата която си дал не я разбрах. Това което искам да разбера е: ако изтрия останалите дялове ручно,а дяла кадето е ОС го преинсталирам вируса ще изчезни ли ?
Сподели другаде

Програмата която си дал не я разбрах. Това което искам да разбера е: ако изтрия останалите дялове ручно,а дяла кадето е ОС го преинсталирам вируса ще изчезни ли ?

Може и да се изтрие, но понякога не става и затова се прави тоя формат на ниско ниво. Тая програма дето ти дадох е елементарна - просто инсталираш и избираш Low Level Format на съответното устройство, ако са повече от едно и натискаш бутона за операцията. Предупреден си, че всичко се изтрива необратимо. Иначе ръководства за инсталация/преинсталация на уиндоус има и на други места в нета - пиши в Google "инсталация на Windows XP" и ги разгледай и тях.

Ти сега ако си решил да изтриваш целия харддиск, сега е момента да тренираш - така и така вече няма какво да загубиш.

Сподели другаде

Не е нужно да търси из Google в случая, защото имаме ръководство за преинсталация на XP. Просто няма кой да си отвори очите и да погледне важните теми.

Видял съм го това ръководство както и ba4o_kiro го е видял... Предложих му да разгледа и други подобни. Това тук е направено не съвсем разбираемо на виртуален компютър (който не е ясен на повечето хора какво представлява - то не е и нужно в случая, но това допълнително внася разлики сравнено с реален комп.). Няколко варианта са описани заедно като липсва точно описание какво се прави конкретно при най-често срещаният случай в практиката, а именно: преинсталация на Windows XP при вече съществуващи дялове C и D, които са направени по-рано като услуга от търговеца заедно с инсталиран уиндоус, с приложени снимки точно какво се прави и нищо друго. Защото когато човек е начинаещ той се обърква от другата информация за създаване на дялове, определяне на размери и др. При другите ръководства из нета също има какво да се желае, но те са малко по-близо до описания случай в практиката. Според мен почти няма начин човек, който ако не е преинсталирал уиндоус да се оправи като види разликата между това какво се появява на екрана му в действителност и приложените снимки и обяснения в ръководството. Рискът да направи грешка и да загуби информацията от другия дял (дялове) на харддиска е висок. Английският език по време на инсталацията допълнително утежнява положението. Според мен трябва да се отделят всички възможни случаи от практиката отделно един от друг с приложени снимки на реален компютър, за да може всеки да си намери решение точно за него - да няма неясноти.

Сподели другаде

Моля?!? Ръководството е достатъчно подробно и ясно.

1. В моето ръководство са описани инсталации на нов твърд диск и на вече нацепен такъв с инсталирана операционна система.

2. На хората не им е нужно да знаят какво е виртуална машина. Важното е картинките да са точни и те са. Процедурата на реала и виртуална машина на практика няма никакви разлики. Дори и да има, те са пренебрежимо малки.

Щом начинаещи потребители са се ориентирали по ръководството и са правели успешни инсталации без оплаквания, значи ръкодството е наред.

Писнало ми е от разни потребители, които само се мотаят наляво и надясно, като търсят кусури във всичко, без те самите да имат намерение да изградят нещо. Да се критикува чужд труд е лесно и българинът се специализира в това.

Сподели другаде

Няма нищо срамно в това човек да се сблъска с технически въпрос извън неговата компетентност. Затова има приятели (безплатен вариант) и сервизи (платен вариант).
Сподели другаде

Ръководството на Night_Raven си е много пекано и супер подробно... Спомням си когато преинсталирах за първи път (последната преинсталация)... Направих процедурите сам, по спомени какво направи познатият, който ми преинсталира компа предният път... После когато съвсем случайно попаднах на ръководството от една препратка, разбрах че ако не е бил късметът, съм можел да направя голяма мизерия (да инсталирам Win-а на същия дял, без формат...)... Фактически, сблъсъкът ми с това ръководство е и първото ми посещение в сайта изобщо... Същия ден се и регистрирах и открих, че освен това произведение има и много други ценни материали..., написани с мерак, така да се каже...

Не искам да изглежда, като все едно че правя четки, но просто на бялото не може да се каже черно... И при това всичко наготово... Даже си снимах екраните със скрииншотовете, направих им надписи с Paint, съглацно описанията и си прехвърлих снимките на фотоапарата..., да си ги гледам (за всеки случай), когато преинсталирам... Просто..., аз до момента не съм срещал по детаилно описание... и по надеждно от това...

ba4o_kiro мисля да го посъветвам, щом ще форматира нацяло, да изтрие досегашните партишани в хода на инсталацията (с D и L). След това да направи ново поделяне, както е в описанието на Night_Raven. Да инсталира Win на единия партишан (C:\). След това, след като е инсталирал Win-а,

oт My Computer да форматира останалите дялове, които и без това след преразделянето ще питат за формат, след цъкане въху тях...

Не знам дали предложението ми е правилно, но поне аз така бих направил... Ако е погрешно, моля да бъда коригиран.

Сподели другаде

Мисля че не бях разбран правилно.Първо моите уважения към Night Raven.Изчетох всичките му упътвания как да инсталираме и преинсталираме, и трябва да кажа че много добре е обяснено.Точно от тия упътвания се научих.До сега имам 2 опита да преинсталирам и двата бяха успешни.Мисля че ако ми се наложи да правя пълна инсталация и с нея ще се справя. И пак казвам благодарение на този форум.Това което не намерих за да го прочета е каде е посочено във кое ръководство е описано да се изтрие с /D,L/ тъй като не го срещнах никъде /а може грешката да е моя за което пак се извинявам/ и затова си помислих че трябва май преди преинсталацията да се изтрият другите далове ръчно и тогава да се започне с преинсталацията.Още веднъж се извинявам за недоразумението, не съм искал да засегна никого,вината си е у мен.
Сподели другаде

Така пак сме в изходна точка.Ако можеш погледни от наша гледна точка, ние които следваме точка по точка за да извършим дадена операция.Това което го има е,как се инсталира на празен диск и как да го разделим на дялове го разбирам. Това как да преинсталирам когато има вече друга ОС го разбирам.Има ги в упътванията обяснени много добре.Това което не разбрах е, когато вече имаш дялове и ОС как се изтрива всичко и на ново се дели.Е това не можах да намеря. Занего пиша че никаде го няма.Ще ти дам пример: Искам да си изтрия всичко и на ново да инсталирам, но стъпките от които да се ръководя ги няма. Незнам дали можах да ти обясня правелно.Извинявай.
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...