bmvtooo Публикувано Април 19, 2009 Report Share Публикувано Април 19, 2009 Ами по принцип това е симулатор и някой клавиши не работят като в случая вместо Enter трябва да натиснеш бутончето долу в дясно със стрелка напред - Виж шота:http://i39.tinypic.com/vgj0xe.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Април 21, 2009 Report Share Публикувано Април 21, 2009 Ами по принцип това е симулатор и някой клавиши не работят като в случая вместо Enter трябва да натиснеш бутончето долу в дясно със стрелка напред - Виж шота:http://i39.tinypic.com/vgj0xe.jpg Пробвах многократно,но този бутон изобщо не е активен със ie7 и mozila не става. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
free Публикувано Април 22, 2009 Report Share Публикувано Април 22, 2009 ЗдравейтеДа отбележа, че е темата е много полезна! Ииии следвах всички стъпки! Симулатора всичко така на 6 ... Обаче появи ми се един проблем - като сложа диска и рестарирам не ми излиза върпосния черен екран, който да ми зададе да натисна "което и да било копче", за да ме вкара в инсталацията! Интересното е че пробвах от BIOS-а да направя Priority-то и зададох на 4-те възможни device-а да черпат от CD-ROM-а! И тогава рестартирах, но ми казва, че няма нищо в CD-rom-а и няма от къде да зареди windows-а ... Оправих си го след това и пак на първо място си слагам Disk, на второ Hardware, 3-то Removable и 4-то Disabled (така май бяха), рестартирам и въпосния черен екран просто не излиза ... Записах диска с Nero Start Smart (тъй като го свалих от замунда) - пробвах с ISO файла (неразархивиран), пробвах и с разархивираните файлове само на диска! Въпроса ми е : Трябва ли да стартирам Setup.exe файл-а преди да рестартирам компютъра и дали се досещате къде изобщо може да е проблема ... Предварително благодарен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Април 23, 2009 Report Share Публикувано Април 23, 2009 Пробвах многократно,но този бутон изобщо не е активен със ie7 и mozila не става. Какво общо в случая имат браузърите (не можеш да го изтеглиш - но нали вече го пробваш значи си го изтеглил)???След като аз го изтеглих (през Мозила ,а и през IE също става) просто го разархивирах и от папката (която архиватора създаде при разархивирането) го стартирах и всичко си му работи (е вярно е,че е симулатор) и не е възможно всичко да е както е при реална инсталация/преинсталация на Windows ХР - за тази цел си има тема описана подробно от Night_Raven:Ръководство за инсталация на Windows XP, че даже и картинки има!!! п.с. free_styler212 прочети внимателно и подробно въпросната тема и ще видиш колко глупости си направил,а и най вече помни онова което ще прочетеш (линка за инсталация на Windows XP)!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 23, 2009 Report Share Публикувано Април 23, 2009 ЗдравейтеДа отбележа, че е темата е много полезна! Ииии следвах всички стъпки! Симулатора всичко така на 6 ... Обаче появи ми се един проблем - като сложа диска и рестарирам не ми излиза върпосния черен екран, който да ми зададе да натисна "което и да било копче", за да ме вкара в инсталацията! Интересното е че пробвах от BIOS-а да направя Priority-то и зададох на 4-те възможни device-а да черпат от CD-ROM-а! И тогава рестартирах, но ми казва, че няма нищо в CD-rom-а и няма от къде да зареди windows-а ... Оправих си го след това и пак на първо място си слагам Disk, на второ Hardware, 3-то Removable и 4-то Disabled (така май бяха), рестартирам и въпосния черен екран просто не излиза ... Записах диска с Nero Start Smart (тъй като го свалих от замунда) - пробвах с ISO файла (неразархивиран), пробвах и с разархивираните файлове само на диска! Въпроса ми е : Трябва ли да стартирам Setup.exe файл-а преди да рестартирам компютъра и дали се досещате къде изобщо може да е проблема ... Предварително благодарен! А сигурен ли си, че от въпросния ISO файл може да се зарежда ОС, т.е. дали файлът е "bootable"? Пробван ли е дискът на друг компютър? Пробван ли е друг диск на този компютър? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Април 23, 2009 Report Share Публикувано Април 23, 2009 Какво общо в случая имат браузърите (не можеш да го изтеглиш - но нали вече го пробваш значи си го изтеглил)???След като аз го изтеглих (през Мозила ,а и през IE също става) просто го разархивирах и от папката (която архиватора създаде при разархивирането) го стартирах и всичко си му работи (е вярно е,че е симулатор) и не е възможно всичко да е както е при реална инсталация/преинсталация на Windows ХР - за тази цел си има тема описана подробно от Night_Raven:Ръководство за инсталация на Windows XP, че даже и картинки има!!! п.с. free_styler212 прочети внимателно и подробно въпросната тема и ще видиш колко глупости си направил,а и най вече помни онова което ще прочетеш (линка за инсталация на Windows XP)!!! Явно не ме разбра изобщо:Исках да кажа,че го пробвах след като съм го изтеглил вече разбира се,но понякога като има проблем със някой браузер и пробвам със другия и при него тръгва,за това написах за двата браузера,а относно грешката си е някакъв бъг вероятно това,че при теб върви нормално не значи,че при всички трябва да е така! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
free Публикувано Април 24, 2009 Report Share Публикувано Април 24, 2009 А сигурен ли си, че от въпросния ISO файл може да се зарежда ОС, т.е. дали файлът е "bootable"? Пробван ли е дискът на друг компютър? Пробван ли е друг диск на този компютър?Как мога да разбера дали 1 файл е "bootable" ? В смисъл тези файлове в замундата не са ли предвидени за тази цел ? Съжалявам, че задавам такива и толкова въпроси, но от 1 година се глася да си преинсталирам Windows-а и наистина искам да го направя сам! - Не пак да викам човек ... А и пробвах диска на друг компютър - ами да показва се файла в CD-ROM-а в My Computer, не съм пробвал да го зареда след рестарт, за да не направя поразии на чужд компютър. И да други дискове са пробвани и на моя компютър! п.с. free_styler212 прочети внимателно и подробно въпросната тема и ще видиш колко глупости си направил,а и най вече помни онова което ще прочетеш (линка за инсталация на Windows XP)!!! Thanks for nothing - както се казва по филмите ... Би ли могъл да бъдеш малко по-конкретен, защото по никакъв начин не ми помогна, дори и да си се опитал не те разбрах - изчетох темата ... От край до край, въпреки че вече бях горе долу наясно за какво става на въпрос от краткото клипче на Тихичко! И все пак видях, че не се изисква да си гений, за да направиш преинсталацията, но трябва и малко да знаеш какво правиш, нали ? Е аз не знам и го права както съм го видял - общо взето. Не можах да разбера какви поразии съм направил ... ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 24, 2009 Report Share Публикувано Април 24, 2009 Не става въпрос дали този диск, който си направил, се появява в My Computer. Става въпрос дали на друг компютър се стартира инсталацията от него при boot. Същото важи и за други инсталационни дискове на твоя компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Април 24, 2009 Report Share Публикувано Април 24, 2009 Как мога да разбера дали 1 файл е "bootable" ? В смисъл тези файлове в замундата не са ли предвидени за тази цел ?Те са предвидени, но ако не го запишеш правилно няма да е буутващ.Отвори го с програма за работа с .iso файлове - UltraISO, PowerISO и подобни. При първата пише горе вляво дали е bootable, при втората е долу вляво....А и пробвах диска на друг компютър - ами да показва се файла в CD-ROM-а в My Computer, не съм пробвал да го зареда след рестарт, за да не направя поразии на чужд компютър. И да други дискове са пробвани и на моя компютър!Спокойно можеш да пробваш да пуснеш инсталация на чужд компютър. До момента, в който ти се покажат дяловете на харда, всичко направено не поврежда съществуващата инсталация....И все пак видях, че не се изисква да си гений, за да направиш преинсталацията, но трябва и малко да знаеш какво правиш, нали ? Е аз не знам и го права както съм го видял - общо взето. Не можах да разбера какви поразии съм направил ... ? Сложи си VirtualBox или друга програма за виртуални машини и се учи на нея. Там инсталацията на ОС е напълно идентична с реалната, но няма вероятност да омажеш нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
free Публикувано Април 25, 2009 Report Share Публикувано Април 25, 2009 Окей ... Много ви благодаря на всички ... Оправих дисковете и го преинсталирах - мисля, че стана успешно (без големи поражения) - Странно ми е да имам само 1 иконка и тя да е кошчето ... Така ли трябва да е ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 25, 2009 Report Share Публикувано Април 25, 2009 По подразбиране е така, да. Можеш обаче да си изведеш каквито искаш икони. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Юни 3, 2009 Report Share Публикувано Юни 3, 2009 Здравейте отново.Сега имам въпрос свързан с преинсталирането.Четох на всякаде но подобен отговор не намерих.Как точно се правят дялове при преинсталиране, защото те вече ги има. Ще се опитам по подробно да обясня. Ако компа ми има вирус и е заразил целия комп, нали трябва ново нацепване за да се изтрие всичко.Такова подробно упътване не намерих никаде.И ако прекалявам с питанията си кажете ще спра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
commix Публикувано Юни 3, 2009 Report Share Публикувано Юни 3, 2009 Здравейте отново.Сега имам въпрос свързан с преинсталирането.Четох на всякаде но подобен отговор не намерих.Как точно се правят дялове при преинсталиране, защото те вече ги има. Ще се опитам по подробно да обясня. Ако компа ми има вирус и е заразил целия комп, нали трябва ново нацепване за да се изтрие всичко.Такова подробно упътване не намерих никаде.И ако прекалявам с питанията си кажете ще спра. Ами при ХП става въпрос но и при Виста и 7 мисля че е така триеш всички дялове и готово след това просто ги разделяш наново размера се въвежда в байта мисля Но не е задължително да цепиш наново просто форматираш всеки хард по отделно при инсталацията на Windows има такава опция след като цъкнеш на избрания хард опциите се появяват отдолу (при ХП) но предполагам че има и отделни програми за форматиране Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Юни 3, 2009 Report Share Публикувано Юни 3, 2009 Да за XP става въпрос.Това означава ако съм разбрал добре, преди инсталацията да започне триеш ръчно от останалите дялове а от С по време на инстала то си го трие всичко и поставя новия уиндоус, така лие. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Юни 3, 2009 Report Share Публикувано Юни 3, 2009 Здравейте отново.Сега имам въпрос свързан с преинсталирането.Четох на всякаде но подобен отговор не намерих.Как точно се правят дялове при преинсталиране, защото те вече ги има. Ще се опитам по подробно да обясня. Ако компа ми има вирус и е заразил целия комп, нали трябва ново нацепване за да се изтрие всичко.Такова подробно упътване не намерих никаде.И ако прекалявам с питанията си кажете ще спра.Ако има упорит вирус (като някой от сем. на Virut или Sality) е най-добре да се направи low level format (формат на ниско ниво) с помощта на специален софтуер от производителя на харддиска (може да се свали от сайта му). Той се записва като зареждащ диск и съдържа няколко инструмента между които е и такъв за форматиране. Изтрива се всичко от край до край заедно с MBR-сектора (Master Boot Record - главен зареждащ запис), който може да е заразен и не може да се изтрие (мисля) с диска на уиндоус, както и се оправят лошите сектори, ако има. Иначе с диска на уиндоус не е трудно - следваш инструкциите на екрана - първо изтриваш дяловете с D, потвърждаваш с L и после отиваш на To create a new partition press... каквото пише (забравил съм) и ти се предлага да определиш размера на дяла в хил. мегабайти като можеш да си умножиш по 1,024, за да получиш после цяло число гигабайти (но това съвсем не е задължително). Автоматично си слага буквите. Като направиш един дял пак отиваш на реда за откриване и се повтаря операцията като се четат внимателно инструкциите. Ако е последен (можеш и няколко да направиш, ако ти трябват) натискаш там според инструкциите да не определяш вече размера и останалата свободна част си я взима и й слага буква. После вече избираш къде да бъде инсталиран уиндоуса и продължаваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост