Jump to content

Препоръчан пост

:( Еми и аз имам един въпрос.Значи до сега не съм преинсталирала Windows докато гледах симулатора ми изглеждаше лесно,обаче когато почнах да чета коментарите по-долу нещо съвсем се обърках.Искам да питам как точно се инсталира и дали когато го инсталирам се губи другата информация от стария Windows,защото на мен това ми е целта като го преинсталирам всичко да си ми е ново и да няма нищо старо :)
Сподели другаде

• Отговори 409
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

След като преинсталираш, преди да почне инсталацията се прави формат на дяла, в който искаш да инсталираш. Така че смятай, че няма да остане нищо старо върху дяла, на който ще инсталираш.
Сподели другаде

Такам.. малко неподходящ момент е да ти обяснявам, но ще опитам.

След като сложиш буутващия диск, стартираш го(стартирането става като рестартираш машината и буутнеш диска) зареждат се нужните файлове за инсталацията и се появява един син екран. Мисля, че в първия пост има обяснено всичко как се прави подробно, можеш да погледнеш там.

Та, дяла ли ? Дяла е като отвориш My Computer и знаеш, че имаш C, D, E ... и т.н. Това са отделни дялове. По подразбиране Windows-а се инсталира на дял C, той е системния. След като заредиш диска и е готов за инсталация, избираш да се инсталира на дял C, след това те пита за форматирането на дял C, избираш да се форматира с файлова система NTFS, но не Quick Format. След това форматирането ще си завърши, компютъра ще се рестартира и ти без да пипаш нищо ще почне да се инсталира Windows.

Ааааааа Честита ти нова година и успех с преинсталацията ;)

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте!

Не съм специалист като вас, но имам някаква представа за преинсталацията на windows, защото няколко пъти съм я правила на различни компютри. Винаги съм се справяла успешно, но днес не можах. Реших да помогна на едни приятели, като им преинсталирам системата, но постоянно стигах до едно и също положение, от което нямаше измъкване.

Ще обясня доколкото са ми възможностите какъв е случаят, пък дано да ме разберете.

Компютърът на моите приятели е купен преди 5-6 години. Процесорът му е AMD Duron™. Досега е работил съвсем нормално, но внезапно, при поредното включване, вместо да се зареди уиндоуса, екранът станал целия синьо-черен и дотам.

Аз бях оборудвана с две различни работещи копия на WINDOWS, които са инсталирани на моя компютър и на лаптопа ми, само че нито с едното, нито с другото успях да преинсталирам системата. Всичко започваше съвсем нормално, докато се стигне до това положение:

http://img440.imageshack.us/img440/1342/1001180wz8.jpg

След което положението си оставаше непроменено, колкото и да чакам. Минава повече от час, но така и не се появява следващият етап.

http://img440.imageshack.us/img440/7998/1001181yk7.jpg

Мъчих се цял ден, изчетох доста мнения тук и в други форуми, но така и не срещнах сходен проблем с този, на който се натъкнах.

Ще бъда много благодарна, ако някой помогне със съвет.

Сподели другаде

Ами той е по-скоро черен, с едва забележим синкав оттенък. Само че в началото системата се зарежда, почват да текат онези бели надписи на черен фон, появява се после страница с няколко избора, като save mode и т. н. Избирам нормалния начин и съответно се появява черно-синия екран. И оттам-нататък - никакви надписи, никакво движение.
Сподели другаде

Ами, вече не мога да кажа, защото моите приятели си взеха компютъра и ще търсят друг човек да им го оправя. Аз благодаря за съпричастността. Ако евентуално разбера какъв е бил проблемът (и въобще моите приятели бъдат в състояние да ми обяснят, понеже и понятие си нямат от компютри), ще го споделя тук, защото информацията може да помогне и на някой друг.
Сподели другаде

• 3 months later...
Искам да допълня една много добра симулация на инсталиране на Windows XP, която ми беше дадена от l.kanelov, за което специално му благодаря.

Ето я и нея - Инсталиране на Windows XP

Трябва да разархивирате файла и в него ще намерите директория с няколко файла:

- .exe файла е самоизпълним и не тябва да правите нищо по него

- .swf файла може да бъде стартиран с Flash PLayer, като той се нуждае от допълнителната папка и .xml файла в нея

- също така разполагате и с html страница, която просто трябва да стартирате.

Общо взето не е трудно да пуснете симулацията, просто исках да обясня за какво са отделните файлове (вътре има и сорса на симулацията).

Здравейте:Може ли някои да ми обясни,защо като стигна до тази post-8140-1239981764_thumb.jpg стъпка за инсталиране на windows със симулатора и ми дава грешка пробвах със всички размери да разцепя диска,но не става и не ме пуска напред.

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...