my_space_ Публикувано Декември 31, 2008 Report Share Публикувано Декември 31, 2008 :( Еми и аз имам един въпрос.Значи до сега не съм преинсталирала Windows докато гледах симулатора ми изглеждаше лесно,обаче когато почнах да чета коментарите по-долу нещо съвсем се обърках.Искам да питам как точно се инсталира и дали когато го инсталирам се губи другата информация от стария Windows,защото на мен това ми е целта като го преинсталирам всичко да си ми е ново и да няма нищо старо Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Декември 31, 2008 Report Share Публикувано Декември 31, 2008 След като преинсталираш, преди да почне инсталацията се прави формат на дяла, в който искаш да инсталираш. Така че смятай, че няма да остане нищо старо върху дяла, на който ще инсталираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
my_space_ Публикувано Декември 31, 2008 Report Share Публикувано Декември 31, 2008 Ама какъв по-точно е този дял и как се прави :( Нз много съм зле с Windows-a ама..... Ако някой може да ми каже как точно се инсталва просто няма грешка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Януари 1, 2009 Report Share Публикувано Януари 1, 2009 Такам.. малко неподходящ момент е да ти обяснявам, но ще опитам.След като сложиш буутващия диск, стартираш го(стартирането става като рестартираш машината и буутнеш диска) зареждат се нужните файлове за инсталацията и се появява един син екран. Мисля, че в първия пост има обяснено всичко как се прави подробно, можеш да погледнеш там.Та, дяла ли ? Дяла е като отвориш My Computer и знаеш, че имаш C, D, E ... и т.н. Това са отделни дялове. По подразбиране Windows-а се инсталира на дял C, той е системния. След като заредиш диска и е готов за инсталация, избираш да се инсталира на дял C, след това те пита за форматирането на дял C, избираш да се форматира с файлова система NTFS, но не Quick Format. След това форматирането ще си завърши, компютъра ще се рестартира и ти без да пипаш нищо ще почне да се инсталира Windows.Ааааааа Честита ти нова година и успех с преинсталацията Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 1, 2009 Report Share Публикувано Януари 1, 2009 Тази тема дали няма да помогне поне малко? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
my_space_ Публикувано Януари 1, 2009 Report Share Публикувано Януари 1, 2009 Хах Честита Нова Година и на теб и мерси много за обясненията дано стане и преинсталирането,че се закъса с тоя Windows Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
polirang Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Здравейте! Не съм специалист като вас, но имам някаква представа за преинсталацията на windows, защото няколко пъти съм я правила на различни компютри. Винаги съм се справяла успешно, но днес не можах. Реших да помогна на едни приятели, като им преинсталирам системата, но постоянно стигах до едно и също положение, от което нямаше измъкване. Ще обясня доколкото са ми възможностите какъв е случаят, пък дано да ме разберете. Компютърът на моите приятели е купен преди 5-6 години. Процесорът му е AMD Duron™. Досега е работил съвсем нормално, но внезапно, при поредното включване, вместо да се зареди уиндоуса, екранът станал целия синьо-черен и дотам. Аз бях оборудвана с две различни работещи копия на WINDOWS, които са инсталирани на моя компютър и на лаптопа ми, само че нито с едното, нито с другото успях да преинсталирам системата. Всичко започваше съвсем нормално, докато се стигне до това положение: http://img440.imageshack.us/img440/1342/1001180wz8.jpg След което положението си оставаше непроменено, колкото и да чакам. Минава повече от час, но така и не се появява следващият етап. http://img440.imageshack.us/img440/7998/1001181yk7.jpg Мъчих се цял ден, изчетох доста мнения тук и в други форуми, но така и не срещнах сходен проблем с този, на който се натъкнах. Ще бъда много благодарна, ако някой помогне със съвет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Би ли описала по-подробно за този синьо-черен екран, който се е появил? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
polirang Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Ами той е по-скоро черен, с едва забележим синкав оттенък. Само че в началото системата се зарежда, почват да текат онези бели надписи на черен фон, появява се после страница с няколко избора, като save mode и т. н. Избирам нормалния начин и съответно се появява черно-синия екран. И оттам-нататък - никакви надписи, никакво движение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 А в Safe Mode успяваш ли да влезеш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
polirang Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Не, не успявам никъде да вляза. След всеки избор се появява тъмния екран. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Какъв е останалият хардуер? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
polirang Публикувано Януари 11, 2009 Report Share Публикувано Януари 11, 2009 Ами, вече не мога да кажа, защото моите приятели си взеха компютъра и ще търсят друг човек да им го оправя. Аз благодаря за съпричастността. Ако евентуално разбера какъв е бил проблемът (и въобще моите приятели бъдат в състояние да ми обяснят, понеже и понятие си нямат от компютри), ще го споделя тук, защото информацията може да помогне и на някой друг. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
polirang Публикувано Януари 13, 2009 Report Share Публикувано Януари 13, 2009 Обещах да докладвам по случая. Специалистът, който е разгледал компютъра, е казал, че проблемът бил хардуерен, в хард диска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Април 17, 2009 Report Share Публикувано Април 17, 2009 Искам да допълня една много добра симулация на инсталиране на Windows XP, която ми беше дадена от l.kanelov, за което специално му благодаря. Ето я и нея - Инсталиране на Windows XP Трябва да разархивирате файла и в него ще намерите директория с няколко файла:- .exe файла е самоизпълним и не тябва да правите нищо по него- .swf файла може да бъде стартиран с Flash PLayer, като той се нуждае от допълнителната папка и .xml файла в нея- също така разполагате и с html страница, която просто трябва да стартирате. Общо взето не е трудно да пуснете симулацията, просто исках да обясня за какво са отделните файлове (вътре има и сорса на симулацията). Здравейте:Може ли някои да ми обясни,защо като стигна до тази стъпка за инсталиране на windows със симулатора и ми дава грешка пробвах със всички размери да разцепя диска,но не става и не ме пуска напред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост