Neuton Gimic Публикувано Април 7, 2006 Report Share Публикувано Април 7, 2006 (Редактиран) Малко жокер за загадката с презервативите - със сигурност има начин да има повече от два пъти секс...Отговорът се крие в поредността на слагането на презервативите Редактиран Април 7, 2006 от Neuton Gimic Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Юнак Публикувано Април 7, 2006 Report Share Публикувано Април 7, 2006 Малко жокер за загадката с презервативите - със сигурност има начин да има повече от два пъти секс...Отговорът се крие в поредността на слагането на презервативитеКазваше ми мама: "ползвай сине презервативи"....Как да я реша, като в живота си съм си слагал само 3 /три/ пъти такова нещо?Слушайте родителите си!!!! B) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Април 7, 2006 Report Share Публикувано Април 7, 2006 Не е необходимо да си го ползвал - в задачата е важна логиката - според мен някой четвъртокласник по-добре би се справил със задачата от батковците... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zevzek Публикувано Април 7, 2006 Report Share Публикувано Април 7, 2006 Интуицията ми подсказва, че са възможни четири полови акта. Първият герой слага двата презерватива един върху друг и извършва първият акт с героиня №1. После маха външният кондом и го дава на вторият ни герой, който минава по неговите стъпки и извършва вторият акт с героиня №1. Герой №1 извършва третия акт с героиня №2 с презрватива, който е бил покрит от външния презерватив при първия акт. За да бъде възможен четвъртият полов акт, герой №2 трява да се жертва и да вземе презерватива от герой №1, да го сложи върху неговия и така да завърши решението на задачата с героиня №2. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Април 8, 2006 Report Share Публикувано Април 8, 2006 Ами да, аз като правя секс само с една жена, не можах да отговоря :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Neuton Gimic Публикувано Април 10, 2006 Report Share Публикувано Април 10, 2006 Zevzek, абсолютно правилен отговор! Изглежда между секса и шаха има много повече общи неща, отколкото само онзи майтап:"Аз мърдам, ти мърдаш, аз мърдам, ти мърдаш! Ако мърдаме по-бързо, щу свършим по-бързо" Що е то? Отговор: Шах ! Айде, твой ред е да извадиш някоя забравена загадка от прашните енциклопедии... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zevzek Публикувано Април 10, 2006 Report Share Публикувано Април 10, 2006 Логиката помага навсякъде и ще бъде особено необходима за сегашната задача. На пръв поглед тя изглежда трудна(няма какво да се лъжем, трудна е), но с логика, методичност и търпение може да бъде решена. 1. 5 къщи, всяка с различен цвят2. Във всяка къща живее един човек от различна националност3. Всеки от тях предпочита определено питие, пуши определен вид цигари и гледа едно домашно животно4. НИКОЙ от 5-те човека не пие същото питие, не пуши същите цигари и не гледа същото животно като някой друг Англичанинът живее в червената къща.Шведът гледа куче.Датчанинът пие чай.Зелената къща е отляво на бялата.Собственикът на зелената къща пие кафе.Човекът, който пуши Pall Mall, гледа птичка.Мъжът в средната къща пие мляко.Собственикът на жълтата къща пуши Dunhill.Норвежецът живее в първата къща.Пушачът на Marlboro живее до този, който гледа котка.Мъжът, който гледа кон, живее до този, който пуши Dunhill.Пушачът на Winfield пие с удоволствие бира.Норвежецът живее до синята къща.Немецът пуши Rothmans.Пушачът на Marlboro има съсед, който пие вода. Кой гледа рибката ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Април 10, 2006 Report Share Публикувано Април 10, 2006 според мен, немеца гледа рибката! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Zevzek Публикувано Април 11, 2006 Report Share Публикувано Април 11, 2006 според мен, немеца гледа рибката!На тази задача нямам отговора, но и аз стигнах до същото решение. Пък нали знаеш, че когато двама учени стигнат независимо един от друг до еднакви резултати, то техния извод се смята за достоверен. Изхождайки от това твърдение трябва да приемем, това че "немеца гледа рибката" за верен отговор. Който има нова задачка да я пуска. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Април 11, 2006 Report Share Публикувано Април 11, 2006 като седнеш с лист и химикал за десетина минути се решава тази задачка. ПП дори като пуснах едно гугълче - отговора се показа на тепсия Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Април 14, 2006 Report Share Публикувано Април 14, 2006 Гледам че никой не пуска задачка, затова реших да се изявя с нещо, което намерих В един селски двор са забити два кола, които стърчат на повърхността цели 10 m. От върховете на тези колове е пуснато въже с дължина 15 m. Въпросът е - какво е разстоянието между двата кола, ако въжето в най-ниската си точка виси 2,5 m над земята? http://img222.imageshack.us/img222/5574/kol8ri.gif Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Gesha Публикувано Април 14, 2006 Report Share Публикувано Април 14, 2006 предполагам трябва да са един до друг за да увисне толкова важето (с 7,5 m което е половината от дължината му) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Април 14, 2006 Report Share Публикувано Април 14, 2006 предполагам трябва да са един до друг за да увисне толкова важето (с 7,5 m което е половината от дължината му)това е верния отговор!Сега си ти наред. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Gesha Публикувано Април 14, 2006 Report Share Публикувано Април 14, 2006 (Редактиран) Добре ето една и от менпрегледах темата, не я видях, дано не повторя някой все пак Срещнали се две бивши съученички, които отдавна не се били виждали. Едната попитала: - Омъжи ли се ? Имаш ли деца ? - Да, имам мъж и три дъщери - отговорила другата. - На каква възраст са децата ти ? - Произведението от годините на трите е 36. - Това не ми е достатъчно. - Добре, сумата от годините им е равна на номера ти в класа. - И това не е достатъчно - оговорила приятелката и, след като помислила. - Най-голямата е блондинка. След тази подсказка приятелката определила възрасттаНа по колко години са дъщерите? Редактиран Април 14, 2006 от Gesha Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Май 10, 2006 Author Report Share Публикувано Май 10, 2006 Доста време никой не е писал в тази тема, затова ще помоля Gesha, ако има желание може да даде отговора или някаква подсказка. За загрявка, докато влизате в ритъма на мисленето, ще ви предложа една закачлива задачка: Котаракът Мърканчо винаги е помагал на своята гостодарка да решава задачи. Сега той спи и сънува, че е заобиколен от тринадесет мишки. Дванадесет от тях са сиви, а една - бяла. И чува котьо, познат глас, му казва: - Мърканчо, ти трябва да изядеш всяка тринадесета мишка, като ги броиш по кръга все в една посока така, че последна да бъде изядена бялата мишка. Но от коя мишка да почне да брои, за да реши правилно задачата? П.П. За лицето, което ще се почувства смъртно заплашено, казам, че това е наушким. Дори и някой да успее да помогне на Мърканчо, засегнати ще бъдат само и единствени мишките, участващи в задачката! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост