liver Публикувано Юни 26, 2009 Report Share Публикувано Юни 26, 2009 :haha: Извинявам се за спама,но тези дни като влизам във форума,първата ми работа е да прочета тази тема.Имаше култови лафове.Защо не прекръстите тази от ''УБУНТУ 9.4'' на ''БИСЕРИ''.Ох не мога. Особено частта със бат Санчо....EDIT:Cnews слагай едно xp и си готов. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юни 26, 2009 Report Share Публикувано Юни 26, 2009 относно виста-като написах ''подигравка със човечеството'' имах предвид тази част,която е с по-слаби компютри.На мен всичко ми върви перфектно,на малко-слаби компютри на които уин7 лети(без аеро,но поянкоаг ис него) виста неще.И то това си е до човека де!Тъй, тъй, вЕрваме ти!То и за определенията от рода на ........И Вече сложих край на това тъпо изпражнение уиндоус......ПРосто това долно смотано уин7 е такава развалина...боже в рилийз кандидат такива бъгове???АБе тия не са доре нещо бе.................. ТО това 2000 нищо няма,ХР е от тъпо по-тъпо,виста е най-големият провал а 7-може би още по-го;лям.ДНес докато изхвърлях боклуика си представях че изхвърлям майкрософт и се чувствах прекрасно,сме доста добре запознати! С Кое по-точно не съм запознат?БИ ли ми обяснил?Тоя смотан уиндоус ми писна докрай.БАвен ма бавен.Ама линукс,линукс...ТОва изпражнение уиндоус да ми го махате от главатаТова също се отнася до слабите машини, щото твойта е силна, нали така? О да много добре съм запознат.НЕ ги ползвам от вчера.пък колкото преинсталации и др. глупости ми са се налгали.'АРе бе какво против линукс имате?Това уиндоус да тръгне едва едва пък вие линукс ще плюете.НЯмало игри.А Да не би уиндоус да му вървят перфектно?ЕТо,ГТА4 е боклук на боклуците на бколуцте в коша.ТОва какво ли не инсталирва че да тръгне.АЙде бе линукс е сто пъти по-обър.ВИе само за игрите мислите.Проблема не е нито във windows, Нито във игрите, а в това, че имаш СЛАБА МАШИНА! ТАМ ТИ Е ПРОБЛЕМА! .......ПРи мен виста се беше поомазала и викам да слож арилийз кандидата на уи7 то вместо да се оправят повечето неща понеже ъпгрейд правех(голямата грешка-тази опция да махнат),аз имах 2 акаунта то стартираше само единия.Трябваше да се логг-офна.Пък колкото още проблеми имам...Те твойте проблеми не са технически, а неможически! .....Все пак след провала с виста повечето хора опитаха линукс,макар и някои да не са се задържали.И ти май опита, и сега отново сме с виста. ПП Между другото почваш да ставаш безинтересен (и без това отдавна не водим диалог, понеже ти ТАКА и не се отговаряш на въпросите поставените от мен или други потребители. Типично по санчовски! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юни 26, 2009 Report Share Публикувано Юни 26, 2009 Жалка гледка... само това ще кажа :D Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CNews Публикувано Юни 26, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 26, 2009 Жалка гледка... само това ще кажа :Dтака е,да ти видя поста е жалка гледка и на какво не съм отговорил?айде стига глупостипросто ми е интересно,,,, Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юни 26, 2009 Report Share Публикувано Юни 26, 2009 Хахаха, жалка картинка е как целият форум вмомента ти се подиграва, като на разпнат на кръст престъпник, който го замеря тълпата с камъни иззад заграждения на по 10-15 метра, а ти се опитваш от кръста да ги наплюеш... Нямаш покритие на тезисите ти, не можеш да се докажеш, само си противоречиш, така номера не става. На всичкото отгоре си пълен с правописни грешки, пиши бавно и правилно, а и си проверявай поста преди да го пуснеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CNews Публикувано Юни 26, 2009 Author Report Share Публикувано Юни 26, 2009 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Be_with_me_274 Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Та гледах дискусията ви и реших аз също да дам моето становище по проблема.Линукс не е чак толкова златен,колкото го описват, т.е. ''Той не се заразява,най-сиурен е,най-лесен е,най-добър,всичко му върви,не накъсва'' не е вярно.Та е ето и моят отгвовор: Забравете за Вирусите: Първо искам да уточня,че хакерите атакуват Windows не защото е направена от Microsoft за защото е най-популярна и най-използвана.А нали целта е да се заразят колкото коже повече гора.Също така,това за пролуката…ами ако всеки има Antivirus,Antispy,AntiAd и Firewall и не използва всякакви програми от знайни и незнайни разработичци,то Windows е защитен.Факт е,че потребителите инсталирват каквото им скимне,а след това се оплакват,че Windows не върви.Също така е малко погрешно да се вярва,че Windows дава възможност да му се променят файловете.Както казах чпотребителите инсталирват каквото им скимне,а след това се оплакват,че Windows не върви.Програми от типажа на Vista Transformation Pack променят цялата OS.И след това Windows бил виновен… Нестабилна ли е системата ви?:Тук ще го кажа ясно и просто:Когато си инсталираш хиляда и една програми,ти как очакваш,че Windows ще реагира бързо.А рестартите-все пак трябва да се обновят някои компоненти,които са по-често ъпдейтвани. Linux защитава компютъра ви:Антивирусният софтуер също. Не плащайте 300$ за OS:В Windows се използват някои технологии,които са лицензирани от други разработчици,които си искат парите.А нали трябва да им се заплати? Свобода!:За вашият нос.Изпробвайте Олинт.Сега сериозно:MS Едвали ще изчезне,а пък и не може нещо със цента 300$ да бъде с отворен код. Когато системата ви е инсталирана,защо да инсталирвате още неща?:Със разработката на Windows7 от MS Проумяха,че е къде-къде по-добре инсталацият ада премине лесно и бързо.Затова във Microsoft Windows Seven ще се включат само базовите неща(Notepad,Paint,Calculator…etc) .Но всеки може да си свали напр. Windows Live.Пък и дори да е нелегална OS,тя ще е с по-малък размер на сваляне и ще ви пести време и ресурси. Забравете за драйверите(англ.):Не може Windows да е комплектован за всяко устройство на пазара,при положение,че такива устройства излизат всеки месец.Какво ви пречи да инсталирате Driver от CD? Осъвременете целият си софтуер само с едно цъкване:И свалете 100MB ъпдейти.Ами не на всеки му е нужен ъпдейт.Но все пак,да,тук Linux печели. Елате в следващото поколение на Desktop-ите:И забравете за производителноста. Изглежда ли ви разхвърлен дигиталният живот?:Не,аз знам какво означава ”Дефрагментиране” и си подреждам нещата в папки(т.е. Pictures,Music,Install Software,Movies,Video…).И лесно си ги намирам.То зависи дали човека е разхвърлен или не. Изберете как да изглежда работната ви площ:Затова си има Screensavers,Wallpapers,Mouse Poniters,Gadgets,Themes,Widgets. Защото вашият Windows става по-бавен с всеки изминал ден?:Защто знам какво е Преинсталация.Но,добре,тук хем печели линукс,хем не.Да-доста по стабилен е,но като си инсталирваш постоянно нови неща как да очакваш производителност? Направете нещо за природата(англ.):Да,съгласен съм.Но можете да закупите Windows онлайн и да си изтеглите .iso -то.Какъв е проблема? Без задни вратички във вашият софтуер(англ.):Първо да ви обесня какви са тези вратички.ИНсталирвате си програма,тя прави пролука и оттам те напдат хакерите.Ето обяснението.А като коментар пак ще спомена: потребителите инсталирват каквото им скимне.Само като видим ”DOWNLOAD FREE SCREENSAVERS,WALLPAPERS,SMILEYS FOR FREE” и си теглим опасната лента с инструмнти(под имената Starware,Joke Starware,Starware 1,0,WebFetti,Cursor Mania,ScreenSaver Mania,SmileyCentral,MyWebSearch предоставени от IAC Media) и след това се чудим защо се хващаме с вируси. Радвайте се на безплатна и неограничена поддръжка:Да,като пиша във форум,те ще ми отговорят след кой знае колко дена.Във Forumotion Support Forum не ми отговори никой.Аз лично я искам експресно.Но,да,и това е преимущество на Linux. Използвайте MSN,AIM,ICQ,JABBER с една единствена програма:която я има и за Wndows( Pidgin,Adium) Прекалено много прозорци?Използвайте работните си места:затова си има Aero Flip във VIsta. Спестете енергия:Нека компютърът ви спи или хибернира:Защо е това тук?Windows може да прави хибернация,и линкус може.Е Това даже се чудя защо го постнах тук ама айде да не се оплачере ”не гледам къде стъпвам”. Не чакайте с години да бъдат решени грешките,докладвайте за тях и ги следете:Заблуда е,че е трудно да се изпрати информация до MS.Това е пълна измама.Лъжа!Просто се обадете на MS и им кажете кода на грешката(ако има такъв) и какво сте правили.Могат да ви помогнат са решите проблема си.А Ако е нов-да бъде поправен,като от MS го засекат.И Това е безплатно!Ще се появи във Windows Update.Какъв е проблемът?Напишете емейл или звъннете. Уморихте ли се постоянно да рестартирате компютъра си:Тук линукс побеждава.Мда,в Win pостоянно се рестартирва.Но най-вече заради програмите!Но да,постоянно излизат ъпдейти,няма как.Е,точка за Linux.Тук признавам Нека старият ви компютър има втори живот:Ами може да се сложи 98/2000 или ако малко по-мощен-ХР.Тук е 1:1 за Windows vs. Linux Играйте безплатно стотици игри:И за уиндоус има малки безплатни игрички.Защо беше това сравнение? Вземете чудесна програма за слушане на музика:О,има ги с хиляди.Winamp,Foobar,JRiver Media Center…и какви ли не.Разнообразието е голямо.Пак не виждам защо е тва сравнение? Следете прогнозата за времето:За мен това е полезна и важна функция,но не виждам какво и е предимството.Но иначе аз съм си изкарал на десктопа даджа за времето Е,явно линукс нее перфектен? Всъщност ,вярно линукс си има своите преимущества,но уиндоус също има такива.Няма перфектно нещо,така,че Уиндоус не е златен,НО и линукс също. Източник: http://bwm274.wordpress.com/2009/04/18/%D0...inux-is-better/ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Сега орда фенове на линукс ще скочат срещу теб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Be_with_me_274 Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Сега орда фенове на линукс ще скочат срещу теб. Мда,Санчовците и това съм го пейстнал от блога ми тук за да се види,в отгвовор на whylinuxisbbeter Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rx7 Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 казвам се санчо.здравеи искам да те попитам и ти ли почваш да се правиш на интересен/а?обърнахте този форум на чат канал.занимавате се със глупости.пишете каквото ви скимне от тук чули от там прочели нещо ихоп я да се изтъпанчим колко сме умни колко разбираме...линукс срещу уиндоус този спор съшествува само в мислите на такива като вас... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Аз използвам и двете OS. Незнам Санчо ли ще ме крастите или Дон Кихот ама и аз искам да си кажа мнението (до сега само четох) Windows не може да се сравнява с Linux от гледна точка на стабилноста и защитата.Вярно е че Linux е по малко разпространен и затова хакерите не му налитат много но и за него си има вируси. А защо Windows e толкова разпространен и продължава да се разпространява въпреки че всички се оплаква и реват колко бил скапан Windows-a? Знаете ли колко ми пука че съм щал да си заразя домашния компютър с вируси и цялата ми информация да отиде по дяволите ( имам 1000 mp3-ки и 2 филма) при положение че се оправя за около час/час и половина. Windows е нападан от хакери и т.н.т - и какво ще ми вземе хакера? Linux e наистина стабилна и сигурна OS но не е за комерсиално ползване или по точно които го е шубе или има какво да пази да си инсталира Linux но и той не е 100% защитен. Макар и малак риска си остава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юли 1, 2009 Report Share Публикувано Юли 1, 2009 Чета, чета си аз и... Добре де, като линукса е слаборазпространен, но пък се използва от всички правителствени организации, в няколко държави, вмомента и германците почват преход, след като се ползва от банки, хостинг компании, огромни корпорации, от които наистина има какво да се краде, за разлика от вашата буквално нещастна информация, която съхранявате на компютрите си, и всички пак пишат и се опитват да крадат от вас... 0_о - абе мислете бе хора...Това, че е слаборазпространен са стари лафове, на по 6-7-8 години и повече.Това, като измислената статистика, дето беше направила медиен бум преди около месец, че линукс имал тепърва 1 % пазарен дял, създадена от някаква си фирмичка и изведнъж се преквът още 5-6 насреща и всяка говори своето си- една казва 40 %, друга 25, трета 50... всички говорят наизуст, пазарния дял на линукс дистрибуциите, НЯМА как реално да се проследи.Просто едно е да имаш 7-8 млн. реда код в ядрото ( като при уиндоус ), да гъмжиш с разни библиотеки на по над 10-15 години, които са пълни с потенциални "дупки" с цената на обратнатасъвместимост, а съвсем друго е да имаш 700 000 реда с тук-таме някоя дупка и по някакъв начин да успееш да вземеш права за запис в/у Root директорията...В крайна сметка, човешкия фактор и културата на задкомпютърното устройство винаги са решаващи. Смятам, че всеки трябва да ползва това което му е удобно,така ще има повече работа за мен и хората като мен, ще ви прибираме паричките и всички ще сме доволни. А наздраве Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 с тук-таме някоя дупкаАма ти май сериозно си вярваш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Be_with_me_274 Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 Ама ти май сериозно си вярваш.Ами вярва си.Виж,никаъде няма операционна ситема,която да е 100% работоспосбна и да прави всичко,т.е. навсякъде има пролуки в сигурноста,грешки или нбещо подобно-никой не е застрахован от тях.Сега,както има хора(че и държавни организации) отиващи към линукс,вижте дали до 2012 няма да има вируси за линукс.Много ще са.Сега е слаборазпространена,но това няма дъкго да е така. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rx7 Публикувано Юли 2, 2009 Report Share Публикувано Юли 2, 2009 Ами вярва си.Виж,никаъде няма операционна ситема,която да е 100% работоспосбна и да прави всичко,т.е. навсякъде има пролуки в сигурноста,грешки или нбещо подобно-никой не е застрахован от тях.Сега,както има хора(че и държавни организации) отиващи към линукс,вижте дали до 2012 няма да има вируси за линукс.Много ще са.Сега е слаборазпространена,но това няма дъкго да е така.да ще има,щте те молят наи учтиво-би ли ми казал рот паролата си и би ли ме инсталирал(по възможност в дял роот) ама хора разберете че всеки фаил в линукс има строго определени права.за да се изпълни зловреден код ще падне голямо писане и то от потребителя.възможно е да се изпълни злкод но като цяло пораженията биха били минимални за ос. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост