azureuz Публикувано Май 20, 2016 Report Share Публикувано Май 20, 2016 Здравейте!Проблема е следният: имам 100 екселски файла в една папка.Искам от всеки един файл да се прехвърлят в друг екселски файл на един ред клетките А6;Е6;М6;Т6;АБ6;J175;C178.Това може ли да стане с някакъв макрос? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 20, 2016 Report Share Публикувано Май 20, 2016 Здравей,би ли направил някакъв пример, по точно със самата подредба на тези клетки.И този файл в който ще се пренасят клетките, къде се намира, т.е в същата папка или на друго място? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Май 20, 2016 Report Share Публикувано Май 20, 2016 Здравей.Прикачвам два файла от стоте и един файл с това какво трябва да се получи.И във стоте файла клетките в които е писано са едни и същи.1.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Май 20, 2016 Report Share Публикувано Май 20, 2016 Трябва да се наименоват файловете с цифри, вместо с имена за по лесно създаване на формула,информацията от файловете която искаш да извлечеш не е подредена правилно,заглавните редове във всеки един файл си ги смесил с данните на лицето, това е недопустимо.Казано накратко: самите изходни фаилове не са създадени правилно, за да може да създадешобобщения файл, но доста по лесно ще стане ако наименоваш отделните файлове с цифри,като например 1.xls 2.xls 3.xls 4.xls 5.xls и т.н. до 100.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 21, 2016 Report Share Публикувано Май 21, 2016 Трябва да се наименоват файловете с цифри, вместо с имена за по лесно създаване на формула,Аз смятам, че трябва да опитаме да помогнем на потребителя с дадените от него критерии, а не по начин който на нас ни е изгоден,просто не мога да се съглася с теб в този случай.За пример само бих желал да ми споделиш под номер 56.xls, 24.xls, 88.xls - кои имена се намират в тези файлове?В кая на краищата, когато му се подаде пътя как да го направи, след това той ще си вкарва имената на файловете. Искам от всеки един файл да се прехвърлят в друг екселски файл на един ред клетките А6;Е6;М6;Т6;АБ6;J175;C178.Искам да попитам: след като свалих твоите примери и ги разгледах обстойно, пак да се опиташ да обясниш точно какво искаш да се получи като резултат?В запитването се подават едни клетки, които да се копират, а в самият пример са коренно различни. Кое е истина?След като има множество файлове, то като се вземе информацията от тях, какво следва:Поставяне едно под друго?Поставяне на определени имена само?Поставяне само на желаното име(информация)?И кои точно са клетките?В твоето питане: А6;Е6;М6;Т6;АB'6;J175;C178В примера: A4;B4;C4;B9;D4;C10 или D10;E9Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Май 21, 2016 Report Share Публикувано Май 21, 2016 Здравейте.Първия пост бях в движение и не знаех точните клетки и дадох примерни.Във файловете има и друга информация но ми трябва само това което съм оставил в примерните / във всички файлове са на едни и същи килии/.Прикачам какво сътворих, но излизат едни нули и на някой от файловете излиза “REF” .Сега ще ги разгледам да видя защо дава “REF”.Обобщения файл трябва да не е в папката с другите файлове иначе вкарва данни и от него.1.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Май 21, 2016 Report Share Публикувано Май 21, 2016 Когато са отворени файловете не дава “REF”, остава проблема само с нулите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Май 21, 2016 Report Share Публикувано Май 21, 2016 Здравей,все пак за информациязаглавните редове, трябва да са отделени от информациятаза лицето, местата на клетките може да са запазени същите,но информацията за лицето трябва да е отделно от заглавните редове.пркачвам ти пример.Kiril.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Май 21, 2016 Report Share Публикувано Май 21, 2016 Вече е късно за корекции в 100 файла. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cnachew Публикувано Май 24, 2016 Report Share Публикувано Май 24, 2016 Здравейте форумци,Имам въпрос за ексел 2003.Искам да ми обясните на какво се дължат тези две грешки,които са посочени в двете снимки,които съм прикачил.https://drive.google.com/drive/folders/0B6IFdDEJLF6TQnVldEtGak5ITlUСнимката е IMG_20160424_201419.jpghttps://drive.google.com/drive/folders/0B6IFdDEJLF6TQnVldEtGak5ITlUСнимката е IMG_20160424_201446.jpg Чакам вашите мнения Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Май 24, 2016 Report Share Публикувано Май 24, 2016 При мене нещо не се плучава да видя снимките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cnachew Публикувано Май 24, 2016 Report Share Публикувано Май 24, 2016 При мене нещо не се плучава да видя снимките.Ето това са снимките-за всички,които не могат да ги прегледат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Май 24, 2016 Report Share Публикувано Май 24, 2016 Прредплагам че нещо не е дефинирано, ако макросите са писани на по висока версия на ексел. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Май 24, 2016 Report Share Публикувано Май 24, 2016 Здрасти Cnachew,гледам че файловете са от Trox.bgако желаеш ми изпрати екселският файл на майла, или го прикачи, за да го тествам и ази ще ти кажа къде е проблема. P.S. видях ти темата във форума идеята е добра, ще я оставя активна, нека който има интерес да пише Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cnachew Публикувано Май 24, 2016 Report Share Публикувано Май 24, 2016 Здрасти Cnachew,гледам че файловете са от Trox.bgако желаеш ми изпрати екселският файл на майла, или го прикачи, за да го тествам и ази ще ти кажа къде е проблема. Здравей naskobk,Изпратих ти файловете по мейл-прегледай ги. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост