k0st4din Публикувано Септември 5, 2012 Report Share Публикувано Септември 5, 2012 Привет,за начало се сещам, че всяка промяна на един отворен документ пита иска ли потребителя да запамети промените, ако дадеш NO, то след това ще ти се отвори старият екселски файл.Ако не е така, ще помислим какво да правим.Успех Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RaniS Публикувано Септември 6, 2012 Report Share Публикувано Септември 6, 2012 Благодаря за бързата реакция! и аз затова се сетих, но за съжаление го запаметих и като връщам назад, немога да върна табличката преди промяната. Гледах в "оформяне на страницата", нещо да съм блокирала, обче не открих къде точно съм натиснала. Оляво липсват редовере, отгоре си стои навигационния панел и имената на колоните (А, В.....) и отдолу си стоят шиитите. Като задам принпревю, ми излиза съобщение че немога да видя нищо. Незная какво да направя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Септември 7, 2012 Report Share Публикувано Септември 7, 2012 Здравей RaniS! Ако желаеш може да закачиш въпросният файл, за да се види какво е станало. Иначе може само да се гадае. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 9, 2012 Report Share Публикувано Септември 9, 2012 Здравей targetking,това за което се сещам е да пробваш Text to column от менюто Data - най-безболезнено и лесно.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Септември 10, 2012 Report Share Публикувано Септември 10, 2012 Искам да скрия дадени клетки при условие, че в клетката има 0.Примерно в клетка Д на ред 12 има нула. Тогава да се скрият автоматично клетките от Б до Е на ред 12.Когато Д>0 клетките да се показват.За нагледност: http://www.picvalley...MnNgp7dkrrM.JPG Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 10, 2012 Report Share Публикувано Септември 10, 2012 Здравей milenkняма начин по който ексел да може да скрие само клетка, може или редове или колони, но определени клетки Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Септември 10, 2012 Report Share Публикувано Септември 10, 2012 Ако ги маркирам ръчно и им дам да се скрият става. Затова търся начин да става и автоматично.А има ли начин автоматично да се показва снимка от линка който съм дал по-горе ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 10, 2012 Report Share Публикувано Септември 10, 2012 Е ако ми покажеш как можеш да скриеш тези 3 клетки ръчно или както и да е, значи аз не разбирам нещо от ексел. Това за снимката може да се измисли нещо по въпроса, някакъв хиперлинк, който да ти извиква снимката и да се показва, но така като гледам е по-голяма от G3, което ме води до мисълта че искаш да се появява картинка на нещо или бъркам!? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Септември 10, 2012 Report Share Публикувано Септември 10, 2012 Този който не разбира съм аз. Понеже вече се ошашавих съм сгрешил с изтриване. Така,че извинявай.Вярно ,че картинката е много по-голяма от клетката, но правейки проби като ги правех ръчно с копиране и слагане търсен начин как да се копне на място което ме устройва. Затова като и дам да се постави на тази клетка е добре.Това е само теоретично. Ако има начин ще се доизкусурява Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 10, 2012 Report Share Публикувано Септември 10, 2012 Ако искаш мога да ти кажа начин с падащо меню как да си сменяваш снимките, но за автоматично ще трябва да помисля. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Септември 10, 2012 Report Share Публикувано Септември 10, 2012 Давай да пробвам това докато мислиш за друг начин.Докарал съм го до тук.... Задават се размерите на шкафчето и избираш снимка която е хиперлинк.Показва се шкафчето и размерите за разкрояване. Дойде ми идеята и реших да ги направя по друг начин и с много по малко шийтове. Сега за всяко шкафче има отделен лист. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2625/230930649317070221347304519TfscWMFhH7j7AGm3Ipgn.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2903/2041592760603694551347304530SlINSVOiDT3XmVxSBH6k.JPG Благодаря ти за интереса Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Септември 18, 2012 Report Share Публикувано Септември 18, 2012 Здравейте, имам следия въпрос:В таблица под Excel, примерно в клетка В2, имам три имена. Възможно ли е да се съдаде връзка с бланка под Word, където тези данни от клетка B2 автоматично да се пренесат, в точно определен ред на бланката под Word! Много сложно ли е за изпълнение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Септември 18, 2012 Report Share Публикувано Септември 18, 2012 Здравей Lozan1,постави си този код в Sheet1 по подразбиране и когато подадеш Run macro - с бутон или каквото си си направил, ще те попита кой файл искаш да избереш и ще ти го пренесе написаното в word. Поради факта, че не знам точно къде искаш да поставиш тези имена, ще си дооправиш клетките. Клетките в таблицата на ексел, трябва да ти отговарят на тези в word. Sub AutoFillWordTables() Dim C As Long Dim FileFilter As String Dim LastCol As Long Dim R As Long Dim Rng As Excel.Range Dim WordFile As String Dim wdApp As Object Dim wdDoc As Object Dim wdTbl As Object Dim Wks As Worksheet Set Wks = Worksheets("Sheet1") Set Rng = Wks.Range("A1:A6") LastCol = Wks.Cells(Rng.Row, Columns.Count).End(xlToLeft).Column Set Rng = Rng.Resize(ColumnSize:=LastCol) FileFilter = "Word Documents(*.doc),*.doc, All Files(*.*),*.*" WordFile = Excel.Application.GetOpenFilename(FileFilter) If WordFile = "False" Then Exit Sub Set wdApp = CreateObject("Word.Application") Set wdDoc = wdApp.Documents.Open(WordFile) For C = 1 To LastCol Set wdTbl = wdDoc.Tables(C) For R = 1 To Rng.Rows.Count wdTbl.Range.Cells(R).Range.Text = Rng.Cells(R, C) Next R Next C wdApp.Visible = True Set wdApp = Nothing Set wdDoc = Nothing Set wdTbl = Nothing End Sub Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Септември 19, 2012 Report Share Публикувано Септември 19, 2012 Здравей Lozan1,постави си този код в Sheet1 по подразбиране и когато подадеш Run macro - с бутон или каквото си си направил, ще те попита кой файл искаш да избереш и ще ти го пренесе написаното в word. Поради факта, че не знам точно къде искаш да поставиш тези имена, ще си дооправиш клетките. Клетките в таблицата на ексел, трябва да ти отговарят на тези в word. Sub AutoFillWordTables() Dim C As Long Dim FileFilter As String Dim LastCol As Long Dim R As Long Dim Rng As Excel.Range Dim WordFile As String Dim wdApp As Object Dim wdDoc As Object Dim wdTbl As Object Dim Wks As Worksheet Set Wks = Worksheets("Sheet1") Set Rng = Wks.Range("A1:A6") LastCol = Wks.Cells(Rng.Row, Columns.Count).End(xlToLeft).Column Set Rng = Rng.Resize(ColumnSize:=LastCol) FileFilter = "Word Documents(*.doc),*.doc, All Files(*.*),*.*" WordFile = Excel.Application.GetOpenFilename(FileFilter) If WordFile = "False" Then Exit Sub Set wdApp = CreateObject("Word.Application") Set wdDoc = wdApp.Documents.Open(WordFile) For C = 1 To LastCol Set wdTbl = wdDoc.Tables(C) For R = 1 To Rng.Rows.Count wdTbl.Range.Cells(R).Range.Text = Rng.Cells(R, C) Next R Next C wdApp.Visible = True Set wdApp = Nothing Set wdDoc = Nothing Set wdTbl = Nothing End Sub ПоздравиБлагодаря, но нещо не ми се получава.Може ли да закачиш един пример с за да го разгледам , как работи ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Септември 19, 2012 Report Share Публикувано Септември 19, 2012 В допълнение на горния пост: Появява ми се грешка: Run-time error `5941` Много БЛАГОДАРЯ на k0st4din ПОЛУЧИ СЕ!!!!!!! КОДА РАБОТИ!!!!Намерих си грешката Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост