Vanka Публикувано Август 14, 2012 Report Share Публикувано Август 14, 2012 Ако се изнесат егн-та ще има лесен начин да намеря повтарящите се егн-та, с conditional formating, но има ли такъв автоматичен начин, без да го правя едно по едно. Ако има макрос за намиране на повтарящи се стойности, ще е най-добре. Относно оцветяването ако има начин да се оцвети само повторението(без оригинала) ще е супер. Ето го файлаНов Microsoft Excel Worksheet.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Август 14, 2012 Report Share Публикувано Август 14, 2012 Ето какво се сътвори:Формулите се намират в клетки B and C, числата ти дават началото и края на показване на това което търсиш, като ще се ориентираш по цветовете, кое число за коя клетка се отнася (D and E за клетка B, F за клетка С), бутона(с натискането) ти подрежда ЕГН-тата едно под друго и така виждаш еднаквите. Въпрос на лично желание е по какво ще ги сортираш, ако не търсиш по ЕГН.Важно - когато си напишеш формулите в клетките, които теб те засягат НЕ УДРЯШ САМО "ENTER", A - > CTRL+SHIFT+ENTERПоздрави и успех.Нов.xls Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Много ти благодаря, много ми помогна тази формула, въпреки че данните в таблицата не винаги са въвеждани коректно и някой път няма разстояние между имената и егн-то и съответно ги изкарва заедно или пък при фирмите изкарва име с ЕИК, например:Айсберг ЕООД ЕИК:205689157. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Това са козметични неща, които могат да се оправят за секунда и след това да можеш да си извършваш всички останали действия.Натискаш ctrl+F - Replace -> Find wath -> ЕИК:205689157 след което Replace With -> ЕИК: 205689157 и по този начин ще имаш интервали на всякъде.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Добре, а има ли начин това разстояние между ЕИК и номера да се добави за всички фирми въобще? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Има разбира се, представи си колоната или всички клетки, където имаш надпис ЕИК:12165849849Направи това, което ти казах и постави само ЕИК:| и след това в Replace with ЕИК: | - интервал и ще стане.P.S. -> знака е само пояснение, че означава Интервал -> | Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Много полезно, мерси. Това може ли да се направи само за определени случаи, например за тези, които няма интервал като се пропуснат тези, които имат такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 То прави така, че там където са сляти ги разделя, а там където има интервал ги оставя, така както са си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 При мене навсякъде добавя интервал и там където няма и там където има такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
targetking Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 Здравейте,бихте ли помогнали.Интересувам се как мога да разделя числа от една кутия 5.Пример : В А1 имам числата 1,2,3,4,5 точно така както са , със запетайки.Трябва ми да стане : в кутия А1 да е числото 1 , в кутия В1 да е 2 , в кутия С1 да е 3 ........../ .Предварително благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
targetking Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 1234.xlsx пример какво трябва да се получи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
targetking Публикувано Август 28, 2012 Report Share Публикувано Август 28, 2012 Здравейте отново, ще може ли малко съдействие? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Август 31, 2012 Report Share Публикувано Август 31, 2012 Може би има елементарен начин за това, което се опитвам да направя в Ексел 2003.Искам от един шийт да копирам табличка,която е с формули в друг шиит така,че да се запази съдържанието и с формулите.Маркирам я и давам копи. После отивам в другия шийт и давам пеист в маркирана клетка от която нататък искам да се разположи табличката.Да ама не. Копира се но е много сбита и трябва колона по колона да разширявам докато се покаже таблицата. В клетките обаче вместо данните се показва това : #REF! Благодаря на отзовалите се Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
milenk Публикувано Август 31, 2012 Report Share Публикувано Август 31, 2012 Ако на някой му се наложи подобно нещо реших проблема така: Всичко заработи след последователното изпълнение на следните команди: 1. Копирах нужната ми табличка2. paste special... -> цъкваш values3. paste special --> column widths4. paste special --> Форматс5. paste special --> Paste Links Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
RaniS Публикувано Септември 5, 2012 Report Share Публикувано Септември 5, 2012 Привет, страхотен е този форум, но неможах да открия отговор на моя проблем. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна... Проблема е, че незная какво точно натиснах и всичко ми изчезна т.е да започна по- от начало. Работя с една таблица в която са навързани няколко шиита, в единия от тях исках да задам област за печат и незнам какво точно направих със скрола на мишката и всичко изчезна, остана ми само имената на колоните и отдолу ми останаха имената на шиитите. Няма редове, няма нищо в този шиит които исках да принтирам, немога да няправя нищо защото няма нищо, а самия екселски файл си е отворен, другите шиити ги отварям и мога да по тях, но по този проблемния не, а не е изтрито. Може ли да ми каже някой как да си го оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост