Jump to content

Ръководства за работа с Excel 2003

Препоръчан пост

Ако се изнесат егн-та ще има лесен начин да намеря повтарящите се егн-та, с conditional formating, но има ли такъв автоматичен начин, без да го правя едно по едно. Ако има макрос за намиране на повтарящи се стойности, ще е най-добре. Относно оцветяването ако има начин да се оцвети само повторението(без оригинала) ще е супер.

Ето го файла

Нов Microsoft Excel Worksheet.xls

Сподели другаде

• Отговори 1.5k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Ето какво се сътвори:

Формулите се намират в клетки B and C, числата ти дават началото и края на показване на това което търсиш, като ще се ориентираш по цветовете, кое число за коя клетка се отнася (D and E за клетка B, F за клетка С), бутона(с натискането) ти подрежда ЕГН-тата едно под друго и така виждаш еднаквите. Въпрос на лично желание е по какво ще ги сортираш, ако не търсиш по ЕГН.

Важно - когато си напишеш формулите в клетките, които теб те засягат НЕ УДРЯШ САМО "ENTER", A - > CTRL+SHIFT+ENTER

Поздрави и успех.

Нов.xls

Сподели другаде

Много ти благодаря, много ми помогна тази формула, въпреки че данните в таблицата не винаги са въвеждани коректно и някой път няма разстояние между имената и егн-то и съответно ги изкарва заедно или пък при фирмите изкарва име с ЕИК, например:Айсберг ЕООД ЕИК:205689157.
Сподели другаде

Това са козметични неща, които могат да се оправят за секунда и след това да можеш да си извършваш всички останали действия.

Натискаш ctrl+F - Replace -> Find wath -> ЕИК:205689157 след което Replace With -> ЕИК: 205689157 и по този начин ще имаш интервали на всякъде.

Успех.

Сподели другаде

Има разбира се, представи си колоната или всички клетки, където имаш надпис ЕИК:12165849849

Направи това, което ти казах и постави само ЕИК:| и след това в Replace with ЕИК: | - интервал и ще стане.

P.S. -> знака е само пояснение, че означава Интервал -> |

Поздрави

Сподели другаде

Много полезно, мерси. Това може ли да се направи само за определени случаи, например за тези, които няма интервал като се пропуснат тези, които имат такъв.
Сподели другаде

Здравейте,

бихте ли помогнали.Интересувам се как мога да разделя числа от една кутия 5.Пример : В А1 имам числата 1,2,3,4,5 точно така както са , със запетайки.Трябва ми да стане : в кутия А1 да е числото 1 , в кутия В1 да е 2 , в кутия С1 да е 3 ........../ .Предварително благодаря

Сподели другаде

Може би има елементарен начин за това, което се опитвам да направя в Ексел 2003.

Искам от един шийт да копирам табличка,която е с формули в друг шиит така,че да се запази съдържанието и с формулите.

Маркирам я и давам копи. После отивам в другия шийт и давам пеист в маркирана клетка от която нататък искам да се разположи табличката.

Да ама не. Копира се но е много сбита и трябва колона по колона да разширявам докато се покаже таблицата. В клетките обаче вместо данните се показва това : #REF!

Благодаря на отзовалите се

Сподели другаде

Ако на някой му се наложи подобно нещо реших проблема така:

Всичко заработи след последователното изпълнение на следните команди:

1. Копирах нужната ми табличка

2. paste special... -> цъкваш values

3. paste special --> column widths

4. paste special --> Форматс

5. paste special --> Paste Links

Сподели другаде

Привет, страхотен е този форум, но неможах да открия отговор на моя проблем. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна... Проблема е, че незная какво точно натиснах и всичко ми изчезна т.е да започна по- от начало. Работя с една таблица в която са навързани няколко шиита, в единия от тях исках да задам област за печат и незнам какво точно направих със скрола на мишката и всичко изчезна, остана ми само имената на колоните и отдолу ми останаха имената на шиитите. Няма редове, няма нищо в този шиит които исках да принтирам, немога да няправя нищо защото няма нищо, а самия екселски файл си е отворен, другите шиити ги отварям и мога да по тях, но по този проблемния не, а не е изтрито. Може ли да ми каже някой как да си го оправя?
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...