isaakhim Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Направих тестове и с другия сървър. Само с рутера (без софтуерните стени) всички портове бяха stealth, независимо какви настройки му правих. Без рутера с Windows Firewall, също всички портове бяха stealth. С Malware Defender имаше и stealth, но повечето бяха затворени. Разбира се нямаше нито един отворен. Без никаква защитна стена повечето отново бяха затворени, имаше няколко отворени и съвсем малко stealth. След това изтеглих програмата LeakTest, която симулира поведението на хакерски RAT инструмент, който се използва за източване на информация от системата с цел изпращането и публикуването ѝ в интернет. Само Malware Defender се справи с нея, след като ме предупреди за изходяща връзка и аз съответно блокирах. Сигурно и с Windows Firewall ще може да се блокира достъпа до адреса след настройки на стената, но трябва да се знае предварително кой е. Иначе за изходящ трафик си мълчи.Тези тестове ги направих от чисто любопитство. Целта ми е не да изтъквам предимствата и недостатъците на дадена стена. В крайна сметка мисля, че Malware Defender е насочена основно към HIPS защитата, която като безплатна такава надали има конкуренция. А да не говоря колко е лека откъм използване на ресурси. Стената ѝ спокойно може да се комбинира с Windows Firewall, ако някой толкова държи да е stealth, дори и само заради изходящия трафик. Поздрави на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 tnnКомпетентни доказателства няма ли да се представят сега тук? Поздрави Не знам какви доказателства искаш, но ако си мислиш, че мотив за подобен тип атаки (DDOS) е липсата на стелт, много се лъжеш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Мотивите може да са различни, а за мен е препоръчително портовете да са стелтнати - кое му е параноично или некомпетентно? Повечето хора са на това мнение. Вярно е - и стената на Win XP първоначално ги стелтва, а после не удържа да задържи дълго това. Заедно с Malware Defender вероятно ще е добро решение. Сега обаче съм отново с Online Armor Premium и я намирам подобрена. В началото на тази година Ви досаждах с хвалебствия за OA ++. За предпочитане е май австрийските антивирусни енджини да липсват в реално време. ThreatFire на максимални настройки ми се струва достатъчен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Направих тестове и с ...Спокойно можеш да спреш стената на Windows-а.А и компютър с три защитни стени е стил tnn Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Спокойно можеш да спреш стената на Windows-а.А и компютър с три защитни стени е стил tnn След проведените тестове разбира се, че ще изключа Windows Firewall. При наличие на рутер явно няма смисъл от нея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 При наличие на рутер нямаш нужда и от стената на Malware Defender, не само от тази на Windows. Накратко: потребители с хардуерни защитни стени (рутери) нямат практическа полза от софтуерни защитни стени, освен ако не са доста параноични. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Ноември 12, 2010 Report Share Публикувано Ноември 12, 2010 Спокойно можеш да спреш стената на Windows-а.А и компютър с три защитни стени е стил tnnЗащо така мислиш? Този компютър с Win XP е само с Online Armor Premium при свързване към мрежата чрез прокси. Лаптопът ни е зад рутер и няма друга инсталирана стена освен вградената при Win Vista. Друга не е нужна. Що за стил ми приписваш? Пробвал съм с две защитни стени - ама чак за три нямам спомени. И какво толкова имам да пазя? Да не съм банка! Една стена е достатъчна да ми поддържа стелтнати портовете - наруши ли се това, значи е възникнал пробив и има какво да се изследва и лови за занимавка... Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Лаптопът ни е зад рутер и няма друга инсталирана стена освен вградената при Win Vista. Друга не е нужна.Е това какво е?И аз съм зад рутер, но софтуерна стена нямам, рутера даже не ми стелтва портовете при пусната стена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Свикнал съм портовете да са стелтнати и не виждам смисъл да изключвам стената на Win. Рутерът ми е Linksys от CISCO и не съм проверявал дали ги стелтва. Проверките чрез външно сканиране ми са достатъчни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Свикнал съм портовете да са стелтнати и не виждам смисъл да изключвам стената на Win. Рутерът ми е Linksys от CISCO и не съм проверявал дали ги стелтва. Проверките чрез външно сканиране ми са достатъчни.И какво показват проверките чрез външно сканиране? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 С този рууткит се справят DefenseWall и MalwareDefender. На клипа се вижда http://www.box.net/shared/qx1l8xxn0a че единственото което променям в настройките на Malware Defender е да премина от обучаващ в нормален режим. Това е рууткита за тези които искат да тестват http://www.box.net/shared/9lac1q99d5 Паролата на архива е 123 Странното е че на едната виртуална машина съм спрял ненужни сървиси както е описал Night_Raven в друг форум , та на тази машина програмите Comodo , Outpost Firewall Free , Online Armor Free ме известяват че този рууткит иска достъп до твърдия диск и след като блокирам заявката няма промени по MBR ,но на виртуалната машина на която не съм спирал ненужни сървиси проспиват всичко. Проактивната защита на Касперски се проваля и на двете виртуални машини със и без спрени ненужни сървиси , въпреки че настройките съм му ги вдигнал на макс. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 И какво показват проверките чрез външно сканиране?Сега отново проверих - всички портове са стелтнати и ме уведомяват, че компютърът е в безопастност. Преди време се е случвало да ми установяват отворен порт от вредоносен код или затворени /видими/ портове - като винаги се посочва точно кои са те. Тогава ти препоръчват разни неща или рекламират конкретни програми. Съзнателно съм стартирал творения за да проследя какви ще ги натворят и кои портове ползват. Преди време ми е било любопитно. За външни сканирания напоследък рядко се сещам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Странното е че на едната виртуална машина съм спрял ненужни сървиси както е описал Night_Raven в друг форум , та на тази машина програмите Comodo , Outpost Firewall Free , Online Armor Free ме известяват че този рууткит иска достъп до твърдия диск и след като блокирам заявката няма промени по MBR ,но на виртуалната машина на която не съм спирал ненужни сървиси проспиват всичко.Конкретната услуга, която е от значение в случая, е Print Spooler (spoolsv.exe). TDSS използва нея за заразяване. Колкото до въпросните три програми, не мога да се съглася, че всичките "проспиват" опита за заразяване по този начин. Outpost Firewall Free наистина мълчи, ако Print Spooler е вече включена, но Comodo Firewall и Online Armor обаче се справят успешно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
isaakhim Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Забелязах три модула, които липсват. Това трябва ли да ме притеснява или е нормално?Windows 7 x86 - ако това е от значение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Ноември 13, 2010 Report Share Публикувано Ноември 13, 2010 Сега отново проверих - всички портове са стелтнати и ме уведомяват, че компютърът е в безопастност. Ма кажи какво пробваш, не гледам на боб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост