Angel_4eto Публикувано Март 17, 2008 Report Share Публикувано Март 17, 2008 А дали от един документ тези имена могат да се прехвърлят в друг word-овски документ? т.к. и на мен ми се налага да правя нещо подобно да пиша едно име на няколко мества на две три бланкиМогат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Март 18, 2008 Report Share Публикувано Март 18, 2008 NEDOSTIJIMATA, и как така могат? Отговорът е категоричен, остава доказателството! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Март 18, 2008 Report Share Публикувано Март 18, 2008 NEDOSTIJIMATA, и как така могат? Отговорът е категоричен, остава доказателството! Само си чеше пръстите . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 19, 2008 Report Share Публикувано Март 19, 2008 Здравейте.Въпросът ми е следния: имам една бланка , правена на Word . В тази бланка има има освен другата информация и име и данни на човек. Тези данни се вписват на две места в бланката. Има ли някаква възможност като ги напиша веднъж те автоматично да се пренасят и на второто място ?Опитай така:1. Въвеждаш данните на първото място и маркираш текста;2. Създаваш bookmark: меню Insert -> Bookmark..., задаваш име (например b1) и го добавяш с бутона Add;3. Маркираш мястото, където ще се попълват данните автоматично;4. Създаваш препратка: меню Insert -> Reference -> Cross-reference..., като в полето Reference type избираш стойност Bookmark, в полето Insert refernce to: избираш стойност Bookmark text и в списъка For which bookmark: маркираш съответния елемент и го добавяш с бутона Insert.Полетата, създадени по този начин, не се обновяват автоматично; най-лесния начин за обновяване е да маркираш целия документ (Ctrl + A) и да ги обновиш ръчно (F9). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Април 20, 2008 Report Share Публикувано Април 20, 2008 Интересува ме как мога да защитя най-добре даден документ /текст/ писан в word?Искам да защитя документа така, че текста които е написан да не може да се редактира и копира. За да го защитя от редакцията знам, че може да стане като се сложи парола на документа и го направя да е само read only, но искам и да не може да се копира текста които е писан. В една тема за exel видях, че е възможно даден докумен да се отваря до определена дата, дали е възможно да се приложи и в word?Ако в word немога да осигуря тази защита трябва ли да сменя формата на документа да е .pdf примерно или друг? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vesodimov Публикувано Април 20, 2008 Report Share Публикувано Април 20, 2008 При мен сработва следното: като напишеш документа ---- Tools ---> Protect document ---> Forms . Това разрешава четенето, на не и промяната. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 20, 2008 Report Share Публикувано Април 20, 2008 Според мен най-сигурният начин си остава PDF, където може да се забрани маркиране на текст. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Април 20, 2008 Report Share Публикувано Април 20, 2008 Значи да ги обърна в pdf., всеки конвертор word>pdf ли има тази функция за забрана на маркирането?А дали е възможно да сложа срок за отваряне на pdf документа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 20, 2008 Report Share Публикувано Април 20, 2008 Значи да ги обърна в pdf., всеки конвертор word>pdf ли има тази функция за забрана на маркирането?Мисля, че не. Това мисля, че го може само Adobe Acrobat, който обаче е платен. Не съм 100% сигурен обаче. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 21, 2008 Report Share Публикувано Април 21, 2008 Според мен най-сигурната защита е да преобразуваш текста в графчно изображение (например *.png) и да поставиш "воден знак" върху него. В противен случай всеки може да направи screenshot и да извлече текста с OCR софтуер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
diamonds Публикувано Април 21, 2008 Report Share Публикувано Април 21, 2008 Как бих могла да си отворя файл , който се чете като йероглифи ?Изписва ми следното : File Conversion Select the encoding that makes you document readable . Text encoding & 1. Windows ( Default) 2. MS-DOS3.Other encoding При първото и второто отново нищо не се разчита , а при третото се опитах на няколко пъти да си избера нещо , което да успее да ги разчете , но не става :( Някой има ли идея какво точно бих могла да направя в случая ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 21, 2008 Report Share Публикувано Април 21, 2008 Сещам се за четири варианта:1. След като отвориш документа (независимо с коя кодировка) избираш Tools -> Fix broken text;2. Отваряш документа с някой браузер и променяш кодировката, докато улучиш тази, на която е написан;3. Изтегляш си Щирлиц 4, настроен за Българи и отваряш документа с него;4. След като знаеш как изглежда текста, можеш да използваш този on-line дешифратор, за да го декодираш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
diamonds Публикувано Април 21, 2008 Report Share Публикувано Април 21, 2008 Наистина много благодаря за отделеното време и като цяло за отговора ти ... Другият път определено ще знам какво да правя в такива ситуации , но явно проблемът ми не може да се оправи точно с това ... И все пак опитах само първото и последното сега ще видя и другиде две и наистина се надявам да успея . Благодаря ти още веднъж Една почерпка вече си я имаш Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Април 21, 2008 Report Share Публикувано Април 21, 2008 Според мен най-сигурната защита е да преобразуваш текста в графчно изображение (например *.png) и да поставиш "воден знак" върху него. В противен случай всеки може да направи screenshot и да извлече текста с OCR софтуер.Можеш ли да ми кажеш някоя програмка с която да го направя? п.с. Аз намирам само платени програми, продължавам да търся безсплатна версия, ако има. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 21, 2008 Report Share Публикувано Април 21, 2008 Virtual Image Printer driver (безплатна, ~1МБ) + Small Photo With Preview (безплатна, ~600кБ). С първата конвертираш документите в графични файлове, а с втората добавяш воден знак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост