dimitar_682 Публикувано Октомври 8, 2009 Report Share Публикувано Октомври 8, 2009 Смятям ,че сравнението няма смисъл.Ако ти трябва програма само за запис на дискове е излишно да инсталираш огромен софтуер какъвто е Roxio /2.5 гб последната версия/.IMGBURN е супер за тази цел.Уверих се ,че освен записвачката и програмата за запис много важно значение има и носителя на когото се записва.С двуслойните видях голям зор, и по едно време се усъмних в програмата защото изпробвах много марки дискове,но не се получаваше. Най-накрая намерих едни дискове Traxdata тайвански записвам с IMGBURN и всичко е ОК и цената им е добра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
jorkata74 Публикувано Октомври 9, 2009 Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 С радост съобщавам, че проблема с нечететеното на дисковете е оправен. Ъпдейтнах Firmwara на двата компа на които бях пробвал и дисковете не се четяха. Daemontools-a не оказва влияние (поне при мен). Благодаря на Night_Raven за съдействието и помоща. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
flor70 Публикувано Октомври 9, 2009 Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 Здравеите на всички доста ме нападнахте ,но какво да кажа новобранска работа,без да проверите няма да се научите.Влезте в саита и прочетете програмата разполага с огромни възмоности.Много имате да се учите ,вчера убесявах на ваш връсник що е блу реи,а тои леле ще е много яко.Ха да видим за какво става на въпрос ,а има комп от 2 години!. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crazyfrog Публикувано Октомври 9, 2009 Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 Здравеите на всички доста ме нападнахте ,но какво да кажа новобранска работа,без да проверите няма да се научите.Влезте в саита и прочетете програмата разполага с огромни възмоности.Много имате да се учите ,вчера убесявах на ваш връсник що е блу реи,а тои леле ще е много яко.Ха да видим за какво става на въпрос ,а има комп от 2 години!.И за чий са ми тези огромни възможности, а и на 90% от домашните потребители за чий са им ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
flor70 Публикувано Октомври 9, 2009 Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 Важното е да има диалог иначе ще ви е скучно .! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimitar_682 Публикувано Октомври 9, 2009 Report Share Публикувано Октомври 9, 2009 Блу рей ти трябва ако имаш на какво да го записваш повечето нямат така ,че нали това казах всекиму според потребностите.Не съм пробвал лично ,но от повечето коментари които съм чел доста от инструментите имат по-качествени заместители и с по-малък размер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Привет. Имам следният проблем: След запис на DVD-R/DVD+R , по време на контрола ми дава следната грешка на четене: http://img5.imageshack.us/img5/5994/imgburn.th.jpg Забелязал съм, че грешката е винаги между 40-50 % от времето за контрол. Няма значение от марката на диска. Също така ми направи впечатление, че грешката се получава над 10х на четене. Интересното е, че всеки такъв диск (не всеки път показва грешка по време на контрол), при тест с KProbe, не отчита никакви грешки и диска се чете без проблем от дом. плеър. Задал съм в ImgBurn да игнорира грешки при четене, защото ме дразни след всяка грешка да давам "продължи" и да стоя вързан зад компютъра, след като диска е наред. Трябва ли да ме притеснява този факт? П.П. Механика - Lite-On iHAS324, фирмуер от производителя, няма по нов. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 18, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Като за начало обнови фърмуеъра на устройството. Има по-нова версия - BL1N. Дори има 3 версии на фърмуера между твоята и последната (клик). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Като за начало обнови фърмуеъра на устройството. Има по-нова версия - BL1N. Дори има 3 версии на фърмуера между твоята и последната (клик). Винаги съм се стремил да търся фърмуеъри от официалната страница на производителя. :( Мога ли безопасно да ползвам този? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 18, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Да. FirmwareHQ е напълно надежден сайт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Октомври 18, 2009 Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Да. FirmwareHQ е напълно надежден сайт. Благодаря. Мислиш си проблема идва от фърмуеъра? П.П. Така или иначе ще го обновя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 18, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 18, 2009 Не съм сигурен, но винаги е добре да е инсталирана последната версия на фърмуера. Най-малкото това елиминира възможна причина за проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Октомври 24, 2009 Report Share Публикувано Октомври 24, 2009 Здравейте!Имам известен проблем при записването на .iso файл на диск. При поставянето на диска(той е често нов-Verbatim DVD+RW),програмата ме информира, че диска има нужда от форматиране. Съгласявам се с това и започва форматирането. Проблема обаче идва при стартирането на процеса. Той започва и след около 5 секунди спира, като ми дава грешка. Ето и лог от ImgBurn: I 15:24:24 ImgBurn Version 2.5.0.0 started!I 15:24:24 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Service Pack 2)I 15:24:24 Total Physical Memory: 916 720 KB - Available: 502 636 KBW 15:24:24 SPTD can have a detrimental effect on drive performance.I 15:24:24 Initialising SPTI...I 15:24:24 Searching for SCSI / ATAPI devices...I 15:24:24 Found 1 DVD±RW/RAM and 1 BD-ROM/HD DVD-ROM!E 15:24:25 Failed to check for ImgBurn update!I 15:24:39 Operation Started!I 15:24:39 Device: [0:0:0] ATAPI DVD A DH20A1P 6X14 (E:) (ATA)I 15:24:39 Media Type: DVD+RW (Disc ID: MKM-A02-00) (Speeds: 2,4x; 4x)I 15:24:39 Quick Erase: NoI 15:24:39 Format Properly: YesI 15:24:39 Format Size: MinimumI 15:24:39 Erasing Disc...W 15:24:42 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0%, 0/5) - Session Fixation ErrorE 15:24:46 Failed to Erase Disc! - Reason: Session Fixation ErrorE 15:24:46 Operation Failed! - Duration: 00:00:07 Проблема не е само при този диск, но и при останали такива. В лог файла забелязах нещо свързано с SPTD-драйвера, което ме озадачи тъй като от няколко месеца не ползвам Deamon tools и Alcohol 120%.ОС-Windows XP Professional SP2. Записвачката не е с обновяван фърмуер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 24, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 24, 2009 Възможно е SPTD да не е бил деинсталиран както трябва. Някои версии (мисля по-старите) на DAEMON Tools не го деинсталираха въобще.Можеш да си свалиш инсталатора на SPTD от тази страница и да провериш дали при стартирането му ще имаш възможност за ръчна деинсталация. Ако имаш, се възползвай от нея и провери след това как ще протича форматирането/записът.Ако това не свърши работа, може и да се наложи крос-флаш на фърмуеъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stambet0 Публикувано Октомври 24, 2009 Report Share Публикувано Октомври 24, 2009 Деинсталирах SPTD-драйвера, но проблема си остава. Явно ще трябва да действаме по другия начин. :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост