Jump to content

Ръководство/наръчник за работа с ImgBurn


Препоръчан пост

00-logo.png

 

Ръководство/наръчник за работа с ImgBurn

 

 

Леко сух увод, който можете да прескочите, ако не ви се чете: Невежеството е голяма сила. Ако към нея добавим и мързела, ситуацията започва да изглежда много, много зле. "Благодарение" на невежеството като явление в днешно време много качествени продукти/неща остават в сянката на по-известни такива, които компенсират липсата на качество с шарения и комерсиализъм. Примери за това има много. Прекрасен такъв е Nero. Еволюцията на Nero е тотално еднопосочна и категорична. Версиите 5.5.х.х бяха стабилни, стегнати и ефективни - чудесен продукт за запис на дискове. Качеството падна леко във версия 6, но като цяло Nero остана сравнително сносна програма. Тенденцията за спад в качеството се запази и версия 7 беше значително по-разплута, тежка и ненадеждна и от 6-цата. Версия 8 отбеляза дъното на еволюцията за продукта, Nero се превърна в невероятно разплут и тежък пакет с висока цена, много ненужни функции и доста бъгове. Nero все още не може записва overburn дискове както трябва на BenQ записвачки (че и не само на тях май) и си няма и грам понятие как се записват двуслойни дискове. Според мен използването на Nero в днешно време е равносилно на мазохизъм. Силата на навика обаче е неуспорима и оказва доста голямо влияние - много хора са свикнали с Nero и са готови да жертват място на твърдия диск (Nero си е почти втори Windows), време (което се губи в чакане на тежката програма да се сети да направи това, което искате от нея), пари (за да си купите още дискове, особено двуслойни, след като Nero ви ги съсипе с некадърността си) и нерви (за всичките неща, изброени до момента + още), за да останат с подобен боклук. На всичкото отгоре Nero не се и деинсталира въобще както трябва, та трябва да се ползва Nero CleanTool, за да се премахват остатъците му. Това меко казано смешно и жалко и говори доста красноречиво за качеството на даден продукт, в случая - Nero.

Подобни неща могат да се кажат и за доста други програми. Но стига с критиките, че мога и до утре да говоря.

 

 

 

00-smalllogo.png

 

Алтернативи на Nero има много. Някои са платени, а други - безплатни. Някои са също леко калпави, други са доста добри. В този материал ще ви представя според мен най-добрата и качествена програма за запис на дискове в момента - ImgBurn. Онези от вас, които са ползвали или ползват DVD Decrypter, по всяка вероятност ще усетят чувство на дежа-ву. И с право, защото двете програми са на един и същ автор - LIGHTNING UK! (за кратко LUK). След като Macrovision принуждават LUK да прекрати работата си по DVD Decrypter, той създава ImgBurn. Понеже няма право да внедри функции за декриптиране, той решава да усъвършенства възможностите за запис. В началото програмата има за цел да записва различни видове image файлове, но с времето прераства в много повече от това. В резултат на всичко това днес ImgBurn е може би най-добрата програма за запис на дискове. Не откъм качество на записа (което не зависи от софтуера), а откъм възможности и настройки.

 

ImgBurn ... обща информация:

Линк за изтегляне: ImgBurn @SoftVisia

Официална страница: www.imgburn.com

Официален форум: forum.imgburn.com

Автор: LIGHTNING UK!

Лиценз: Безплатен (Adware)

Текуща версия: 2.5.5.0

Размер: 1.87MB

Български превод: 'ма разбира се; щеше да е престъпление, ако нямаше

 

'Ми айде да 'почваме, че да свършваме. :)

 

Редно е да отбележа, че става въпрос за програма само за запис и четене. Няма екстри като редактор на картинки, аудио редактор, програма за обложки и прочее измишльотини.

 

Ето характерните особености на това малко бижу, което слага в джоба си АБСОЛЮТНО ВСЯКА ЕДНА платена програма, че и безплатните май също. Не, не се шегувам ни най-малко. Та...:

- ImgBurn може да записва стандартни дискове както всяка една друга програма за запис на дискове;

- ImgBurn може да записва image файлове от следните формати: BIN/CUE, ISO, IMG, NRG, MDF/MDS, CDI, CDR, DI, DVD, GCM, GI, IBB, IBQ, LST, PDI и UDI;

- ImgBurn може да записва музикални дискове (audio CD) от на практика всеки известен формат (WAV, FLAC, WV, APE, MP3, MP4/M4A/AAC, WMA, MPC и OGG), стига да имате нужните DirectShow или ACM кодеци;

- ImgBurn може да записва цели image файлове на музикални дискове - CUE + съответния WAV/FLAC/APE/WV файл;

- ImgBurn може да записва CD, DVD, HD-DVD и Blu-ray дискове;

- ImgBurn може да създава image файлове от диск в следните формати: ISO, IMG, BIN/CUE и WAV (за музикални дискове);

- ImgBurn може да създава ISO и IMG image файлове от файлове и папки на твърдия диск;

- ImgBurn може да направи тест на даден диск доколко е четим и може да сравни съдържанието на диска с избран от вас image;

- ImgBurn предлага доста лесен и упростен интерфейс на повърхността, но за опитните потребители предлага и тонове опции за настройка;

- ImgBurn може да променя BookType;

- ImgBurn поддържа и може да настройва специалните функции на различните марки устройства - Plextor, LiteOn, LG, Samsung, BenQ и NEC;

- ImgBurn е интелигентна програма и например напомня ако забравите да поставите заглавие на диска, който записвате, или ще ви обърне внимание, ако правите самостартиращ се диск (bootable) и настройките на файловата система не са както трябва;

- ImgBurn поддържа Unicode кодировката, което значи, че не трябва да имате проблеми с имената на файловете и папките си, независимо на какъв език са написани те;

- ImgBurn може да се контролира от командния ред, т.е. разполага с command line interface (CLI);

- ImgBurn работи под абсолютно всички версии на Windows от версия 95 до 2008, включително и 64-битовите им версии;

- ImgBurn заема малко над 3MB в инсталирано състояние;

- ImgBurn има български превод, който може да се изтегли от официалния сайт на програмата;

- ImgBurn е напълно безплатна.

 

Недостатъците на ImgBurn са следните:

- не може да регулира/редактира файловата система на диска - т.е. не можете да си добавите цяла папка с подпапки и файлове и да си махнете каквото не ви е нужно, както е при повечето други програми; (от версия 2.5.0.0 ImgBurn разполага с разширен режим на създаване на структура за запис);

- не поддържа запис на многосесийни дискове, било то от файлове или от image файлове; изключение е само BIN/CUE;

- не записва в RAW режим (от което и произтича липсата на поддръжка на image файлове на CloneCD и CloneDVD).

 

Първият недостатък най-вероятно ще бъде поправен в някоя от следващите версии на програмата, когато прозорецът за съдържанието за запис ще бъде заменен с такъв, наподобяващ Windows Explorer.

Вторият недостатък е по-малко вероятно да бъде поправен, но все пак има шанс, макар да не се знае кога ще стане (ако ще стане). Но дори и да не стане, това не би трябвало да е особен проблем.

Третият недостатък по всяка вероятност няма да бъде поправен въобще. LUK не възнамерява да внася поддръжка на RAW запис. И все пак това не би трябвало да е болка за умиране.

 

Дори и обаче тези недостатъци да останат, възможностите на програмата са повече от компенсиращи. Освен това програмата е написана много кадърно (все пак я прави човек, който наистина си разира от работата) и не само е доста пъргава и лека, но е и невероятно стабилна. Интерфейсът, както ще се убедите сами, не е опростен до абсолютен минимим и не съдържа само 1-2 бутона, но не е и претрупан с бутони. Т.е. интерфейсът съдържа всичко необходимо, за да си свършите работата, и е подреден интуитивно и удобно. Програмата не може да се похвали с някакви прекрасни графични блаженства и ефекти, но определено има съвременно излъчване и няма да ви се стори, че е писана за Windows 3.1. Накратко: стегнат, удобен и спретнат интерфейс - такъв, какъвто трябва да е.

 

Вече можем да преминем към описанието как се работи с програмата. Няма да се задълбочавам и да обяснявам асолютно всичко, а ще се спра на най-честите и основни дейности.

 

Запис на стандартен диск (CD или DVD) с файлове

 

В основния екран на програмата кликнете бутон Write files/folders to disc.

 

02-fftodiscbutton.png

 

Ще се зареди прозорецът за запис на файлове и папки на диск. В горната лява част е поле Source, където си влачите всички файлове и/или папки, които желаете да запишете. Можете да изпозлвате и двата бутона с лупа, за да добавяте съответно файлове и папки, но с влачене е по-удобно. Ако желаете да премахнете файл или папка, просто маркирайте и натиснете клавиш Delete на клавиатурата или кликнете бутона с черверния Х. Бутонът с кошчето изчиства целия списък с файлове/папки. Бутонът със стрелка разширява бялото поле на целия прозорец, за да ви е по-удобно да влачите. Връщането му става отново със същата стрелка.

 

Под поле Source е поле Destination. Тук указвате кое устройство желаете да използвате за запис, в случай че имате повече от едно.

Ако дискът ви е презаписваем, можете да използвате бутончето с диск и гумичка, за да изтриете диска.

 

Съветвам ви да държите винаги отметка на опцията за проверка - Verify. Проверката е полезно нещо, така ще сте сигурни, че записът е протекъл както трябва и всичко е наред. Разбира се ако бързате много и наистина нямате време да го чакате или не ви дреме въобще за записа, можете да махнете отметката, но ако иначе е препоръчително да е отметната.

 

В дясната част не прозореца на практика ви интересуват 3 страници (таба) - Information, Device и Labels:

- страница Information ви предоставя информация за размера на избраните от вас файлове и папки за запис. Препоръчвам ви да сложите отметка на Auto, за да се преизчислява автоматично, когато добавяте или премахвате файлове и/или папки.

- страница Device ви интересува дотолкова, доколкото е нужно да изберете скорост на запис в долната част от падащо меню Write Speed - 03-builddevice.pngкартинка;

- страница Labels ви е нужна, за да укажете заглавие на диска. ImgBurn автоматично ще изписва само позволени символи - 04-buildlabels.pngкартинка.

 

Вече спокойно можете да кликате бутона за начало на записа.

 

05-buildmain.png

 

Забелжка: ако дискът е презаписваем и има информация на него, ImgBurn ще попита дали да продължи със записа и нужното изтриване на диска.

 

Създаване на image файл от файлове и/или папки на твърдия диск

 

В основното меню кликате бутон Create image file from files/folders.

 

06-fftoimgbutton.png

 

Зарежда се прозорецът за създаване на image файл от файлове и/или папки. На практика нещата тук са почти идентични като при записа на файлове. Разликата е, че вместо да избирате устройство в поле Destination, там си указвате къде да се създаде въпросният image файл. Можете да напишете пътя + името на файла ръчно, а можете да използвате бутона вдясно от полето, ако ви е по-удобно.

Когато сте готови с добавянето на файлове и/или папки, просто кликате бутона за създаване на image файл.

 

07-fftoimgwindow.png

 

Запис на image файл на диск

 

Това е просто елементарно. На екрана с главното меню кликате бутон Write image file to disc.

 

08-imagetodiscbutton.png

 

Зарежда се прозорецът за запис на image файлове. В поле Source кликате бутона с папката и лупата върху нея и посочвате желания image файл за запис.

От поле Destination избирате устройството, което ще ползвате запис, ако имате повече от едно. Вдясно избирате желаната от вас скорост на запис и кликате бутона за начало на записа. Това е. :)

 

09-imagetodisc.png

 

Забележка: ако записвате image файл на DVD филм, е възможно да имате и MDS файл заедно с image файла. Ако имате такъв и image файлът е за DVD9 (двуслоен диск), то задължително ползвайте MDS файла, защото в него се съдържа информация за layer break позицията. Ако записвате DVD5 (еднослоен диск) от image, то можете да посочите както MDS файла (ако има такъв), така и самия image (най-често ISO).

 

Създаване на image от диск

 

В главното меню кликате бутон Create image file from disc.

 

10-disctoimagebutton.png

 

Зарежда се прозорецът за четене от диск.

В поле Source избирате устройството, в което се намира дискът, на който искате да направите image файл.

В поле Destination кликате бутончето с папката и лупичката и посочвате къде да се създаде изходния image файл. По принцип можете да създавате ISO, IMG, BIN и WAV (за музикални дискове) файлове. Ако дискът е музикален, ползвайте последния формат.

Вдясно, в поле Settings променяте скоростта на четене, ако желаете. По принцип няма нужда. Лявото падащо меню определя скоростта на четене на стандартни дискове, а дясното - на музикални такива.

Когато сте готови, кликате бутона за начало на четенето.

 

11-disctoimagewindow.png

 

Забележка: ImgBurn не може да създава image файлове на DVD филми, защото това изисква декриптиране, а именно това е забранено на автора да разработва и затова е спряна и работата по предишната му програма - DVD Decrypter.

 

Запис музикален аудио диск

 

Записът на музикален аудио диск също не е сложно нещо.

 

В главното меню кликнете бутон Write image file to disc.

 

08-imagetodiscbutton.png

 

В прозореца за запис на image кликнете бутон Create CD CUE File....

 

12-cda1.png

 

Използвайте бутона с папката и лупата в горния десен ъгъл, за да добавите желаните песни за запис, или ги провлачете. Ако желаете да добавите CD-TEXT и всичките ви песни са с попълнени етикети, изберете ред Session 1 и срещу CD-TEXT по-долу изберете Tag. Кликнете OK. Запазете CUE файла на удобно за вас място.

 

13-createcdcue.png

 

CUE файлът е автоматично зареден (!). Оттук насетне трябва да ви е познато - избирате устройство, което ще ползвате за запис, указвате скорост за запис и кликате бутона за начало на записа.

 

14-cda2.png

 

Забележка: отново искам да напомня, че ImgBurn използва системните кодеци, за да декомпресира аудио файловете. Т.е. можете да записвате аудио диск от всеки аудио формат, стига да имате инсталирани DirectShow филтри или ACM кодеци за него. WAV и MP3 можете да записвате, без да инсталирате нищо допълнително, защото поддръжката на тези формати е вградена в Windows. Донякъде ориентир е Windows Media Player - ако файлът се възпроизвежда там, то най-вероятно ще може да се запише на аудио диск. Разбира се това не е 100% сигурно, но е някакъв ориентир.

 

Запис на DVD филм (VIDEO_TS) и създаване на image на такъв

 

Отделям специално внимание на това, защото е малко по-особено, а и е важно. По принцип записът на филми за еднослойни DVD дискове (DVD5) е абсолютно идентичен със записа на файлове и папки - просто добавяте папката VIDEO_TS и това е. Същото важи и за създаване на image файл от DVD5 филм. Накратко: ако трябва да работите с DVD5 филм, го третирайте все едно е най-обикновена папка с файлове.

 

При работата с DVD9 (двуслойни) нещата са малко по-особени. Името подсказва, че дискът има два слоя. Това означава, че част от информацията трябва да се запише на единия слой, а останалата - на другия. За целта се използва т.нар. layer break. Това е нещо като разделител, който указва на DVD устройството, което ще чете после въпросния диск къде свършва записът на единия слой и къде започва записът на втория. Точно това е ахилесовата пета на Nero - тя си няма и грам понятие как да поставя правилно layer break и често осира пейзажа. ImgBurn обаче няма такива проблеми. Общо взето записът преминава през същите стъпки, но при запис на диск DVD9 диск с филм има една допълнителна стъпка, а при създаване на image има 2.

 

При запис на DVD9, след като добавите папката VIDEO_TS в списъка за запис трябва да кликнете бутонът за изчисляване - калкулаторът вдясно. Това ще изведе прозорец за създаване на позиция layer break. Ако сте избрали автоматично да се изчислява, то автоматично ще се появи прозорецът.

 

15-layerbreak.png

 

Изборът на позиция за layer break не е труден. Водете се по легендата. Със зелени звездички са отбелязани отлични места за позицията, със сини са отбелязани много добри позиции, със жълти - добри, а със сиви - задоволителни. Ако имате само една зелена звездичка, изберете нея. Ако имате две, си харесайте една, без да му мислите много. Ако нямате позиции със зелени звездички, преминавате на сини и т.н.

След като си изберете позиция кликнете OK и продължете със записа нормално.

 

Ако създавате image на DVD9 от папка VIDEO_TS на твърдия диск, ще трябва да преминете през стъпката за избор на позиция за layer break, която описах току-що. Като допълнение ще трябва да изберете правилния профил за запис. Иначе, когато записвате въпросния image файл, програмата може да има проблем. За целта вдясно кликнете страница Advanced и след това под-страница Media и в полето Double Layer от падащото меню изберете профил DVD+R DL или DVD-R DL, в зависимост от това на какъв диск планирате да записвате въпросния image файл.

 

16-dlprofile.png

 

След това продължавате със създаването на image файл по обичайния начин. Преди да се създаде image файла ще се появи отново прозореца за избор на layer break, където ще трябва отново да го изберете.

 

Забележка: указването на layer break важи само, когато записвате DVD филм и ако записвате на DVD+R.

 

*****

 

Ако случайно сте забравили да поставите заглавие на диска/image файла, ImgBurn ще ви подсети със следния прозорец, като дори ще генерира автоматично някакво заглавие, което разбира се можете да си промените:

 

17-confirmvolumelabel.png

 

Независимо какво правите, винаги ще ви се появява подобен прозорец точно преди извършване на операцията:

 

18-confirmaction.png

 

Тук ви се иска окончателно потвърждение на избраното от вас действие. Това е последният ви шанс да направите промени.

 

*****

 

С това приключват основните дейности, свързани със запис на дискове. Ето още някои възможности на програмата, на които няма да се спирам подробно, но е редно да ги спомена, защото го заслужават...

 

ImgBurn разполага с опашка за запис на image файлове - write queue. Това ви позволява да съставите списък с image файлове (може да има и повтарящи се, ако искате да запишете един image повече от веднъж), като им зададете устройство и скорост на запис, след което само да сменяте дисковете, когато програмата ги "плюе" след записа. Например, ако имате повече от една записвачка (2, 3 или повече), можете да зададете на всяка от тях по 1 image файл, да поставите вътре дисковете и да излезете да си свършите работата. Когато се върнете всичките дискове ще са готови записани.

Забележка: ImgBurn записва файловете ПОСЛЕДОВАТЕЛНО, А НЕ ЕДНОВРЕМЕННО. ImgBurn не може да записва едновременно на няколко оптичин устройства. То това не е и добра идея по принцип, защото би натоварило твърдия диск много и е напълно възможно да не насмогне на трансфера, особено ако искате да запишете DVD дискове на по-височка скорост.

 

ImgBurn може да настройва специфичните за всеки произовдител на оптични устройства настройки. Това са специални функции и технологии, които всеки произовдител вгражда в устройствата си. BenQ например имат технологията SolidBurn (и не само разбира се), която осигурава максимално качествен запис (доколкото е възможно) дори и на по-нискокачествени носители. За устройствата на BenQ има специална програма на сайта им, чрез която да се настройват записвачките им. Другите производители обаче нямат такива програми. ImgBurn може да настройва тези специфични функции, в случай, че ви е нужно да го правите.

 

ImgBurn може да променя заглавията на вече създадени image файлове.

 

ImgBurn може да определя скоростта на четене на всяко едно устройство при нормална операция.

 

ImgBurn може да променя регионалния код на устройствата.

 

ImgBurn може да извежда информация за поддържаните от всяко устройство функции: какви видове дискове може да чете и записва и какви допълнителни функции има (C2 Error Correction, Labelflash, LightScribe и др.). 19-capabilities.pngКартинка.

 

ImgBurn може да извежда информация за наличните филтри на ниско ниво за оптичните устройства. Това са файлове, през които преминава комуникацията между операционната система и оптичното устройство. Някои програми инсталират свои такива файлове, за да придобият по-добър контрол над устройството. Проблем настъпва, ако тези допълнителни филтри се окажат проблемни или останат след деинсталация на програмата, която ги е инсталирала, което може да доведе до проблеми при работата с оптичини устройства. Функцията на ImgBurn може да е полезна в откриване и премахване на подобни проблемни филтри.

 

ImgBurn има функцията Automatic Write Speed, чрез която можете да задавате по MediaID код на всеки носител на каква скорост да записва. Ако не знаете какво е MediaID, значи функцията не е за вас. Онези от вас, които знаят какво е това, най-вероятно ще оценят тази приятна екстра в програмата.

 

ImgBurn поддържа command line interface (CLI), което значи, че можете да й подавате команди за запис че командния ред или от .bat/.cmd файл например. Това надали ще значи нещо за средностатистическия потребител, но на някои по-опитни потребители може да им е от полза. Всички команди са описани подробно в ReadMe.txt файла в папката на програмата.

 

ImgBurn води и статистика от момента на инсталацията й колко диска е записала, така че винаги можете да го проверите това - Help -> ImgBurn Statistics....

 

ImgBurn разполага със зона за пускане на файлове, която стои над всички прозорци и можете да влачите файлове и папки в нея, докато програмата е минимизирана. Нещо като при FlashGet и BitComet.

 

ImgBurn има купища опции за настройка. Те също не са нужни на средностатистическия потребител, защото програмата функционира прекрасно и без допълнителни човъркания, но за напреднали потребители тези настройки могат да се окажат безценни. За да не съм голословен ето шотчета от всички прозорци за настройка:

- 20-general1.pngGeneral (страница 1)

- 21-general2.pngGeneral (страница 2)

- 22-read1.pngRead (страница 1)

- 23-read2.pngRead (страница 2)

- 24-build1.pngBuild (страница 1)

- 25-build2.pngBuild (страница 2)

- 26-build3.pngBuild (страница 3)

- 27-write1.pngWrite (страница 1)

- 28-write2.pngWrite (страница 2)

- 29-verify.pngVerify

- 30-graphdata.pngGraph Data

- 31-io1.pngI/O (страница 1)

- span><span style=I/O (страница 2)

- span><span style=Device

- 34-sounds.pngSounds

- 35-events.pngEvents

- 36-registry.pngRegistry

- 37-filelocations.pngFile Locations

 

ImgBurn разполага и с едно друго голямо предимство пред конкурентите си, макар да не е точно функция - създателят е само един и във форума на програмата всеки потребител получава помощ/отговор директно от него. Каква по-добра техническа поддръжка от самия автор на дадената програма. А дори и да не отговори той, има доста бета тестери, които са също доста навътре. Като цяло техническата поддръжка не на невероятно ниво. Нещо, с което много малко програми въобще (не само за запис на дискове) могат да се похвалят.

 

Относно българския превод: преводът е мое дело, защото сметнах, че програмата го заслужава. Можете да го изтеглите от официалната страница на програмата: www.imgburn.com. След като го изтеглите просто го разархивирайте в папка Languages на ImgBurn (по подразбиране е \Program Files\ImgBurn\Languages). За да активирате превода стартирайте програмата, изберете Tools -> Settings..., където ще видите поле Language с падащо меню, от което ще можете да си изберете българския език.

Опитал съм се да го направя максимално точен и ясен. И все пак имайте предвид, че преводът на някои неща е най-малкото труден, защото в българския език може да нямаме точна дума за това, така че е възможно преводът да звучи малко странно на моменти. Някои опции са описани/преведени малко по-съкратено, отколкото ми се иска, но то е защото мястото за текста не е стигнало, понеже като цяло българските думички са по-дълги от английските. Особено ако става въпрос за термин на английски, за който нямаме 1:1 дума на български. Като цяло съм се постарал всичко да е максимално добре, но ако някой има предложения и идеи за промяна на някои неща или е открил някакви грешки в превода, нека да пише, за да се оправят.

И още нещо: в ImgBurn има някои прозорци/съобщения, които остават на английски и след избор на български език. Това не е защото не съм ги превел, а защото не фигурират в езиковия файл. Всичко в него е преведено. Ако има нещо, което е на английски, то е вградено в самата програма и на този етап не подлежи на превод. Казвам "на този етап", защото този метод на превод е по-скоро експериментален и е внесен като начална стъпка. Т.е. има вероятност това да се разшири и да се преведат още (или дори всичките) съобщения, опции и т.н.

 

 

*****

 

Време е за заключение.

 

Чудя се как да успея да предам задоволството си от тази програма. Ако трябва да опиша програмата максимално кратко, то може би бих използвал "дар божий". По принцип съм човек, който не обича (дори мрази) нещо да се хвали прекалено много. Но пред тази програма дори аз не мога да се стърпя. Просто това е наистина невероятно творение и без да ми мигне окото бих определил тази програма като най-добрата програма за запис на дискове към настоящия момент.

 

Ако някой има въпроси, предложения, забележки, мнения и т.н., свързани с програмата или превода й, нека пише. С радост ще отговоря на всички запитвания, защото програмата го заслужава.

 

*****

 

Лицензи & stuff:

 

Всички права върху текущата статия и картинките, включени в нея, са собственост на автора им.

 

Копирането на цялата статия е забранено без изричното разрешение на автора.

Копирането на части/пасажи от нея е разрешено и без допитване, НО при условие, че се спомене източникът на информацията.

 

Автор: Венцислав Димитров (Night_Raven)

Link to comment
Сподели другаде

  • Отговори 380
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Привет Венци!

 

Просто нямам думи! Възхитен съм.... тази програма много я обичам, много-много ми допада.

Благодаря Ти за поредното разяснание на програмата, както и за Българският превод на тази чудесна програма.

 

Поздрави!

Link to comment
Сподели другаде

  • 2 weeks later...
:thumbsup: Прекрасна статия за прекрасна програма... Отдавна съм зарязал нерото и ползвам нея. Имам въпрос: Има ли някакъв начин (може би чрез командния интерфейс) ImgBurn да се използва за запис на аудиодискове през foobar2000 - друга моя любима програма?
Link to comment
Сподели другаде

Това е по-скоро "проблем" на foobar2000, а не на ImgBurn. Пробвай с приставката foo_cuesheet_creator 0.4.6. С нея ще можеш да запазваш избрани от теб песни като .CUE, който ще можеш да ползваш в ImgBurn.
Link to comment
Сподели другаде

Безкрайно ти благодаря Night_Raven! :thumbsup: Сега ще си записвам плейлистите от foobar с ImgBurn. Записва си перфектен аудио cd заедно със сd-text-a!

 

 

 

:offtopic: //Малко извън темата - дори и без плъгина, който ми препоръча (работи си перфектно, пробвах го с .flac и .аpe, най-вероятно ще си работи и с .mp3), чак сега забелязах в контекстното меню на foobar - convert-convert to Album Images with Cuesheets or Chapters - върши същата работа като плъгина. Може да се ползва, в случай, че някой иска да разкомпресира файловете с foobar, вместо през ImgBurn (в случай, че няма инсталирани нужните кодеци). Извинявам се за офтопика. :peace:

Link to comment
Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

×
×
  • Създай ново...