Jump to content

Ръководство/наръчник за работа с ImgBurn

Препоръчан пост

Пак проблеми с исо. Втори път го теглих да не се е бъгнало нещо при свалянето. Пуснах проверка на празния носител но всичко е наред и с него.

Все пак се разкарах в снега да купя още дискове но пак дава грешка. Почвам да се отчайвам от тая програма. Със всяко исо проблеми.

Това е лог файла. http://airmaster.hit.bg/ImgBurn.log

Този път съм го сложил на 4х вместо на Ауто. Пробвах и на 2х.

Сподели другаде

• Отговори 380
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Това е лог файла. http://airmaster.hit.bg/ImgBurn.log

Нещо при мен този лог не се отваря, но видях предния ти. Вчера си купих един шпиндел Verbatim DVD-R от Метро произведени в Тайван. Голям боклук излязоха. Записах вече 8. Никога не ми се е случвало да попадам на такава партида. PIF достигна на единия около 3200 (по памет) при достигнат максимум 9. Първият и вторият ги записах на 8х. След като видях отчайващите резултати от теста с Nero DiskSpeed 5, реших да мина на по-ниска скорост 4х. Първият, който записах на тази скорост беше дори по-зле от записаните на 8-ма скорост. Вторият даде по-добри резултати - PIF 545 при достигане максимум 3. Записвачката ми е LITE-ON DVDRW LH-20A1S. Имам една по-стара LG HL-DT-ST GSA-4163B, която държа само за плейване. Реших да пробвам един диск и с нея. Даде грешка аналогична на твоята и не успя да приключи записа. Държа да отбележа, че досега не ми се е случвало подобно нещо, а съм записал над 1500 диска. Ако си попаднал на същата партида дискове в комбинация с LG мисля, че програмата за запис няма вина. Аз от година и половина използвам само нея. Доскоро бях с по-стара версия и я обнових, но едва ли това е проблема. Ако се съмняваш в нея винаги може да пробваш с друга програма за запис. За сравнение ще кажа резултатите от последните партиди Verbatim DVD-R, които съм взимал. PIF са били около 200-300 при максимум до 3. Имах една партида произведени в UAE, които не качиха повече от 100 PIF при достигане максимум 2. Много съжалявам, че не купих повече.

Досега винаги съм записвал на скорост, която е по средата според предложените от записващата програма. Т.е. ако максималната е 16х, записвам на 8х. На по-ниски или по-високи съм установил, че резултатите са по-лоши. Разбира се всичко зависи от записвачката и дисковете, но като цяло това е оптималната скорост според мен.

Ако установиш виновника за проблема не е лошо да споделиш. При пробите обаче е задължително да не сменяш едновременно програмата и дисковете, за да не останеш с погрешно впечатление. :peace:

Сподели другаде

Както казах задал съм 4х пробвах и на 2х та проблема не е в скоростта. При тест на дисковете няма проблеми а и като записвам по стандартния начин файлове всичко е наред. Та изключваме и дисковете. Файла е изтеглен от много хора и никой не се е оплакал. Дръпнах го втори път за всеки случай. Пуснах му проверка и т.н.

Само програмата остава. Явно ще пробвам с друга пък да видим какво ще стане.

Между другото грешката се появява веднага а не в процеса на запис.

http://www.prikachi.com/images/951/3002951H.jpg

Сподели другаде

Реших да си направя експеримент и изтеглих друг исо файл. Пуснах един тестов запис и всичко беше наред.

Ще изтегля проблемния за трети път и ако пак ми даде грешка ще приема че е създаден по начин които не се харесва на ImgBurn.

Edit: Пак даде грешка и се отказвам да го мисля повече това исо че си загубих деня.

Сподели другаде

За амнайсти път да го кажа: софтуерът за запис няма значение за това дали даден запис ще е успешен. Записът зависи от носителя, устройството и фърмуеъра на устройството. Ако фърмуеърът не е актуален, е редно да се обнови. Ако вече е последният, значи самото устройство не харесва много такива носители или самите носители не са толкова качествени. В конкретния случай става въпрос за Verbatim от Тайван, които би трябвало да са много добри. Аз например работя почти само с Verbatim от няколко години и съм имал само 1-2 случая на дефектен носител. Лоша партида е възможен отговор, но това значи, че може да има десетки и дори стотици хиляди дискове в България от тази партида. Оптичните носители се произвеждат в огромни количества и ако има лоша партида, това значи, че няма да са 100-200 или нещо от сорта, а много повече. Кой знае какво точно е внасяно и кой магазин кои шпиндели от коя година е пуснал в продажба. Ако не ви се рискува повече с носители на Verbatim, можете да преминете временно или постоянно на Taiyo Yuden.
Сподели другаде

Night_Raven първия го записах с няколко филма. На втория си записах архива със софтуер. На третия записах друго исо успешно.

На същите дискове на които при опит за запис на оня файл ми дава грешка.

Сподели другаде

• 2 months later...

Здравей, Night_Raven!

Най - напред искам да ти благодаря за чудесното ръководство. Сега искам да те попитам нещо относно записа на Audio CD. Как да настроя програмата така, че заглавието на диска да НЕ е Audio CD, а с мое име по избор (според музиката, която искам да запиша). И още нещо, което ме дразни - песните, които записвам не са с реалните си имена, а програмата сама си ги именува - Track01, Track02 и т.н. Мисля, че трябва това да се настрои още при създаването на CUE файла, но нямам идея как да го направя. 3 диска изхабих, но нито едното не успях да настроя. Ще се радвам да помогнеш :)

Сподели другаде

За да има смисъл от CD-TEXT трябва плеърът/устройството, на който/което ще се възпроизвежда дискът, да поддържа четене на CD-TEXT. Дори и да запишеш диск със CD-TEXT, ако плеърът не го чете, пак ще виждаш Track01, Track02 и т.н.

Ако песните, които записваш, са с попълнени ID3 етикети (поне изпълнител и име на песента), тогава трябва да е достатъчно да изпълниш следните настройки:

http://pics.softvisia.com/design/pics/7055/13-createcdcue.png

В противен случай ще трябва за Session 1 вместо Tag да избереш Custom и сам да напишеш попълниш полетата Performer и Title. А можеш да опиташ и да ползваш File Name (имената на файловете), ако не ти се попълва ръчно.

Сподели другаде

@Night_Raven,

Мерси за информацията, но мисля, че не ми отговори на първия въпрос - за заглавието на диска. Ако примерно записвам Pop музика и искам заглавието на диска да е "Pop" как да го направя?

Сподели другаде

@Night_Raven,

Записах си диска, но не исках песните да са с имена(а програмата сама да си ги именува - Track01, Track02 и т.н.), затова си направих настройките на Session 1 всичко на None. Обаче исках диска да има име - маркирах си "Disc", написах заглавието в поле Title(а за изпълнител оставих празно), но нищо - пак си е Audio CD. При записа на файлове и папки на диск си оставям програмата сама да ми предложи заглавие, като решава, че аз съм забравил да го направя. Ако искам го редактирам, ако искам си го оставям. Всичко е много по-лесно. А относно имената на песните - ако за Session 1 избера "File names", вместо Track01, Track02 и т.н. ще виждам реалните имена на песните, с които са си, нали?

Сподели другаде

Явно ще трябва да обясня по-подробно. Аудио дисковете като технология поддържат технологията CD-TEXT. Това е метод за съхранение на допълнителна информация като име на изпълнител, име на песен, име на албум и т.н. Това е аналогично на ID3 етикетите при компютърните формати като MP3 (и други разбира се). Т.е. когато се създава аудио диск, може да се добави и CD-TEXT информация. Ако плеърът (бил той хардуерен или софтуерен) поддържа четене на CD-TEXT, тогава той ще може да я използва и да замени Track01, Track02... със съответните имена. Ако обаче плеърът не поддържа четене на CD-TEXT, то дори и въпросната информация да е попълнена, няма да се използва и ще продължи да си пише Track01, Track02 и т.н.

Понеже явно няма да се сетиш да кажеш къде възпроизвеждаш диска ще попитам директно: къде възпроизвеждаш диска?

Разликата между избор на File Name и Tag е кое ще се ползва, за да се попълни CD-TEXT. Ако избереш Tag, ImgBurn ще прочете ID3 етикетите на файловете и ще използва информацията там. Ако избереш File Name, ImgBurn ще използва самите имена на файловете, за да попълни CD-TEXT.

Сподели другаде

@Night_Raven,

Мисля, че това, което искам не е CD-Text. Днес си купих презаписваем диск (омръзна ми да хвърлям), записах песните и настроих за него да се използват File Names. Отворих една от песните с Aimp на компютъра и имаше име(така както искам), но само когато се отвори в плеъра. Аз искам нещата да са както при Неро - там няма такива настройки до колкото си спомням. Записват се песните и тук http://prikachi.com/images/616/3309616L.png имената се запазват - не са само Track-ове.

Не виждам смисъл да уточнявам, но щом настояваш - песните по принцип ги записвам за кола, но може някой път да реша и на други места да слушам диска, формата е .flac. (изтеглил съм си кодек, ако се чудиш)

Много ми харесва екстрата за използване на системни кодеци за декомпресиране на файловете (и то най-вече, заради това, че имам възможност и .flac да записвам), но май ще си търся друг софтуер за запис.

А относно другия проблем - заглавието на диска - каквото и да правя, същото си остава. (Audio CD)

Сподели другаде

В AIMP е имало имена, защото плеърът ще да е прочел CD-TEXT информацията и е попълнил всичко. В Windows Explorer (което си показал на снимката) песните винаги ще се показват така.

Когато записваш аудио CD, най-добре си активирай записа и на CD-TEXT. Дали после плеърите ще го четат е отделен въпрос, но няма какво повече да направиш.

Ако толкова си мислиш, че с Nero е било по-добре, си ползвай нея.

Сподели другаде

ImgBurn записва физически върху диска (CD или DVD), файловете или папките, който са добавени по азбучен ред, а не по реда на добавяне. Например Nero и Ashampoo Burning Studio (нямам поглед върху други програми) записват файловете по реда на добавянето им. Има ли някаква настройка за това в ImgBurn или програмата така си работи?

Благодаря предварително!

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...