Night_Raven Публикувано Юли 22, 2016 Report Share Публикувано Юли 22, 2016 crown, ти сериозно ли отговаряш на коментар отпреди повече от 10 години?! Или просто зле прикриваш рекламата на „Либхер“ в подписа си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Октомври 8, 2016 Report Share Публикувано Октомври 8, 2016 Здравейте, може ли да ми препоръчате лаптоп до 500-600лв. втора употреба и място от което съответно да си го купя. Трябва ми основно за работа, не за игри и филми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 9, 2016 Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 Моля, уточни каква точно работа имаш предвид, защото има някои по-специфични и ресурсоемки професионални приложения. Или имаш предвид общитите неща като офис пакет, електронна поща, Интернет? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Октомври 9, 2016 Report Share Публикувано Октомври 9, 2016 Моля, уточни каква точно работа имаш предвид, защото има някои по-специфични и ресурсоемки професионални приложения. Или имаш предвид общитите неща като офис пакет, електронна поща, Интернет?Да! Предимно за това ще се използва. От време на време използвам autocad и coreldraw. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 10, 2016 Report Share Публикувано Октомври 10, 2016 За жалост не съм запознат с добри магазини за лаптопи втора употреба. Един първите резултати беше този.Нито купувам втора ръка стоки, нито съм привърженик на лаптопите, били те и нови, та не съм се интересувал за магазини. Първото ми предложение е това. Добър процесор, достатъчно памет, отделна видео карта. Единственият потенциален проблем е със SSD диска. Не пише, че е нов (както на други модели), от което изхождам, че е втора употреба. Съвременните SSD дискове са доста издръжливи, така че най-вероятно няма да е проблем, ако не е измъчван наистина много. За жалост нищо не е сигурно. Второто ми предложение е това. Надвишава бюджета, но не с много и според мен си заслужава, ако не ти се рискува с горния. Процесорът е малко по-лош, но не мисля, че ще го усетиш. Видео картата е вградената в процесора и като цяло е доста по-зле от тази на горния в общия случай, макар че има и категории, в които се справя по-добре. Третият вариант е този. Поне откъм характеристики това ти е по-евтина версия на втория. Минусът е, че дисплеят е по-малък — 14", докато на другите са 15.6". Четвъртият вариант е този. Спрямо третия е с по-голям дисплей, но пък е само с 4GB памет. Това трябва да е достатъчно за ежедневно ползване, освен ако не отваряш много подпрозорци в браузъра. В твоя случай обаче се намесват и по-гладни за памет приложения (AutoCAD и CorelDRAW), което малко усложнява положението. Не трябва да е чак такъв проблем, защото дори и да има недостиг на памет и да се наложи обръщане към диска, той е SSD, така че няма да има чак такива забавяния. И все пак 8GB е препоръчителното количество памет. Ако някой има други предложения за магазин, да казва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Февруари 2, 2017 Report Share Публикувано Февруари 2, 2017 Здравейте,Кой избор е по-добрият според Вас: Lenovo ThinkPad W510Дисплей: 15.6" ( 1920 x 1080 ) Full HD - матов дисплей със светодиодна подсветкаПроцесор: Intel® Core™ i7-720QM Processor(6M Cache, 1.60 GHz)Рам памет: 8GB DDR3Твърд диск: 320GB SATA2 - с вградена противоударна защитаКамера: 2.0MPIXОптика: DVD - RWВидеокарта: NVidia Quadro FX880 - видеокарта с 1GB собствена паметЧетец за карти:- 5 в 1 четец за карти памет (MMC/MC/MC Stick Pro/SD/SDHC/XD/XD Type H)Wi-Fi: Да3G модул: ДаСъстояние: Перфекнто състояние ! Клас: ААА+Тегло: 2,57 кг.Type:4389-y11Интерфейс: Display потр (еквивалентен на HDMI порт), - 1xUSB 2.0, 2 x USB 3.0, 1 x комбиниран USB/eSata порт, изход за външен монитор (VGA порт), изход за слушалки и тонколони, вход за микрофон Lenovo ThinkPad T520Дисплей: 15.6" ( 1920 x 1080 ) Full HDПроцесор: Intel® Core™ i7-2670QM Processor (6M Cache, up to 3.10 GHz)Рам памет: 4GB DDR3 (1x4096MB), свободен втори слотТвърд диск: 320GB SATA2 7200 RPMКамера: 1,3MPIXОптика: DVD - RWВидеокарти: 1. Intel HD Graphics2. NVidia 4200M - 1GBЧетец за карти: 5 in1 (MMC, Memory Stick, Mem Stick Pro, SD, SDHC формати)Wi-Fi: Да3G модул: Да / Ericsson F5521gwСъстояние: Перфекнто състояние ! Клас: ААА+Тегло: 2,57 кг.Интерфейс: 1 (IEEE 1394) 4-pin, Изход за външен монитор (VGA), вход за микрофон, RJ-11,4 USB (1xUSB 2.0/eSATA, 3 USB 2.0), Expansion Bus port (for Mini Dock or Port Replicator), Ethernet, Дисплей порт (еквивалентна HDMI)Type: 4243-FS9 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Февруари 2, 2017 Report Share Публикувано Февруари 2, 2017 T520, заради по-добрия процесор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 2, 2017 Report Share Публикувано Февруари 2, 2017 Зависи за какво ще се използва разбира се, но като цяло да, T520 е по-удачният избор, защото процесорът му е доста по-съвременен и добър. Ако само ще си проверяваш пощата, ще слушаш музика и ще гледаш клипчета в YouTube, няма да има особена разлика, но все пак. Единственият му минус на практика е, че е с по-малко памет, но можеш просто да си купиш и монтираш още 4GB и проблемът се решава. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stoqntrifonov Публикувано Февруари 25, 2017 Report Share Публикувано Февруари 25, 2017 Здравейте, може ли да ми препоръчате лаптоп до 500-600лв. втора употреба и място от което съответно да си го купя. Трябва ми основно за работа, не за игри и филми. За тези пари има супер много модели, на които да се спреш и които ще ти вършат работа. Доколкото знам в https://ardes.bg/upotrebyavani-laptopi/laptopi-vtora-upotreba, продават лаптопи втора ръка, така че може да разгледаш там. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Ноември 18, 2017 Report Share Публикувано Ноември 18, 2017 Може ли да ми препоръчате геймърски лаптоп.Бюджет-2100лвИгри - Assassins Creed OriginsNeed for Speed PaybackDishonored 2Dishonored Death of the Outsider Програми - Adobe Photoshop/Audition/After Effects Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 18, 2017 Report Share Публикувано Ноември 18, 2017 Като цяло „геймърски лаптоп“ ми звучи като „офроуд лимузина“ или „спортен трактор“. Леко оксиморон е. Ако наистина искаш да играеш по-сериозно, мисля, че единственият смислен вариант е този, но се лишаваш от SSD, освен ако не доплатиш. Ако не ти е проблем да направиш компромис с графичните детайли и/или не държиш да поддържаш по-постоянни 60 кадъра в секунда, ето ти още няколко варианта: този, този и този. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Ноември 18, 2017 Report Share Публикувано Ноември 18, 2017 Като цяло „геймърски лаптоп“ ми звучи като „офроуд лимузина“ или „спортен трактор“. Леко оксиморон е. Ако наистина искаш да играеш по-сериозно, мисля, че единственият смислен вариант е този, но се лишаваш от SSD, освен ако не доплатиш. Ако не ти е проблем да направиш компромис с графичните детайли и/или не държиш да поддържаш по-постоянни 60 кадъра в секунда, ето ти още няколко варианта: този, този и този. Да искам да има SSD. Може ли да ми покажеш модел на DELL Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 18, 2017 Report Share Публикувано Ноември 18, 2017 Показвам и модел на Dell. Използвам Laptop.bg, защото е доказан магазин, а ти не спомена някакъв конкретен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avatar1989 Публикувано Ноември 19, 2017 Report Share Публикувано Ноември 19, 2017 Показвам и модел на Dell. Използвам Laptop.bg, защото е доказан магазин, а ти не спомена някакъв конкретен.Каква би била разликата при игра между GTX 1050 Ti и GTX 1060? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Ноември 19, 2017 Report Share Публикувано Ноември 19, 2017 Немалка. Тук има резултати за Assassin's Creed: Syndicate, а тук — за Dishonored 2. Резултатите са KalmX модела на Palit, но са аналогични за всички модели на GTX 1050 Ti. Можеш да разгледаш и останалите тестове на игри в двете ревюта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост