Jump to content

1. Проблеми и дискусии, свързани с компютри

1. Проблеми и дискусии, свързани с програми

..., а ние ще се опитаме да помогнем (не че знаем всичко, но се преструваме, че е така).

23.6k

... - с конкретно име или за конкретна цел.

10.4k
    4. Компютърна сигурност и защита от зловреден код

... вируси, червеи, троянци, шпионски, rogue, рууткити и прочее бацили...

15.7k
    5. Проблеми и дискусии, свързани с хардуер

... и точно преди да вземете чука - пишете тук.

29.5k

... полезни сайтове, материали, онлайн списания, трикове и съвети за работа с Интернет и други.
      2.6k

Форум с анкети на всякаква компютърна тематика
      172

1. Статии

... на компютърна тематика, обяснения на технологии, компютърни устройства и компоненти и други.
      1.2k

..., включващи подробно описание, възможности, менюта, настройки и други.
      939

..., придружени с картинки, обяснения, примери и полезни съвети.
      6.1k
    4. Ръководства за работа с операционни системи

..., придружени с картинки, обяснения, примери и полезни съвети.
      2.2k

..., обединени в каталог, както и желания за такива.
      441
  3. Дизайн, програмиране, хостинг и мрежова администрация

1. 4

... и всякакви проблеми с него и програмните езици.

957

1. 26
    2. Cool оферти

Всички попадаме на готини оферти, това е мястото да ги споделите.

10

1. 41

... които да дискутираме и споделим мнение.

При копиране на новини, задължително трябва да се посочва източника!

1.4k

... какво ви е впечатлило, какво сте преживели, какво ви вълнува или как възприемате нещата край вас.
      8.5k

Българи - юнаци!
      3.7k

• Последни постове

• Да купиш по-точно звучащи колони и след това да използваш еквалайзер, за да получиш желания звук, е според мен по-логичното решение. Разбира се решението е твое и реално ако ти си доволен и харесваш продукта, който си закупил, всичко е наред. Е, разбира се, че не се изчерпва. Измерванията (ревютата) имат за цел да предоставят на потребителя информация за възможностите на продукта. Оттам насетне потребителят решава какво ще закупи на базата на въпросните измервания + (препоръчително) прослушване на живо + външен вид + цена + евентуални други фактори. Напълно възможно е да има два модела колони на различни производители, които имат сходни измервания, т.е. (да речем) са доста добри, но единият модел е много по-скъп от другия. Обикновено това се дължи на марката. Някои хора са готови да заплатят повече пари, за да получат продукт с конкретно име, понякога дори без значение дали е обективно по-добър. Например: при усилвателите/ресийвърите Denon и Marantz са от над 20 години под една и съща шапка (в момента са собственост на Samsung, защото Samsung притежават Harman, a Harman притежават Denon и Marantz; закупуването, продаването, обединяването и т.н. на този тип компании е заешка дупка) и в момента продуктите им са в общи линии еднакви "под капака", но цените на Marantz по-високи, защото в Hi-Fi средите името им има по-добра репутация от време оно. Какво точно относно свързването? Всеки усилвател/ресийвър, който има някакъв цифров вход, има и цифрово-аналогов преобразувател (ЦАП/DAC/Digital-to-Analog Converter). Би следвало да е така. Обикновено съвременните компютри (настолни или мобилни) имат достатъчно добри ЦАП, за да не се чуе разлика между тях. Т.е. в днешно време преобразуването на цифров сигнал в аналогов е един от най-малките проблеми. Далеч по-важна е аналоговата/усилващата част. Като цяло ще се съглася, че е по-логично да подадеш цифров сигнал на ресийвъра/усилвателя и той да се оправят оттам насетне, просто не искам да си мислиш, че е критично важно това. Това е един вариант, да. На теория може би и HDMI ще е опция, ако ресийвърът/усилвателят разполага с такъв вход, т.е. да го ползваш само за аудио. Не мога да гарантирам на 100%, че ще работи. Алтернатива е Bluetooth, особено откъм удобство, но там обикновено има lossy компресия и не знам доколко държиш това да се избегне. Реално, ако има опция за Bluetooth и по-конкретно за кодек различен от SBC, надали ще чуеш някаква разлика.
    • Наистина труден избор. Единствените, които гарантирано свирят "грешно" и единствените, които мога да различа по слух. И тук идва въпросът дали с по-точен модел и еквалайзер няма да мога да постигна същия или по-добър звук. Дори не знам каква е причината да ги харесвам повече и да ги различавам от другите.   Не знам дали всичко се изчерпва с измервания за точността на колоните. Ако хипотетично има колони на х цена и други колони с цена 10х и сходни измервания, може би ще играят роля и други фактори.   Да. Особено, ако наистина взема Oberon 5, ще може да се утилизира доста повече мощност. Споменах го най-вече, заради свързването. Иначе трудно ще го обмисля като вариант точно заради мощността.   Това мисля, че е доста важно, защото навярно повечето усилватели имат техен и навярно в 100% от случаите ще е по-добър от този на който и да било лаптоп. Но не знаех, че това се определя от свързването и явно е доста важно. Навярно правилното решение е да ползвам адаптер от USB към оптика.   Gigabyte G6X.
    • Да, DALI по принцип явно се опитват да предоставят малко по-... комерсиална звукова сигнатура, с малко повече високи и ниски честоти. По принцип в средите на аудио ентусиастите се предпочита повече закупуването на по-точни колони, а ако потребител желае малко повече бас и/или високи, просто да си ги добави с еквалайзер. Разбира се, ако колоните на DALI ти допадат без екавалайзер, няма лошо директно да си ги купиш. Ти си този, който ще слуша колоните все пак, така че твоето мнение е най-важното. 🙂 "По-добре" е относително понятие. Ако говорим за обективни измервания, мога да се обзаложа, че няма да се справят по-добре от някои по-евтини алтернативи, защото други измерени модели от Oberon серията не се справят по-добре. Ако говорим за това колко се харесват, това е съвсем друга бира, защото е въпрос на вкус. За жалост това е вечната битка за някои хора (като мен), които разбират предимствата и недостатъците на двата подхода при избор на колони: да се избира по слух и/или по измервания. От една страна наистина аз ще слушам колоните и ако наистина ми харесва звука, който чувам, другото не е важно. От друга страна осъзнавам, че измерванията са хубаво нещо, защото колкото и да имам вкус и предпочитания, аудиото е наука и много неща при проектирането и създаването на колони (и останалите елементи от аудио веригата, де) не се правят случайно. То ху'у, ама ти нали искаше повече мощност? 🙂 Най-вероятно са прави. Идеята е да се ползва най-добрият DAC в дадена ситуация. В случая с твоя лаптоп и този (че и който и друг) усилвател е по-вероятно вторият да има по-добър DAC. Дали реално ще чуеш разлика е съвсем отделен въпрос. Какъв беше лаптопът ти? Напълно е възможно да е сносен. Нямам лични наблюдения и по всяка вероятност няма да има измервания за него. За по-casual нужи като твоите (и моите) най-вероятно е достатъчен.
    • Във VSystem нямат подовите модели на Elac за преслушване.   Чух и Monitor Audio Bronze 200 и Polk XT20. И още веднъж DALI OBERON 5 на друго място. Последните сякаш са единствените колони, при които наистина чувствам осезаема положителна разлика. Не казвам, че другите са лоши, но тези единствено изпъкват и бих ги разпознал сред преслушаните модели. За съжаление са и единствените без измервания. Всъщност ти предупреди, че дори не се стараят за точен звук. Тук май обясняват нещо подобно. В един от магазините ми обясниха, че всъщност е нормално да звучат по-добре, защото са най-скъпите от набелязаните модели и са по-висок клас. Предложиха ми този усилвател, ако се спра на Oberon 5. Обясниха ми, че било препоръчително да се свърже чрез оптика с лаптопа, за да може да се ползва DAC-a на усилвателя. Това не го разбрах много и не съм сигурен как ще стане с моя лаптоп. А за комбинация с Audio Bronze 200 ми предложиха този. 
    • Здравейте! Наскоро гледах клип много успешно създаден от стари снимки, направо оживяват. Ако някой знае каква програма да ползвам, Моля да сподели!
  • Статистика

• Потребители
      25686
    • Най-много онлайн
      819

Най-нов потребител
    TinaHart
    Регистриран
  • Създай ново...