Jump to content

Ръководство за работа с Acronis True Image

Препоръчан пост

Привет,

Направете си нов boot CD, но с по-нова версия на прагорамата и опитайте да възтановите имиджа от дял D.

След което да го запишите на СD като img файл.Колкото до биоса, невярвам да има подобни ограничения, но с премахването на батерията на дъното, оставяйки лаптопа в порядъка от 15-20 секунди без батерия и без да се дава на късо, ако има подобни ограничения то премахването на батеирията и поставянето й след 20 секунди би Ви помогнало, ако има подобно ограничение.

Поздрави и успех!

Сподели другаде

• Отговори 174
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

чудесно ръководство

Само да попитам ако искам от един хард да направя имидж на С и да го възтановя на друг хард диск, с цел да си сменя хард-а. ще има ли някаква разлика в действията освен, че трябва да избера съответния диск, понеже тук е обяснено как се въстановява на диск С, където и досега е била ОС-а

а и мога ли някакси чрез програмката да разделя харда или трябва предварително да го направя

Сподели другаде

На друг хард диск би трябвало да стане възстановяването, ако дялът е със същия размер. Поне по мои впечатления е така.

Разделянето на хард диска трябва да се направи отделно, ако не ползваш Clone Disk функцията на програмата.

Сподели другаде

Привет,

Направете си нов boot CD, но с по-нова версия на прагорамата и опитайте да възтановите имиджа от дял D.

След което да го запишите на СD като img файл.Колкото до биоса, невярвам да има подобни ограничения, но с премахването на батерията на дъното, оставяйки лаптопа в порядъка от 15-20 секунди без батерия и без да се дава на късо, ако има подобни ограничения то премахването на батеирията и поставянето й след 20 секунди би Ви помогнало, ако има подобно ограничение.

Поздрави и успех!

Ами ползвам тази версия понеже имам само за нея сериал, а и ръководството за работа тук във форума е за нея. Питам се дали ще може ако при сегашната инсталация на ОС без инсталиран Акронис с помоща на спасителен диск за версия 11 да направя снимката на системния дял, после при нужда дали може да се възстанови?

Сподели другаде

чудесно ръководство

Само да попитам ако искам от един хард да направя имидж на С и да го възтановя на друг хард диск, с цел да си сменя хард-а. ще има ли някаква разлика в действията освен, че трябва да избера съответния диск, понеже тук е обяснено как се въстановява на диск С, където и досега е била ОС-а

а и мога ли някакси чрез програмката да разделя харда или трябва предварително да го направя

Оразмеряването, деленето на диска и форматирането е отделен процес и първите две операции трябва да са направени предварително. Форматирането не е задължително. Размера на новия дял на който ще възстановявате трябва да е не по-малък от заетото некомпресирано място на архивирания дял. При еднакъв и по-голям нов дял няма никакъв проблем. Аз лично с 9-та версия съм правил архив на системен дял 20ГБ, но заетото некомпресирано място беше 6 ГБ. Възстанових този архив на дял в същата компютърна конфигурация, но дяла беше вече 15ГБ. Проблем ще има ако възстановявания архив се направи на друга конфигурация, понеже инсталираните драйвери и настройки на ОС няма да съответстват на настоящата компютърна конфигурация.

Сподели другаде

Защо като направя "спасителен диск" и като възстановявам системния дял няма опция за сетване на датата на файловете с настоящата? Ако не е от "спасителния диск" има такава опция. При вас как е? Пробвах няколко версии и при всички е така :(

Опитвал ли си с буут версия на версия 12, защото при мен тя има такава опция?

Здравейте ,при мен проблема е че някак не мога да се оправя с ресторването на бекъпа на целия партишън който съм направил.Сейвнал съм го на друг дял и следвам стъпките по описанието ..но след растарта не виждам абсолютно никакви промени..

това ми е конфигурацията:

Програмата съобщава ли, че всичко е възстановено успешно?

Сподели другаде

Опитвал ли си с буут версия на версия 12, защото при мен тя има такава опция?

Да, и с версия 12 съм пробвал и също няма. Видях, че по подразбиране е сложена отметката пред тази опция. След това я махнах, и направих отново спасителния диск. В този случай би трябвало да ми даде дали искам да сетне датата в опциите после. Но липсва тази опция.

Сподели другаде

Може би греша, но не е ли това (на първия шот е отметната, на втория не е):

- шот от Acronis True Image 10;

- шот от Acronis True Image 12.

Това се отнася само ако се възстановяват отделни файлове/папки. Ако се възстановява цял дял или твърд диск, опцията не е налична в нито boot версията, нито стандартната.

Сподели другаде

Може би греша, но не е ли това (на първия шот е отметната, на втория не е):

- шот от Acronis True Image 10;

- шот от Acronis True Image 12.

Това се отнася само ако се възстановяват отделни файлове/папки. Ако се възстановява цял дял или твърд диск, опцията не е налична в нито boot версията, нито стандартната.

Имах предвид за възстановяване на цял дял. Съжалявам, че не съм го споменал. Но това всъщност е малко гадно, но не е болка за умиране. Мерси за отговора ;)

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте.Бях пуснал acronis true image да създам boot cd,давам си next,next,но за няколко минути го бях минимизирал в трея и след това,като се опитах дa ресторна прозореца и да стартирам създаването на boot cd,ми изкара send \don't send и компа увисна.В event viewer ето това показа: http://www.pic-bg.net/files/5xmyo8x69ac3k03w8csl.jpg Притеснява ме горната грешка на шота.Някой с подобен проблем?С 12-та версия съм на acronis

След това успешно направих back up\boot cd.Програмата си работи...но тези грешки?И също искам да попитам процесите,които се стартират с windows мога ли да ги спра(acronis scheduler,acronis true image status display,acronis true image-zeitplanung)?Не съм я ползвал до сега и ми е малко тъмна индия

Сподели другаде

Най-вероятно проблемите не се дължат на самата програма, а на някой друг процес, който влиза в конфликт с нея. Не че не е възможно и самата Acronis True Image да си има бъгче, но ме съмнява да е това в случая.

Сканирал ли си за зловреден код с програми?

Кои процеси, стартиращи се с Windows, искаш да спреш?

Сподели другаде

Най-вероятно проблемите не се дължат на самата програма, а на някой друг процес, който влиза в конфликт с нея. Не че не е възможно и самата Acronis True Image да си има бъгче, но ме съмнява да е това в случая.

Сканирал ли си за зловреден код с програми?

Кои процеси, стартиращи се с Windows, искаш да спреш?

Тези процеси: http://www.pic-bg.net/files/s87sbotus7rx8laqksib.jpg И ако случайно системата се омаже,че да не може да се зареди уина и стартирам буутващото cd,тези процеси с какво...оправдават старитрането си?Има ли полза от тях при стартиране на буутващото cd?

сканирах с авирата и malwarebytes.Нищо не откриват.А и гледам къде влизам.На 100% съм убеден,че няма зарази.

Сподели другаде

Ами, различни процеси от различни програми. Някои са по-необходими, други не са въобще. Ти си преценяваш кое ти е нужно и кое - не. Т.е. ти трябва да знаеш кой процес на коя програма е и за какво случи и да прецениш доколко е нужен за твоята конфигурация.
Сподели другаде

Ами, различни процеси от различни програми. Някои са по-необходими, други не са въобще. Ти си преценяваш кое ти е нужно и кое - не. Т.е. ти трябва да знаеш кой процес на коя програма е и за какво случи и да прецениш доколко е нужен за твоята конфигурация.

Да.Ясно.Аз другите процеси ги знам кой за какво е и затова едни съм оставил ,други не.Имах предвид 3-те процеса на акронис.Тези на шота.Ако уина не може да се зареди при старт...тези три процеса какво ми помагат,за да стартирам буут cd-то и да направя успешно възстановяването на системата към задна дата?Тях дали мога да спра?Благодаря за помоща. :)

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...

• Създай ново...