Jump to content

Ръководство за работа с Acronis True Image

Препоръчан пост

• Отговори 174
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Night_Raven написа:
Архивът е повреден според програмата. Опитай да го копираш на твърдия диск и да възстановиш от там.

Целта ми е да мога да го възстановя след пълен срив от сд.Между другото го правих 2 пъти и все същата грешка.Програмата е Acronis True Image Home 10.0 Да ли нещо проблема е в самата програма незнам ама и 2 пъти едно и също....

Благодаря за бързия отговор.

vkj69 написа:
Целта ми е да мога да го възстановя след пълен срив от сд.Между другото го правих 2 пъти и все същата грешка.Програмата е Acronis True Image Home 10.0 Да ли нещо проблема е в самата програма незнам ама и 2 пъти едно и също....

Благодаря за бързия отговор.

И още нещо да попитам спасителния диск отделен ли трябва да е или може да бъде на диска с резервното копие?

Сподели другаде

......"Т.е. искаш през Windows 7 да направиш бекъп на дяла с XP, което копие да е все едно направено на компютър с инсталиран само Windows XP на основния дял? Малко не схванах."

Night_Raven, съвсем точно си схванал, това ми е идеята. Не смея да го провам за сега, защото не е мой компа. Струва ми се, че би трябвало да става.

Сподели другаде

Не мисля, че би сработило, защото boot процесът се поема от по-новата операционна система, която в случая е Windows 7. Т.е. ще има каша с MBR записите в случая.

Разбира се можеш да го тестваш на практика на виртуален компютър, ако ти се занимава.

Сподели другаде

• 4 weeks later...
  Teodor Todorov написа:
Здравейте,

искам да ви питам ако си напрявя бакъп на 400гб пълен дял колко горе долу ще е голям самият файл накрая? Към 300гб ?

Доста трудно е да се отговори точно на твоя въпрос. Степента на компресиране зависи от това, какви файлове съдържа диска. Ако са снимки или музикални файлове, то допълнителната компресия на програмата е много малка(0,5%), но ако имаш текстови документи или бази данни, то можеш да достигнеш и 99%...

Сподели другаде

Perkoto написа:
Доста трудно е да се отговори точно на твоя въпрос. Степента на компресиране зависи от това, какви файлове съдържа диска. Ако са снимки или музикални файлове, то допълнителната компресия на програмата е много малка(0,5%), но ако имаш текстови документи или бази данни, то можеш да достигнеш и 99%...

Предимно филми, програми : ) Днес пробвах и се получи на същата големина (само на филмите пробвах) :)

Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте! Имам проблем при направата на бекъп и реших, че тук някой ще може да ми помогне.

Стартирам Акронис от бутваш диск, започвам да правя бекъп на целия диск C , правя висичко както е посочено от инструкцията, и накрая като дам PROCEED ми дава грешка и пише следното съобщение.

Cannot access drive

Cannnot create the image of the local drive C: becanse it is currentty in use by running applications or the logical drive cautains bad sector

Пробвах с различни бутващи дискове, и на друг компютър, пак същата работа, надявам се някой да ми каже къде може да е проблема. Благодаря!

Сподели другаде

Slammer написа:
Здравей, mino

според съобщението, което си написал, имаш лош(и) сектор(и).

Добре е да сканираш диск С, за да коригираш грешката.

Успех!

Сканирах за лоши сектори с HDD Regenerator нищо проблемно не откри, интересно е, че и на още 2 компютъра пробвах, пак излиза същото съобщение.

Сподели другаде

Slammer написа:
Хм...интересна работа.

Пусни един check disk и после провери дали ще ти даде грешка.

За коя версия на Acronis става дума?

Версията с която пробвам е 9 от бутващ диск, започвам да си мисля дали е съвместима с Windows XP SP3, защото пробвах с Acronis True Image Home 2009 v12 под уиндоус и нямаше проблеми направи си архив на диск С без проблеми.

Сподели другаде

• 5 months later...

Привет.

С Acronis True Image правя образ само на избрани части/папки инсталирани на компютъра и по точно на Object Dock. Въпросът ми е, след евентуално обновяване на Object Dock, ще ми се върнат ли програмите, които са били инсталирани и чийто препратки е съдържала Object Dock или ще се обнови самата програма с своите настройки - скинове, положение на монитора и т.н.? Ако не, значи трябва да направя образ на всяка една програма, която искам да се обнови, така ли е? 

Сподели другаде

On 12/16/2009 at 9:06 AM, stanilabg написа:

Ако не, значи трябва да направя образ на всяка една програма, която искам да се обнови

Общо взето мисля, че е така. Не съм 100% сигурен, но предполагам. :)

Сподели другаде

Инсталирах Acronis True Image Home 2010 13.0.6053

Направих MyBackup.tib 5GB в дял D.

Също и AcronisMedia.iso 74,496MB

Двата файла са в дял D

Рестартирам компа и с F11 се активира програмата Acronis True

И до там, не може да влезе в режим да преинеталира.

Става черен екрана и замръзва - няма движение доста време.

Изключих бутона и включих отново. Зареди се Windows-a, но

операцията да възстановя архива не се получи.

На Asus EeePC 10 инча го пробвам.

Нямам CD.

Какво трябва да направя за този компютър?

Иман и DELL Пентиум3 и е с CD.

Записах AcronisMedia.iso 9,71MB на CD и въпроса ми е дали мога и

MyBackup__20.12.2009 г..tib 3 503 914KB да запиша на същия диск

и когато ми се наложи да връщам дял C.

В смисъл всичко да е на един диск. Говоря за DELL-а.

Благодаря предварително.

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

• Създай ново...