Jump to content

Ръководство за работа с Acronis True Image

Препоръчан пост

Привет,

Направете си нов boot CD, но с по-нова версия на прагорамата и опитайте да възтановите имиджа от дял D.

След което да го запишите на СD като img файл.Колкото до биоса, невярвам да има подобни ограничения, но с премахването на батерията на дъното, оставяйки лаптопа в порядъка от 15-20 секунди без батерия и без да се дава на късо, ако има подобни ограничения то премахването на батеирията и поставянето й след 20 секунди би Ви помогнало, ако има подобно ограничение.

Поздрави и успех!

Сподели другаде

• Отговори 174
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

чудесно ръководство

Само да попитам ако искам от един хард да направя имидж на С и да го възтановя на друг хард диск, с цел да си сменя хард-а. ще има ли някаква разлика в действията освен, че трябва да избера съответния диск, понеже тук е обяснено как се въстановява на диск С, където и досега е била ОС-а

а и мога ли някакси чрез програмката да разделя харда или трябва предварително да го направя

Сподели другаде

На друг хард диск би трябвало да стане възстановяването, ако дялът е със същия размер. Поне по мои впечатления е така.

Разделянето на хард диска трябва да се направи отделно, ако не ползваш Clone Disk функцията на програмата.

Сподели другаде

Tihichko написа:
Привет,

Направете си нов boot CD, но с по-нова версия на прагорамата и опитайте да възтановите имиджа от дял D.

След което да го запишите на СD като img файл.Колкото до биоса, невярвам да има подобни ограничения, но с премахването на батерията на дъното, оставяйки лаптопа в порядъка от 15-20 секунди без батерия и без да се дава на късо, ако има подобни ограничения то премахването на батеирията и поставянето й след 20 секунди би Ви помогнало, ако има подобно ограничение.

Поздрави и успех!

Ами ползвам тази версия понеже имам само за нея сериал, а и ръководството за работа тук във форума е за нея. Питам се дали ще може ако при сегашната инсталация на ОС без инсталиран Акронис с помоща на спасителен диск за версия 11 да направя снимката на системния дял, после при нужда дали може да се възстанови?

Сподели другаде

7160 написа:
чудесно ръководство

Само да попитам ако искам от един хард да направя имидж на С и да го възтановя на друг хард диск, с цел да си сменя хард-а. ще има ли някаква разлика в действията освен, че трябва да избера съответния диск, понеже тук е обяснено как се въстановява на диск С, където и досега е била ОС-а

а и мога ли някакси чрез програмката да разделя харда или трябва предварително да го направя

Оразмеряването, деленето на диска и форматирането е отделен процес и първите две операции трябва да са направени предварително. Форматирането не е задължително. Размера на новия дял на който ще възстановявате трябва да е не по-малък от заетото некомпресирано място на архивирания дял. При еднакъв и по-голям нов дял няма никакъв проблем. Аз лично с 9-та версия съм правил архив на системен дял 20ГБ, но заетото некомпресирано място беше 6 ГБ. Възстанових този архив на дял в същата компютърна конфигурация, но дяла беше вече 15ГБ. Проблем ще има ако възстановявания архив се направи на друга конфигурация, понеже инсталираните драйвери и настройки на ОС няма да съответстват на настоящата компютърна конфигурация.

Сподели другаде

hellkiller написа:
Защо като направя "спасителен диск" и като възстановявам системния дял няма опция за сетване на датата на файловете с настоящата? Ако не е от "спасителния диск" има такава опция. При вас как е? Пробвах няколко версии и при всички е така :(

Опитвал ли си с буут версия на версия 12, защото при мен тя има такава опция?

didomido написа:
Здравейте ,при мен проблема е че някак не мога да се оправя с ресторването на бекъпа на целия партишън който съм направил.Сейвнал съм го на друг дял и следвам стъпките по описанието ..но след растарта не виждам абсолютно никакви промени..

това ми е конфигурацията:

Програмата съобщава ли, че всичко е възстановено успешно?

Сподели другаде

Night_Raven написа:
Опитвал ли си с буут версия на версия 12, защото при мен тя има такава опция?

Да, и с версия 12 съм пробвал и също няма. Видях, че по подразбиране е сложена отметката пред тази опция. След това я махнах, и направих отново спасителния диск. В този случай би трябвало да ми даде дали искам да сетне датата в опциите после. Но липсва тази опция.

Сподели другаде

Може би греша, но не е ли това (на първия шот е отметната, на втория не е):

- шот от Acronis True Image 10;

- шот от Acronis True Image 12.

Това се отнася само ако се възстановяват отделни файлове/папки. Ако се възстановява цял дял или твърд диск, опцията не е налична в нито boot версията, нито стандартната.

Сподели другаде

Night_Raven написа:
Може би греша, но не е ли това (на първия шот е отметната, на втория не е):

- шот от Acronis True Image 10;

- шот от Acronis True Image 12.

Това се отнася само ако се възстановяват отделни файлове/папки. Ако се възстановява цял дял или твърд диск, опцията не е налична в нито boot версията, нито стандартната.

Имах предвид за възстановяване на цял дял. Съжалявам, че не съм го споменал. Но това всъщност е малко гадно, но не е болка за умиране. Мерси за отговора ;)

Сподели другаде

• 2 weeks later...

Здравейте.Бях пуснал acronis true image да създам boot cd,давам си next,next,но за няколко минути го бях минимизирал в трея и след това,като се опитах дa ресторна прозореца и да стартирам създаването на boot cd,ми изкара send \don't send и компа увисна.В event viewer ето това показа: http://www.pic-bg.net/files/5xmyo8x69ac3k03w8csl.jpg Притеснява ме горната грешка на шота.Някой с подобен проблем?С 12-та версия съм на acronis

След това успешно направих back up\boot cd.Програмата си работи...но тези грешки?И също искам да попитам процесите,които се стартират с windows мога ли да ги спра(acronis scheduler,acronis true image status display,acronis true image-zeitplanung)?Не съм я ползвал до сега и ми е малко тъмна индия

Сподели другаде

Най-вероятно проблемите не се дължат на самата програма, а на някой друг процес, който влиза в конфликт с нея. Не че не е възможно и самата Acronis True Image да си има бъгче, но ме съмнява да е това в случая.

Сканирал ли си за зловреден код с програми?

Кои процеси, стартиращи се с Windows, искаш да спреш?

Сподели другаде

Night_Raven написа:
Най-вероятно проблемите не се дължат на самата програма, а на някой друг процес, който влиза в конфликт с нея. Не че не е възможно и самата Acronis True Image да си има бъгче, но ме съмнява да е това в случая.

Сканирал ли си за зловреден код с програми?

Кои процеси, стартиращи се с Windows, искаш да спреш?

Тези процеси: http://www.pic-bg.net/files/s87sbotus7rx8laqksib.jpg И ако случайно системата се омаже,че да не може да се зареди уина и стартирам буутващото cd,тези процеси с какво...оправдават старитрането си?Има ли полза от тях при стартиране на буутващото cd?

сканирах с авирата и malwarebytes.Нищо не откриват.А и гледам къде влизам.На 100% съм убеден,че няма зарази.

Сподели другаде

Ами, различни процеси от различни програми. Някои са по-необходими, други не са въобще. Ти си преценяваш кое ти е нужно и кое - не. Т.е. ти трябва да знаеш кой процес на коя програма е и за какво случи и да прецениш доколко е нужен за твоята конфигурация.
Сподели другаде

Night_Raven написа:
Ами, различни процеси от различни програми. Някои са по-необходими, други не са въобще. Ти си преценяваш кое ти е нужно и кое - не. Т.е. ти трябва да знаеш кой процес на коя програма е и за какво случи и да прецениш доколко е нужен за твоята конфигурация.

Да.Ясно.Аз другите процеси ги знам кой за какво е и затова едни съм оставил ,други не.Имах предвид 3-те процеса на акронис.Тези на шота.Ако уина не може да се зареди при старт...тези три процеса какво ми помагат,за да стартирам буут cd-то и да направя успешно възстановяването на системата към задна дата?Тях дали мога да спра?Благодаря за помоща. :)

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

• Създай ново...