k0st4din Публикувано Януари 10, 2016 Report Share Публикувано Януари 10, 2016 Лека и на теб naskobk. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 15, 2016 Report Share Публикувано Януари 15, 2016 Това е Excel 2010. Не знам какво съм направил, но в клетка В40, с формулата =MAX(B38:B39) не ми изкарва максималната стойност. В другите полета на същият sheet няма проблем, но в таблицата не става. Резултата е същият и в останалите полета - B40, C40, D40, F40, G40, H40. Може ли някой да ми помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Януари 15, 2016 Report Share Публикувано Януари 15, 2016 Здравей,това ли трябва да се получи, воден от твоята снимка?Провери дали самите клетки не са форматирани по някакъв начин, след като проблема е само там.Вторият вариант е да изпратиш самият файл за да го погледнем, реално не би трябвало да дава проблеми, но при теб го има.Прочитайки запитването ти, ме довежда до мисълта, че преди това си нямал проблем точно в тези клетки и по някаква причина след известно време се появява. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 16, 2016 Report Share Публикувано Януари 16, 2016 Здравей,това ли трябва да се получи, воден от твоята снимка?http://forums.softvisia.com/public/style_images/master_custom/attachicon.gifScreen_323 Jan. 15.jpgПровери дали самите клетки не са форматирани по някакъв начин, след като проблема е само там.Вторият вариант е да изпратиш самият файл за да го погледнем, реално не би трябвало да дава проблеми, но при теб го има.Прочитайки запитването ти, ме довежда до мисълта, че преди това си нямал проблем точно в тези клетки и по някаква причина след известно време се появява.Като пренаписах наново стойностите и се оправи. Не знам какъв е бил проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Февруари 1, 2016 Report Share Публикувано Февруари 1, 2016 Здравейте lozan1, ето нещо което успях да направя като се надявам да ви свърши работа:Поставете кода, както съм показал на снимката: Option Explicit Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range) Dim s As String, FirstAddress As String, Msg As String Dim sht As Worksheet Dim c As Range s = Sh.Name & "!" & Target.Address For Each sht In Sheets sht.Cells.Interior.ColorIndex = xlNone 'Debug line With sht.Cells Set c = .Find(Target, lookat:=xlWhole) If Not c Is Nothing Then FirstAddress = c.Address Do If sht.Name & "!" & c.Address <> s Then Msg = Msg & sht.Name & "!" & c.Address & vbCr c.Interior.ColorIndex = 18 'от тук с числото, можете да смените оцветяването на клетките End If Set c = .FindNext(c) Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> FirstAddress End If End With Next If Len(Msg) = 0 Then MsgBox "Number " & Target.Value & " not found" Else MsgBox "Number " & Target.Value & " found here" & vbCr & Msg End If End Sub http://forums.softvisia.com/public/style_images/master_custom/attachicon.gifScreen_01 Apr. 07 14.58.jpgПоздравиЗдравейте!Възможно ли е тоя код да се направи да търси само в един шийт и ако има съществуващ запис да не записва новия докато не се изтрие съществуващия.Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ashko2 Публикувано Февруари 21, 2016 Report Share Публикувано Февруари 21, 2016 Здравейте на всички.Отново търся Вашата помощ. Имам един въпрос, на който не можах да намеря отговор. Прикачила съм пример, за който надявам се някой ще ми помогне. Във файла има 30 обекта и три доставчика. Възможно ли е да се състави формула, която да сравни три клетки, като в едната клетка е обекта във втората доставчика, а третата номера на стоковата разписка и когато има съвпадение да ми изпише получена, а когато я разнасям за трети път да ми изпише дублиран документ.opit.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Февруари 21, 2016 Report Share Публикувано Февруари 21, 2016 Този макрос прави следното, при два еднакви записа,оцветява записите в червено, а при три и повече еднакви записаоцветява записите в синьо като същевременно подреждаавтоматично всички записи по азбучен ред,когато няма дублирани записи те си са оцветени в черно поподразбиране, за сега е това което аз съм постигнал на този етап opit_color.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ashko2 Публикувано Февруари 22, 2016 Report Share Публикувано Февруари 22, 2016 11111.xlsТози макрос прави следното, при два еднакви записа,оцветява записите в червено, а при три и повече еднакви записаоцветява записите в синьо като същевременно подреждаавтоматично всички записи по азбучен ред,когато няма дублирани записи те си са оцветени в черно поподразбиране, за сега е това което аз съм постигнал на този етапБлагодаря ВИ за съдействието, но ако може макроса малко да се преработи ще ми свърши чудесна работа. Това, което искам да стане е след като разнеса номера на стоковата разписка да не се маркира “ D9 – D35000 “ , a да стане активна клетка “ Е ”. където съответно трябва да разнеса датата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Февруари 22, 2016 Report Share Публикувано Февруари 22, 2016 пробвай така трябва да се получи opit_color_working.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Февруари 28, 2016 Report Share Публикувано Февруари 28, 2016 Здравейте.Може ли малко помощ относно събиране на числа с нули след запетайката и след това обединяването им с текст?Благодаря предварително.New Microsoft Excel Worksheet.xlsx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Февруари 29, 2016 Report Share Публикувано Февруари 29, 2016 Здравейте,пробвайте следното в клетка D1: =TEXT(B1;"0.00 лв.") Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Февруари 29, 2016 Report Share Публикувано Февруари 29, 2016 Благодаря Ви много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
azureuz Публикувано Февруари 29, 2016 Report Share Публикувано Февруари 29, 2016 New Microsoft Excel Worksheet.xlsxЗдравейте отново.Нов казус се появи .Какво и как трябва да се промени в макроса в примера, за да може копираното и пейстнато в word документа да е в "keep text only" Благодаря отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Февруари 29, 2016 Report Share Публикувано Февруари 29, 2016 Направете екселският файл във формат .xlsm и го прикачете отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naskobk Публикувано Февруари 29, 2016 Report Share Публикувано Февруари 29, 2016 Виш така дали става Sub FnCreateWordDoc() Range("A1:H2").Select Selection.Copy Dim objWord Dim objDoc Set objWord = CreateObject("Word.Application") Set objDoc = objWord.Documents.Add objWord.Visible = True objWord.Selection.Paste Workbooks.Open Filename:=ThisWorkbook.Path & "\New_Microsoft_Excel_Worksheet_document.xls" Application.DisplayAlerts = False Range("A1").Select End Sub New_Microsoft_Excel_Worksheet_document.XLS Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост