Vanka Публикувано Април 24, 2013 Report Share Публикувано Април 24, 2013 Здравейте,Имам следния проблем, долупосочения код не работи: Workbooks("New Microsoft Excel Worksheet (2).xlsx").Sheets(3).Range("A5").CopyWorkbooks("New Microsoft Excel Worksheet.xlsx").Worksheets(2).SelectRange("А49").Select 'Подчертава ми този редActiveSheet.Paste Показва ми следната грешка:run-time error '1004':Method ' Range' of object'_Global failedНякой знае ли как мога да го направя да работи и защо се получава така?Макроса се пуска от "New Microsoft Excel Worksheet.xlsx" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 24, 2013 Report Share Публикувано Април 24, 2013 Здравей Vanka,опитай така: Workbooks("New Microsoft Excel Worksheet (2).xls").Sheets("Sheet3").Range("A5").Copy Windows("New Microsoft Excel Worksheet.xls").Activate Workbooks("New Microsoft Excel Worksheet.xls").Sheets("Sheet2").Range("A49").Select Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _ :=False, transpose:=False Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vanka Публикувано Април 24, 2013 Report Share Публикувано Април 24, 2013 Това което ми даваш работи, мерси за което. При моя код проблема се оказа, че съм написал"А49" на кирилица, а не на латиница, за това не можа да го разчете Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stasa05 Публикувано Април 25, 2013 Report Share Публикувано Април 25, 2013 Здравейте stasa05,поставете този код в бутона, направен от вас, ако искате да си смените клетките, ще можете да ги промените според буквите, в момента макроса работи по вашите критерии. Private Sub CommandButton1_Click() Dim LastRow As Long With Sheets("Sheet2") NumberRows = .Range("A2").CurrentRegion.Rows.Count .Range("I" & NumberRows + 1) = Range("C11") .Range("D" & NumberRows + 1) = Range("C9") .Range("A" & NumberRows + 1) = Range("F18") .Range("E" & NumberRows + 1) = Range("F19") .Range("B" & NumberRows + 1) = Range("H5") .Range("K" & NumberRows + 1) = Range("I11") .Range("F" & NumberRows + 1) = Range("J18") .Range("C" & NumberRows + 1) = Range("J5") .Range("G" & NumberRows + 1) = Range("L18") .Range("H" & NumberRows + 1) = Range("L19") End With End Sub Благодаря, кодът работи по начина, по който ми се искаше. Вие сте невероятни! Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 26, 2013 Report Share Публикувано Април 26, 2013 С Excel 2010 съм. Прикачвам този файл и имам няколко въпроса: 1. Как мога да копирам таблицата от страница "Мои контакти" в другите страници?2. Искам всичко да е синьо, а само таблицата да е бяла. Как се прави?3. След раздела "Снимки", първите няколко реда, ги развалих, както и един ред, който е към края. Как да ги оправя?4. Долу, където пише имената на страниците (Иван, Петър, Ваня, ...) трябва да добавя още 10 страници. Има ли начин да ги направя да са на два реда или друг начин да ми ги показва всички заедно, защото губя време докато намеря исканата страница?5. Във връзка с точка 4: Направих си нова страница, която кръстих "Начало". На нея направих няколко бутона със Shapes. Бутоните ги кръстих Петър, Иван, Ваня, Елена, ... Как да свържа тези бутони към всяка една отделна страница и когато кликна направо да ме праща на съответната страница?6. Направих мерната единици да е ММ. Кликнах да проверя широчината на една колона и изписа 8,43, а височината на един ред е 15. Ясно се вижда, че колоната е по-широка, отколкото е висок реда, но пък размерите й са по-малки. Защо се получава така?7. Искам един бутон, който направих със Shapes, да е широк, колкото три колони и висок, колкото 4 реда. Как да го направя и как да го подравня спрямо линиите на колоните и редовете? Опитах различни начини, но винаги се разминава малко :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 26, 2013 Report Share Публикувано Април 26, 2013 Здравейте ozic,По 1ви въпрос – ако таблицата ви е постоянна величина, мога да направя макрос, който да ви я копира и след това в зависимост от вашето желание да я поставите където пожелаете, ако не е постоянна величина, то следва хващане с мишката маркиране на желаните клетки(цялата таблица) и поставянето й отново където пожелаете.По 2ят въпрос – има 2 варианта:Ако не сте я започнали(но сте) – преди да започнете таблицата, Sheet-a ви е празен, взимате и оцветявате всички клетки и след това, започвате да правите таблицата, която трябва да направите с друг желан цвят.Ако сте я започнали – вие сте тук – то тогава, следва маркиране на всички клетки извън таблицата и от менюто Font избирате Fill color в последствие избирате цвят.По 3то – след, преди и когато и да било, не знам какво сте развалил, ако все още е отворен файлът имате опция връщане назад(но не във всички случаи), ако сте го затворили ще трябва да го направите отново, пак казвам не знам какво сте развалили!.? По 4ти – няма вариант да ги направите на два реда, но има вариант, когато отидете с мишката преди първият шийт, там където ви се намират стрелкичките да кликнете с ДЕСЕН бутон и ще видите всичките шийтове на едно място. Снимка № 1 По 5то – кликвате с ден бутон върху бутона и търсите Hyperlink и го натискате след което погледнете прикачена снимка № 2 По 6то – не знам какви са размерите, при мех пробвах с произволни мерни единици след като си бях избрал клетки, които да бъдат с тези размери и нещата се получиха. По 7мо – това малко, е много относително, при положение че се прави бутон това което се вижда е толкова миниатюрно, че едва ли ще седнете да гледате ексела на 400 увеличение отново прикачам снимка с увеличение 320%. Снимка № 3 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 26, 2013 Report Share Публикувано Април 26, 2013 Два въпроса: 1. Не мога да я копирам. Маркирам таблицата, но когато я копирам и поставям, се променя.2. Отвори страницата "Мои контакти". Хоризонталният скролер е много дълъг. Как да го направя "нормален" (както при другите страници)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 26, 2013 Report Share Публикувано Април 26, 2013 По 1вият въпрос - снимка № 1 - ще получите 100% копие на вашият шийтПо 2рият въпрос - снимка № 2 - така ще можете да си преместите скрулера колкото и както искате Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 27, 2013 Report Share Публикувано Април 27, 2013 Относно Въпрос 1: по този начин копирам целия шийт, аз искам да копирам само таблицата. Примерно на един шийт имам 3 таблици и искам да копирам една от тях на нов шийт. Как да го направя? Относно Въпрос 2: не се получава, сега ще обясня защо. Бърниках нещо по таблицата и стигнах до буква ААК или още по-нататък, затова и скролера е толкова "разтеглен". Как мога да изтрия всичко след раздела "Снимки"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 27, 2013 Report Share Публикувано Април 27, 2013 По 1вият въпрос - Няма как да се случат нещата, таблицата да излезе точно както сте я направили.По 2рият въпрос - най-вероятно има нещо активирано, в този случай направете следното: От клетка М маркирате цялата колона до края XFD и с десен клик натискате Delete, по същият начин го правите и с редовете надолу до последният. Натискате след което Save и проблема трябва да ви се оправи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 27, 2013 Report Share Публикувано Април 27, 2013 За 1 разбрах, но за 2 не се получава :(. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Април 27, 2013 Report Share Публикувано Април 27, 2013 Пак ще го напиша за 2, там където свършва таблицата от следващата клетка я натискате и ще се маркира цялата колона до долу в същото това време задържате левият бутон на мишката и дърпате до края на екселският шийт а т.е колона XFD, пак върху някоя от буквите натискате десен бутон и натискате на DELETE, времето в което триете се възобновяват същите тези колони, по същият начин го правите и за редовете, няма начин да не ви се получи!Вие нещо не правите! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Април 28, 2013 Report Share Публикувано Април 28, 2013 Не стана и го направих наново. Като цяло, това което ми трябваше, го постигнах. За пореден път ме спасяваш. Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
pticata Публикувано Май 13, 2013 Report Share Публикувано Май 13, 2013 Спешно помощ за 3 задачки по exsel. Благодаря Ви предварително. http://i.imgur.com/mZzHolY.jpg?1 http://i.imgur.com/lc1ZrYT.jpg?1 http://i.imgur.com/VOuUrtF.jpg?1 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
k0st4din Публикувано Май 13, 2013 Report Share Публикувано Май 13, 2013 Здравейте pticata, първо искам да ви помоля да прочетете тази прекрасна и изчерпателно написана препоръка към всеки потребител и по-точно след червените текстове, седмият болтиран текст.Второ: с удоволствие ще ви помогнем, но това не означава да ви направим всичко, а т.е по снимковият материал да ви направим таблиците, да ви направим изчисленията, а след това ако искате да отидем и да ви изкараме оценката!Е ако обичате прочетете написаното под всеки мой коментар и когато сте готов ще ви помогнем!Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост