kiskin Публикувано Януари 4, 2009 Report Share Публикувано Януари 4, 2009 Може би въпросът ми ще Ви се стори безмислен, но...Възможно ли е в две съседни клетка да се изписва предишния и следващия четвъртък?,защото всеки четвъртък правя справка за разходите от миналия до този четвъртък, Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Януари 4, 2009 Report Share Публикувано Януари 4, 2009 Пробвай да извадиш днешната дата и да прибавиш и извадиш към нея 7 дена Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kiskin Публикувано Януари 9, 2009 Report Share Публикувано Януари 9, 2009 Благодаря ти, Tragedy!Елементарно, а не можах да се сетя.Малее.., извинявай за глупавия въпроси все пак съм ти благодарен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nono Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Искам да попитам възможно ли е след като в дадена колонк напиша текст с малки букви да го марирам и да го направя с главни?Да направя дефакто малките букви главни ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Януари 26, 2009 Report Share Публикувано Януари 26, 2009 Искам да попитам възможно ли е след като в дадена колонк напиша текст с малки букви да го марирам и да го направя с главни?Да направя дефакто малките букви главни ?Добре би било да уточниш за коя версия на Excel става въпрос. Ето нещо, което работи при Microsoft Excel 2002, SP3:1. Избираш меню Tools -> Macro -> Visual Basic Editor;2. В прозореца на редактора избираш меню Insert -> Module;3. Вмъкваш следния код:Sub ucases() Dim a As Range addr = InputBox("type the range address, eg, A1:B10") Set a = Range(addr) For i = 1 To a.Rows.Count For j = 1 To a.Columns.Count a.Cells(i, j) = UCase(a.Cells(i, j)) Next j Next i End Sub4. Избираш меню File -> Close and Return to Microsoft Excel;5. В прозореца на Excel избираш меню Tools -> Macro -> Macros... ;6. Маркираш кода ucases и щракваш върху бутона Run;7. Въвеждаш адресите на клетките, чието съдържание ще променяш и потвърждаваш с ОК.Източник Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kiskin Публикувано Февруари 15, 2009 Report Share Публикувано Февруари 15, 2009 Наложи ми се наскоро да направя графика за унагледяване на резултатите и ...с ужас установих, че не става това което искам.За няколко вида стоки: плодове, захарни изделия, харнителни стоки и др.исках да унагледя по тримесечия продажбите.В една колона резултатите за 1 тримесечие (в три цвята) за трите вида стоки,във втората за второ трим. и т.н.Може ли някой да помогне? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naughty Публикувано Февруари 21, 2009 Report Share Публикувано Февруари 21, 2009 Как да изкарам първата буква на дадена дума на нова колона или ред? Предварително благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skywalker Публикувано Февруари 22, 2009 Report Share Публикувано Февруари 22, 2009 Ако:А1=AlabalaА2=Blabla то:B1=LEFT(A1; 1) -> AB2=LEFT(A2; 1) -> B или питаш за друго нещо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
naughty Публикувано Февруари 22, 2009 Report Share Публикувано Февруари 22, 2009 мерси много да речем, че сега от тези букви:СКЗСПНАЧ искам да изкарам само С и А. Това как става? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skywalker Публикувано Февруари 22, 2009 Report Share Публикувано Февруари 22, 2009 Ако:А1= СлонА2= КрокодилА3= ЗебраА4= СвиняА5= ПаткаА6= НосорогА7= АгнеА8= Чучулигато IF(OR(EXACT(LEFT(D1;1);"С");EXACT(LEFT(D1;1);"А")); LEFT(D1; 1); "") дава следния резултат:B1= СB2= B3= B4= СB5= B6= B7= АB8= Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skywalker Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 МНОГО ме дразни това, че не мога да коригирам грешка от copy/paste!!! В горния пост не ми се пишеше В1, В2 и т.н., разместих колоните в Excel, за да си ги генерирам и сега виждам, че формулата, която съм дал, не е вярна! Ето вярното:Ако:А1= СлонА2= КрокодилА3= ЗебраА4= СвиняА5= ПаткаА6= НосорогА7= АгнеА8= Чучулигато IF(OR(EXACT(LEFT(A1;1);"С");EXACT(LEFT(A1;1);"А")); LEFT(D1; 1); "") дава следния резултат:B1= СB2=B3=B4= СB5=B6=B7= АB8= Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skywalker Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Знам, че има тема за корекциите на постовете, но щом не може, ето още една корекция, като нов пост: Ако:А1= СлонА2= КрокодилА3= ЗебраА4= СвиняА5= ПаткаА6= НосорогА7= АгнеА8= Чучулигато IF(OR(EXACT(LEFT(A1;1);"С");EXACT(LEFT(A1;1);"А")); LEFT(A1; 1); "") дава следния резултат:B1= СB2=B3=B4= СB5=B6=B7= АB8= Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mitkofinta Публикувано Февруари 24, 2009 Report Share Публикувано Февруари 24, 2009 Здравейте! Това е чудесно начинание за което ви поздравявам.Имам следния въпрос, на които се надявам някои да ми предложи решение.Прехвърлих текст от Word na Excel, но се появи проблем с прехвърлянето на датата. Появиха се два формата 2/5/2009 и 02-05-2009С първият нямам проблем, чрез десен бутон Format Cells / Date и си избирам желан формат. Но с вторият нещата не се получават. Той просто не реагира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skywalker Публикувано Февруари 25, 2009 Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 При мен и двата формата, дето си ги дал, Excel ми ги изписа като 02.5.2009 - така съм си го настроил... Съвет: ако 02-05-2009 се появява в колона Е (примерно), то предварително избери колона Е и я форматирай като Date. След това paste като text only и кажи какво става... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mitkofinta Публикувано Февруари 27, 2009 Report Share Публикувано Февруари 27, 2009 Мерси за идеята, но отново не се получава. Формата 1-1-2009 си остава същия Има ли възможност да си добавя формата 1.1.2009 , защото в моят Excel 2003 , не го намирам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост