cplx Публикувано Май 26, 2013 Report Share Публикувано Май 26, 2013 Мога ли да преинсталирам няколко компютъра с Windows наведнъж ? С някаква програма ли как става точно ? Благодаря предварително!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Infection Публикувано Юли 16, 2013 Report Share Публикувано Юли 16, 2013 Скоро ще купувам нов компютър,следодателно ще инсталирам и win7,гледах първия пост как се прави и наситина много добре е обяснено.Само едно не разбирам обаче.Какви са тези дялове на диска - Diisk 0 Unallocated space.И при мен ли така ще го пише и как да ги преименувам него и другуя дял,който ще оформя съответно на стандартните-C: и D: ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Юли 22, 2013 Report Share Публикувано Юли 22, 2013 Здравейте, на по-стара машина (моята е Pentium \R\ 4 CPU 3,06 GHz , 3,37 GB RAM, поддържа 64 и 86 инструкции), сега е с ХР, но бих искал да видя как ще се държи с win7. Как мислите, ще е ли по-добре от към бързина и работа.... По-добър ли ще е за моя компютър с тези възможности? И, също с какви инструкции е по-добре да си качвам програми? Аз засега съм инсталирал с по 64, но понеже компютъра поддържа и 86, та си мисля, по-добре ли ще е ако инсталирам с 86 инструкции? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 22, 2013 Report Share Публикувано Юли 22, 2013 На въпросната система, Windows 7 ще се държи повече от прилично. Определено по-новата операционна система е по-добър избор в случая. И, също с какви инструкции е по-добре да си качвам програми? Щом даден софтуер има версия за система с x86-64 архитектура, то е препоръчително да бъде инсталирана точно тази. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Юли 23, 2013 Report Share Публикувано Юли 23, 2013 Мога да инсталирам един от двата Уиндоуса, но не знам кой?Дайте съвет, Windows 7 Ultimate SP1 x 86 или Windows 7 Ultimate SP1 x 64 ...- защото не знам кой ще се държи по-добре. На мен тези инструкции не са ми много ясни. Ако може с 3-4 думи да ми кажете какво означават...? И също според вас разлика между Седмицата и ХР-то ще има ли? Ето данни за компютъра ми и процесора: Какъв ми е процесора? Едноядрен или двуядрен? Мисля че е от старите едноядрен... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 23, 2013 Report Share Публикувано Юли 23, 2013 Под инструкции се има предвид машинни инструкции, които, най-просто казано, отговарят за описанието на действието, което трябва да се извърши, и данните, които са необходими за въпросното. Може да разгледате този линк. Процесорът е с едно физическо ядро, но поддържа Hyper-Threading. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mlv Публикувано Юли 26, 2013 Report Share Публикувано Юли 26, 2013 Много полезна информация намерих във темата, защото реших да си преинсталирам 7-та. По време на инсталацията обаче изникна един специфичен въпрос, който не е описан в инструкцията. На компа ми има два отделни диска по 40 GB. Единия се появява като Disk 0, а другия като 1 при инсталацията. И двата обаче са обозначени като системни. Това проблем ли е? И въобще при инсталацията необходимо ли е да се направи нещо, така че компа да работи оптимално с двата диска? Искам Диск 0 да е този с операционната система, а другия за документи и прочие, като няма да ги деля допълнително на други дялове. Инсталацията така и не стана, защото малко след този етап DVD-диска даде грешка, но ще търся друг и наново. В тая връзка имам и друг въпрос. Дадох му да форматира Диск 0, но като се скапа преинсталацията, се оказа, че компа си работи със старата инсталация. Кога всъщност става изтриването и почва новия запис на ОС върху преформатирания диск? Този въпрос е просто от любопитство, но горния ми е важен, защото имам чувството, че втория диск бави работата на компа. За уточнение - предходното инсталиране беше направено, когато компа имаше само един диск. Втория го свалих от друг комп и го сложих впоследствие.Благодаря Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Септември 2, 2013 Report Share Публикувано Септември 2, 2013 А да спрем ли Wi-Fi-а от рутера например преди преинсталацията? И чак когато инсталираме Уиндоуса да пуснем рутера? Или няма значение? Компютъра при преинсталация с форматиране на хард и инсталиране на нов Уиндоус, прави ли си връзка по интернет? Защото нали има и 30 дневен пробен период за въвеждане на ключа, драйверите ги имам на флашка, чудя се но мисля че не се свърва с интернет. П.П.А, през време на инсталацта може ли да сменим не само размера/броя/ на дяловете на хард диска, а и имената им/например буквите/. И на СД-ДВД устройството също/или може след преинсталцията/?П.П.П.А, става ли да си създадем стартиращ диск със нашите драйвери/например от оригиналния като го копираме на хард диска и там например в папка на зареждащия Уиндоус да поставим и нашите драйвери/? Та, да стане всичко на един път точно за даденя компютър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2013 Report Share Публикувано Септември 5, 2013 Ако ползваш връзка по кабел и операционната система няма да разпознае мрежовата карта, не е проблем рутерът да остане включен. Ако разпознава мрежовата карта, е по-добра идея да бъде спрян или да бъде изваден кабелът. Ако ползваш безжична връзка, няма проблем рутерът да остане включен, защото дори и да бъде разпозната безжичната мрежова карта, докато не се свържеш с мрежата на рутера, няма да имаш Интернет, така че няма има рискове.Въпросът е не дали Windows се свързва някъде, а дали няма някой бацил да успее да се нагнезди, докато системата още не е защитена. Шансът е доста малък, но съществува.Смяната на имената и буквите на дяловете става само след инсталация.За да се инсталират драйвери за устройства, те трябва да се вградят в инсталацията на операционната система. Не става просто да им копираш ей така файловете/инсталациите някъде в някоя папка и всичко магически да се получи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Септември 5, 2013 Report Share Публикувано Септември 5, 2013 Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kim Публикувано Август 13, 2014 Report Share Публикувано Август 13, 2014 Привет , Един въпрос и от мен , след инсталация на 7- цата ( оставих дяла на който го инсталирам 25 GB) но явно е малко .При наслагване на програми ,драйвери и се запълни .Та самият въпрос ми е - мога ли да увелича дяла сега или трябва да го преинсталирам от начало и ако е в началото как точно става събирането на дяловете ( за разделянето го разбрах ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 13, 2014 Report Share Публикувано Август 13, 2014 Можеш да го увеличиш по всяко време. В Windows има вградена функция за това (десен клик върху Computer -> Manage -> Disk Management). Ако не се оправяш с него инструмент, можеш да опиташ с AOMEI Partition Assistant. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kim Публикувано Август 14, 2014 Report Share Публикувано Август 14, 2014 Можеш да го увеличиш по всяко време. В Windows има вградена функция за това (десен клик върху Computer -> Manage -> Disk Management). Ако не се оправяш с него инструмент, можеш да опиташ с AOMEI Partition Assistant.Благодарско не можах сама да се справя , но един приятел ми помогна много .. благодарско и на него Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Bogomil Atanasov Публикувано Септември 9, 2014 Report Share Публикувано Септември 9, 2014 Момчета забива ми на "Инсталационната програма се стартира/Setup is starting".Пробвах с 2 флашки и диск и 3те бяха с чист MSDN.Какво да правя ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2014 Report Share Публикувано Септември 9, 2014 Какво имаш предвид под „забива“? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост