Jump to content

Въпроси свързани с Opera

Препоръчан пост

• 2 weeks later...
  • Отговори 177
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Имам проблем с Опера.

При първоначално стартиране (след стартиране на компютъра, след рестарт) ми се появява следното съобщение:

post-485-0-34446600-1305206538_thumb.jpg

След като кликна на него, още едно:

post-485-0-96787800-1305206608_thumb.jpg

След което Опера се рестартира и така до следващото първоначално отваряне на браузъра.

По някога се получава, когато дълго време не съм използвал браузъра, т.е. свърша си работата, затворя Опера и след 30 мин пак я отворя - тогава показва отново двете съобщения.

Това второто съобщение се появява и друг случай: Опера е отворена, получа линк по Skype и като кликна на него ми изкача посоченото съобщение.Тогава само го затворя, но Опера не се рестартира и работата с нея продължава наред.

Интересен е факта, че след инсталация на Опера, не ми създава в папката по подразбиране файла за деинсталация Unins. В такъв случай не мога да деинсталирам правилно програмата. Почиствам ръчно регистратурата (както и папката с настройките - C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Application Data\Opera\Opera\) всичко означено с Опера, но явно не е достатъчно.

Има ли инструмент за почистване на Опера?

На какво може да се дължи описани проблем с двата прозореца?

Win XP SP3.

Opera 11.10.

Сподели другаде

Така и съм правил.

Може да се каже, че открих проблема с появяването на двете съобщения за грешка. Той (проблема) се е състоял в това, че чрез инструмента Osie, съм вграждал настройките в новата инсталация на Опера, а те (настройките) са били извличани от портативна версия (имаше период, който използвах такава и тогава с Osie съм извличал настройките). Дали е заради разликата в вида на програмите/браузърите (нормална и портативна), не мога да кажа. Сега направих това, че не използвах Osie, а си запазих папката profile, от която копирах в новосъздадената папка C:\Documents and Settings\user\Application Data\Opera\Opera\ само bookmarks.adr, wand.dat и speeddial.ini. За сега всичко е наред. Разбира се, при инсталацията отново не се създаде файл Unins. :(

Искам да попитам, коя от настройките е можела да създава проблем за да имам в предвид, за в бъдеще да премахна отметката.

post-485-0-53889900-1305612067_thumb.jpg

Сподели другаде

Ако съдя от това как се държи OSIE при мен, може да е заради Skins, Spellcheck Dictionaries, Downloads History, History Search, Speed Dial, Widgets/Unite Services, Contacts. Всички останали ги ползвам и аз при инсталиране на нова версия на Opera и не съм срещал проблеми. Аз не съм и ползвал портативната версия, де.
Сподели другаде

Благодаря. :)

Как стигна до извода, че изброените може да създават проблем - чрез опит? Или просто не ти трябват? Според мен Skins е важна - вече втора година използвам все един и същ. Speed Dial също - защо да го добавям ръчно, след като използвам все едни и същи връзки (поне 9 на брой). До някъде и Spellcheck Dictionaries, въпреки че не е фатално - активира се бързо и лесно. Останалите не ме бъркат.

Сподели другаде

Допускам, че може да създават проблеми тези, които споменах, защото останалите ги маркирам редовно, когато актуализирам Opera. Вече го казах това в предния коментар.
Сподели другаде

Разбира се, че го каза вече, но точно тези отметки са поставени по подразбиране. Поне при мен е така.Т.е. ти трябва да си ги премахнал ръчно. Защо?

Сега се сещам за нещо. Възможно е Osie да поставя различни отметки при всеки различно, в зависимост от това какви настройки се съдържат в папката profile, т.е. какво прочита Osie от тази папка. Ако си нямал настройки свързани с Skins, Spellcheck Dictionaries, Downloads History, History Search, Speed Dial, Widgets/Unite Services, Contacts при експорта им, то и при инпорта не би трябвало да ти ги предлага. Така си го обяснявам.

Сподели другаде

Логично е, но исках да разбера дали безпроблемното функциониране на Опера, след вграждане на настройки с Osie се дължи на някакви по дълбоки компютърни познания, относно вече изброените от теб настройки или е чиста случайност, както излезе в случая.
Сподели другаде

Ей, ще ме скъса от нерви Операта. :angry:

Не ме оставя на мира, да ме пита дали искам да инсталирам най новата версия.

В какво се състои проблема? Пред всяко стартиране ме пита дали да инсталира по новата версия,

post-485-0-73783600-1306133736_thumb.jpg

при положение, че съм посочил в настройките да не ме уведомява/да не търси за това.

post-485-0-50698900-1306134191_thumb.jpg

Разбира се отказвам. Интересното е, че когато проверя дали съществува нова версия ми дава, че използвам най новата. :crosseyes1:

post-485-0-56255500-1306133781_thumb.jpg

При това съм с версия 11.10.

post-485-0-85292600-1306133900_thumb.jpg

Да не казвам, че тук-таме когато стартирам браузъра ми се появява най новата версия, все едно съм я инсталирал, но с пред избрания изглед (не който използвам аз), без отметки, настройки и т.н. Т.е. не изглежда така, все едно сте обновили на по нова версия (с запазени всички настройки и подобни), а все едно инсталирате за първи път Опера. В такъв случай рестартирам компютъра и тогава се стартира версията която наистина имам инсталирана.

Сподели другаде

Имам чувството, че има каша в настройките. Да не би да си прехвърлял настройки от по-стари версии на Opera 9 и/или 10 в 11? Ако да, ще е добре според мен да запазиш само отметките и да направиш една инсталация на браузъра на чисто. Аз също съм указал на браузъра да не проверява за актуализации, но при мен няма подобни проблеми.
Сподели другаде

Имам чувството, че има каша в настройките. Да не би да си прехвърлял настройки от по-стари версии на Opera 9 и/или 10 в 11? Ако да, ще е добре според мен да запазиш само отметките и да направиш една инсталация на браузъра на чисто.

Не, не съм прехвърлял настройки. След последния случай с показването на двете грешки описани по горе, не съм използвал никакви настройки освен вече споменатите (bookmarks.adr, wand.dat и speeddial.ini), които добавих/копирах ръчно без помощта на Оsie или каквото и да е било. Ако те могат да предизвикат някакъв проблем е друг въпрос. Повече ме притеснява факта, че не мога да деинсталирам Опера по класическия начин, тъй като не ми създава файла Unins при инсталирането. Дали е заради това, не мога да кажа.

Сподели другаде

Всъщност Opera няма конкретен деинсталатор.

Възможно е. Но когато се опитам да я деинсталирам чрез CCleaner, спира някъде по средата и така може да чакам и 1 час без резултат.

Днес реших да пробвам да я деинсталирам и се получи. Интересното е, че преди да направя това исках да си запазя вече споменатите bookmarks.adr, wand.dat и speeddial.ini за да ги копирам после в новата инсталация. За мое учудване в папките C:\Documents and Settings\user\Application Data\Opera\ и C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Application Data\ Opera\ имаше освен папка Opera и папка CProgramfilesOpera. Датата на създаване на папката, както и на файловете в нея беше от преди два дни, когато писах, че ми се появява най новата версия 11.11. Между другото, чета в тукашния форум на Опера, че доста хора се оплакват от факта, че Опера им се инсталира сама, въпреки че са забранили това в настройките. Явно не съм сам. :)

Сега съм с версия 11.11. Ще наблюдавам какво ще стане, когато излезе нова версия - дали ще се опита отново да се инсталира сама и дали ще ме притеснява непрекъснато затова, че съществува нова версия.

Сподели другаде